design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:19
Reakce na Potrefenáhusa:

o zabydlené plochy se totiž někdo musí starat. zalévat, plít, zametat, myslet na ně. řekla bych, že docela často ve volném čase. každopádně se na nich někdo dost nadře.

dřív třeba bývala krásná nádraží, i u nás v zapadákově. jenže o ty kytky se tam starala ta paní, co v kukani prodávala lístky - když zrovna nejel vlak. byla na ně hrdá a soutěžila s jinými paními o nejhezčí nádraží. jenže pak paní místo kytek telefonovala, lakovala si nehty, brouzdala po netu. a místo kytek je rumiště.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:27
Reakce na Potrefenáhusa:

V neděli (?) bylo v TV něco o zabydlování pražských dvorků a vnitrobloků. Je to o lidech, když se najde dobrá parta, dají se udělat zajímavé věci. Když je to lidem z domu fuk, straší na dvoře popelnice a rezavé harampádí.

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:34
Reakce na Kokoska:

já jsem zase četla stěžovat si jednu pražskou kavárnu, že si dali kolem vchodu na chodník květináče s kytkama a městskej úřad je vyprudil, že na chodníku nesmí vůbec nic bejt (jako chápu, ale fakt nezabrali půlku chodníku bez povolení stolečkama, měli fakt jen pár květináčů u zdi kolem toho vchodu)

já bydlím na docela hlavní ulici, kde se před asi 15 lety dělala velká rekonstrukce včetně rozvodů a tramvajových kolejí, zužovala se vozovka a rozšiřovaly chodníky, ale že by se třeba vysázely stromy, to bohužel ne, třeba ty karlínský nebo vinohradský ulice hned vypadaj jinak s těma stromama. Ale je to asi pak nutný udržovat, no. Ale hned se v tom líp bydlí, pohlcuje to i hluk a špínu. kus za domem máme hodně velkou křižovatku a místo aby tu zeleň podpořili, zrušili tam park a místo něj se postavila administračka, která si myslím, že ani po těch cca 10 letech, co tam stojí, není stale obsazená a úplně dostavěná

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:36
Reakce na :

no právě,. je to tady takový východní v tomhle, každej se stará jenom o to svoje ( i já)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:36
Reakce na Potrefenáhusa:

za park ale nikdo provizi nedostane...

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:37
Reakce na Jiná Realita:

to jo. No je to smutný, že to u nás pořád ještě nejde. Ale tak třeba jednou.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 14:49
Reakce na Potrefenáhusa:

To mi vadí taky, že každičký kousek místa se hned zaplácne nějakou "užitečnou" stavbou. Bydleli jsme v domě, který byl travnatým širokým pruhem oddělený od silnice. Majitel se nechal vykoupit městským úřadem a na tom pásu postavili benzinku a Billu. Sice tam dali stromy a dřevěnou zeď, která postupně obrůstá, ale byl tam dost vyšší hluk než předtím, i tím, jak zaváží zboží, lidi třískaj košíkama, věčně někdo troubí... S náma jako družstvem se o tom nikdo nebavil, protože oba pozemky odděloval obecní chodník, čímž jsme nebyli přímými sousedy a neměli do toho co mluvit. Když jsme se obrátili na místního senátora, bylo nám sděleno, že máme být rádi, jak se zvyšuje vybavenost a životní úroveň. No, parkovišti místo louky pod oknem se dá asi říkat všelijak.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 15:57
Reakce na Kokoska:

Pravidelná relace Z metropole. Reportáž byla o využívání dejvických dvorků. Už dřívě tam byla delší reportáž o nějakém dejvickém vnitrobloku a jak se tam spolu lidé baví. To my v Libni ani ten dvoreček nemáme :-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 16:10

U Sipkovy me nejvic pobavila veta, ze preferuji jednoduchy a prirozeny vzhled, kterej je nadcasovej a neomrzi se 

Ale jak tady nekdo vyse psal, jsem si celkem jista, ze jim to tam pred focenim "vylepsili". 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 18:07
Reakce na Malvin:

Ďakujem za pripomenutie relácie. Trochu som na ňu pozabudla po tom čo som zrušila káblovú tv. Mám čo doháňať 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 05. zaří 2017 19:46
Reakce na Jiná Realita:

a spol.

Neblázněte, je to 13 m2! Na celý byt! Ne jen na obývací pokoj. Minimální plocha záchodu je 1 m2. Takže vám na koupelnu/sprchu/umývadlo a na životní - obytný a úložný - prostor zbývá 12 m2. To vstupujete zvenčí rovnou do postele.

Mimochodem.. tento byt stál 1.376.000 Kč.

Mrňavých bytů je spoustu, ale už těch běžných cca 20 m2 je miniaturní. Natož 13.

Já bych se tam tedy opravdu nevešla. Ani kdybych konečně zhubla. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 06:06

Já myslím, že s tou veřejnou zelení a zvelebováním okolí je to trochu i "davová psychóza". Když je okolí upravené, máte tendenci ho udržovat, když ne, každý na to prdí. Kdysi jsem se přistěhověla do centra do starého domu s minibalkónem. Celý vnitroblok byl hrozně zanedbaný, naproti byl pavlačák, lidé ty balkony vůbec nepoužívali, nebo v nich měli jen krámy. Já ho vyčistila, vyházela zdechlé holuby, nasadila kytky a zobytnila. Po mě sousedka, pak rodina naproti z pavlače....a když jsem se po pěti letech stěhovala, vnitroblok byl krásně zelený a útulný. 

Dadoo Ty pidiprostory jsou tady v Japonsku hrozný, ale zase mají interiéry fakt vyřešený, hluboké vestavěné skříně, kam se vleze všechno. Třeba teď máme na místní poměry docela velký byt, cca 50m, ale třeba vstupní prostor je opravdu miniaturní, necelý metr čtvereční, tak na čtvery boty, bundy není kam pověsit, musí se nosit do jiné místnosti (v našem případě do obyváku). 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:16
Reakce na Dadoo:

Je to jasný teda,nabizej to pak jako airbnb Japoncům :-))

tady jsou fotky

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:34
Reakce na Garfie:

Jo, hluboké vestavěné skříně, ale 13 m nenafouknou. Ta podlahova plocha je daná. Vcetne skříní, a pres to vlak nejede .

K velkému bytu gratuluji.  Několik let jsme žili na Proseku ve 3+1 o 54 m2. Ložnice 7, dětský pokoj 10 a obýval 15 m2. Takže si tu velikost dost dobře dovedu představit. Taky s dvěma dětmi. Vestavěné skříně byly dokonce 3. O ne menší ale byla logický obytna plocha.

Právě proto mě byt, celý byt!,  o  13 m2  tak rozvášňuje.  navíc ta cena .. to bych raději šla za Prahu a za stejne peníze mela 2 - 3 + 1. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:39
Reakce na Dadoo:

Tak oni to ale nemaj na to trvaly bydlení

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Na airbnb super. Na par noci je to dostatečné. 

Byt je hezký zařízený,vypadá větší.  Spec. s tou koupelnou.

Žít tam trvale bych asi nedala. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:57
Reakce na Dadoo:

to fakt asi nikdo :-D

I když tohle sice asi není ten případ, ale dost malých bytů má ještě uložné prostory mimo. Kamarádka má cca 25 m byt a k tomu ještě komoru na sezonní věci plus velkou terasu a v jednom (plus kočka) je to docela příjemný bydlení. 

Kamarádi vlastně jednu dobu ve dvou bydleli v takovým minibytě o jednom pokoji, vařili v koupelně, vařič měli na pračce. Bylo to ale vykoupený hezkou lokalito, velkou terasou a hodně velkou střídmostí v počtu osobních věcí. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 07:59
Reakce na Dadoo:

cena je vysoká, ale nikterak mě nepřekvapuje, s ohledem na ceny bytů obecně, lokalitu, genius lloci, atd...

jinak taky myslím, že je to určeno na ubytování, ne trvalé bydlení.

ještě edit: nemyslím, že by za tu cenu za prahou bylo 2-3 +1, ledaže by to za prahou bylo fakt hoooodně daleko :-)