design a architektura

09. října 2016 22:17
Online DruI
5561 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:39

rasaNori Všude kde to jde, tak šuplíky. Pokud se vejde tak jsou fajn hlubší spodní skříňky, protože na hlubší desce se líp pracuje. Fajn je vyšší pracovní deska podle toho jak jste doma vysocí :o) A pokud budete mít odpadky v šuplíku pod dřezem, tak s automatickým otevíráním na šťouchnutí nohou.

Jo pak taky jestli si chceš kupovat takové ty přihrádky na příbory, vařečky a další kuchyňské nezbytnosti do šuplíků v IKEE tak se ujisti, že ti na to truhlář udělá dost hluboké zásuvky.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:57

rasaNoriaž si nakreslis šuplíky, skříňky atd., tak si přijdu věci, co máš, jestli pro ně v nové kuchyni máš místo. Vánoční vykrajovátka, plastové krabičky, remosky, termosky. 

Jinak já jsem typ, který voli uživatelské pohodli, a v rohu mám výsuvné police typ "ledvina" a neměnila bych. Mám tam hrnce, pánve. Vleže tam toho hodně. A to mám malou kuchyň. 

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:32

rasaNoriDo stropu, vyžeň to do stropu:D

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:11

rasaNori

- skládací výklopná horní dvířka, ale pozor ať dosahneš na zavření. Pod stropem jen jednoduchá vyklopná.

- do horních skříněk mám o polici víc, než všichni navrhuji, protože nechci nádobí ani potraviny moc stohovat. Takže třeba jen 10 Cm mezera na čaje a nízké sklenice nebo 15 Cm na hrnky.

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:00

Makara Karja Malvin DruI diky, uz jsme doma na rozvod, to bude jeste legrace

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:07

rasaNori Ja jako nadavam na samba dost,že se nezajima a tak...Na druhou stranu, jemu je úplně jedno jak to bude doma vypadat, i když potřebuju poradit, tak mi řekne něco jakože hmhmhm nevím, udělej si to jak chceš, hlavně ať to není drahý a k ničemu...Zato ta zahrada, tam měl rozhodovací kompetence veškerý on, ale už musím zakročovat a vůbec se mi to nelíbí dohadovat se o takovejch kravinach

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:08

Ja mam robota normalne na doske pod hornymi skrinkami a pohoda. Pridavny mixer vyuzivam malo a na to staci toho robota trosku posunut. 

Formu na babovku a podobne malo pouzivane veci mam nad chladnickou. 

Co som zistila, ze mi lezie na nervy je kos pod drezom. Ked tam sambo cosi umyva, tak sa nedostanem ku kosu. Ale nemala by som ho kam inam umiestnit.

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:09

rasaNori hele, my prave finisujeme, ve ctvrtek přijedou Kamenici s deskou a končím, fakt ty rekonstrukce nesnáším. Ale, začni nějakým logickým rozvrzenim, stejne ti nezbude nic jiného, nez se vejít do prostoru, který mas určeny. Za mě je důležité mít prostor okolo varné plochy (doteď jsem neměla a je to děs běs), takže dřez-místo na krájení, odkladani atd.-sporák. Do spodu supliky, vysuvy jsou nejvíc. Naopak rohové skříňky jsme nechala zcela obyc, proste tam "za roh" nastrkam věci, co potrebuji vyndat jednou za uherský rok. Všechny ty otočné nesmysly mi prijdou na nic, truhlář mi to potvrdil, ale každého vkus samozřejmě. A skříňky do stropu, pekne to vypada, spousta místa tam je a hlavně! - už nikdy drhnuti toho kuchyňského curbesu smichaneho s prachem. Dost zásuvek a dobre rozmístěných. Doporučována dvířka pod drezem na kopnuti bych si nejdřív někde zkusila, pokud teď nemáš. Já u mámy zjistila, ze mi ukrutně lezou na nervy, trochu se natahnes pro něco, otřes se a už do tebe šuplík strka, to nedám Spajzovou skříň s vysuvy, ne drátěné, tim spagety projedou jedna báseň. A pak už jen štěstí na řemeslníky, z nich jsem já totalne na prasky a desne se tesim, az se jich zbavím, plus teda důkladnou kontrolu jejich práce, my oba chodíme do práce, stát jim za zadkem proste nelze a je to vidět

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:11

Malenge diky, prave rozvrzeni je problem se dohodnout, snad se to utrepe.

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:16

rasaNori to víš, ze jo. Ono to vždycky nějak nakonec dopadne. Naše kuchyň je mini, teď jsem ji dost zvětšila tou přestavbou a vylepšila, ale ideál se vymyslet nepodařilo, protože to podle mého nelze kvuli omezenému prostoru. No ve výsledku je trouba vedle lednice, se nedá svítit.

pevne nervy preju!!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:26

Malenge troubu vedle lednice mame taky, ale to mi neva. Potom uz to dava smysl presne jak rikas) drez, krajeni, vareni. Dole samy supliky a v rohu obyc police, je to nejlepsi. 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 22:04

rasaNori tak nám sem hiď nákres, ať vám to ještě trochu zkomplikujeme

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 22:10

Malenge můj ideál je nemít roh vůbec, ale to u nás nejde. Jinak já mám ty výsuvné ledviny, ale já mám krom toho dole jen jedny šuplíky 90, jedny 60 a jednu 60 skříňku pod troubou. Ale nejpoužívanější hrnce a pánve mám na kraji, takže je pokaždé nevytahuju.

A na skříňce s koši máme dole takovou lištu, za kterou to chytneš špičkou, to je super.rasaNori 

Ještě bych promyslela, jestli chceš mít troubu výš a nad ní mikrovlnku, je to dost vysoko pro děti. Pak jestli potřebuješ digestoř. Je to jen kuchyně nebo je součást obýváku? Tak zvážit návaznost na stůl.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 22:45

rasaNori  tiez nie som velkym fanusikom rohovej skrinky. momentalne mam v byte (uz to tu bolo) rohovu ale dvierka nie su rohove ale akoby sikme tj je to hlboke a zo zadu tahat nejake veci je otrasne. pouzivam to na hrnce, panvice, velke miesacie misy a vzadu su malo pouzivane veci ako rozne formy na pecenie a casti kuchynskeho robota ktore sa nepouzivaju az tak casto. az budem mat peniaze na prerabku tak rohovu skrinku zrusim a paradoxne budem mat viac pracovnej plochy ako keby ma obmedzoval ten roh.

- videla som aj hranate kose kedy je priestor rohu vyuzity celkom slusne napr na tychto fotkach:

- osobne by som nedavala horne skrinky s hydraulickym otvaranim do hora. je to otrava ked sa to pokazi a neda sa zohnat na drobnu opravu takmer nikto (odpozorovane v okoli pri lacnejsich aj drahsich). klasicke otvaracie dvierka a idealne horne skrinky az po strop.

- spodne skrinky rozhodne siroke sufliky ako uz bolo spomenute a prisposobit ich na veci co mas doma a pouzivas

- rozvrhnutie spotrebicov a pracovnej plochy je tiez dolezite + spotrebice naskladane pri sebe do vysokych skriniek alebo nie

- ak budes mat potravinovu skrinu tak vysuvne sufliky a nie kose

- ak mas moznost hlbsich spodnych skriniek tak som videla este rozne hlbky a velkosti skrytych skriniek na koreniny, kuchynske roboty ci ine veci co nemusia byt na ociach napr takto:

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:31

Forma na bábovku jako příklad málo používané věci je mimo moje chápání.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:38

Pinot Noir

já o tom přemýšlím od včera a myslím, že bych ji radši neupekla, kdybych kvůli tomu musela 2x vyndat půl skříně. 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:46

continuity nepřeskládávám půlku skříně, jen si dřepnu a vnořím celou paži do hlubin (něco jako veterinář a telení). Pro vyndání pečicí mísy lokalizované na kraji police se stačí mírně předklonit.

Pinot Noir být na mně, tak tu bábovkovou formu ani nemáme. Ještě jsem ji nikdy nepoužila. Pořídíli si ji manžel a dcera.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:53

Makara no já mám police plné až po okraj,vyloučena věc, aby nad kastroly bylo místo, kterým bych vytáhla něco o velikosti formy na bábovku. 

Když vyndávám krabici s mlýnkem na maso, tak musím vytáhnout mixér a láhev na šlehačku. A to je vzadu v 60 skříňce. 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:57

continuity no jo, jsem rozmazlená. Na to, jak vaření nemusím, tak mám kuchyň dost velkou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:06

Pinot Noir já bábovku nepekla možná, co máme děti Tchýně jí peče skoro na každou návštěvu.