design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:14

Makara

Mně ta šestka přijde taky forova, ale můj muž už minule zpruzely říkal, ať nevymýšlím, že tri osmičky udrží dospělého člověka, natoz kytku a nebude tady věšet obrazy na hmoždinky jak do skladu. Tlustější než osmičky máme možná na kuchyni - tam je teda místo zdi sadros. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:18

continuity vyjely i ty hmoždiny právě já už to pak ve 3 ráno neměla energii zkoumat. 

No on je jinak šikovnej, vše co mi tu přidělával drží, včetně asi tunovýho botníku. Dáme tam tu kotvu a snad to bude v pohodě. Nějak jsme to podcenili. 

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:20

Lama_z_Lana

spíš velká dira, když se u nás vyndava ze zdi hmoždinka, tak se musí odvrtat. Když tam bude špatná velikost nezachrání to ani lepidlo. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:23

continuity já jsem hlavně happy, že to neodnesla ta deska, jako ty květináče mě štvu, ale zas to je oproti tomu zanedbatelná položka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:27

continuity to bude typem zdi, v panelu nemáš ty dutiny, co má nejspíš Lama_z_Lana v cihlové zdi. Si teda myslím.

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:32

Lama_z_Lana mne takhle police spadla v noci do postele, pristal mi kvetinac vedle hlavya presne, moc velka doura a maly hmozdinky, vyjelo to cely. no davali jsme to tam se synem, tak si nemuzu ani stezovat:-))

Offline Mha
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:44

rasaNori

PProsím, milá raso, piš a dávej i fotky, jsem ve fázi přípravy, jako ty. Mám celkem 3 varianty kuchyně, buď úplně mini kuchyně nebo maxi kuchyně s jídelnou (třetí varianta je kuchyně v napravnem zařízení, kam mě umístí za násilí).

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:46

Mha ve třetí kuchyni se asi sejdeme

Offline Mha
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 20:48

rasaNori

Někdy mám pocit, že snad kvůli dětem jsme se doma tak nedohadovali jako kvůli rekonstrukci.

Chci jurtu! Ta určitě nemá kuchyni... 

Offline Karja
44460 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:03

rasaNori Tak to jsem napjatá, jak to u vás dopadne! Jako chválím ti ten ostrůvek s tím sezením, je to fakt dobry. My to nemáme, ale moje děti u toho na návštěvách rady sedaji a myslím, že na večeře a snídaně by to bylo hrozně prakticke i z hlediska nepořádku, že by byl jen na lince:D 

andulka01 Napsala jsi to vyborne, co se úchvatá, to je na prd.

Offline Tabea
8032 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:21

V norským skanzenu jsem četla, jak v rámci poválečný obnovy architekti vymysleli několik typů domů a ty pak stavěli, aby to šlo rychle. Pro ženy byl důležitý hlavně výhled z kuchyně. Na pobřeží musel být směrem k moři, aby žena viděla, jestli se muž vrací z rybolovu. Mimo pobřeží byl výhled do dvorka, aby bylo vidět na drůbež. Protože museli brát materiál, co byl zrovna skladem, tak ty domky stejně nevypadaly úplně stejně. 
Po nějaké době dělali průzkum, jak jsou lidi s tím novým bydlení spokojeni. Ženy byly spokojenější než muži, protože nový dům jim ulehčil život. 

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:35

Mha rasaNori Píšu si poznámky, novou kuchyň už planuju čtyři roky. Zatím mám zapsany lustr od Lama_z_Lana 

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:44

Evaeva do duté cihly jsou jiné hmoždinky, stejně jako do sádrokartonu + tam je potřeba dobrý šroub - dostačne dlouhý a široký, aby se roztáhla jak má. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:50

brrr jo, s tím jsem spokojená, je pěknej a svítí hodně - mám celej ostrůvek osvícenej úplně v pohodě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 21:50

continuityjojo, já vím 

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. srpna 2024 20:02

brrr čtyři roky

Já si zatím zapsala od Lama_z_Lana

Severské světlo

Stoly Mirek

Návlek na smeták Orion.

To teda taky není moc...

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 20:03

Mha no jo. Ale u nás to znamená stěhování min. dvou místností a netlačí to, takže času dost. A vůbec se mi do toho nechce.

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. srpna 2024 20:13

brrr

Já se teda radši chtěla odstěhovat, ale to nevyšlo, tak půjdeme do rekonstrukce, při které rozkopeme tři místnosti, abychom natáhli vodu elektriku plyn přes celý byt. Pak vybudujeme kuchyni a podlahy ve třech místnostech, které jsme rozkopali, pak novou koupelnu a pak by to mohlo být celé. 

Jak jsem to vypsala, tak mám pocit, že to stěhování je fakt lepší varianta.

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 21:05

Mha To by mě zabilo.

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 22:24

Mha my se odstehovali z drivejsiho bytu v momente, kdy bylo nutne potreba vymenit okna a zacala jsem nahlas a casto premyslet o nove kuchyni. Teda vlastne ne, muzovi zacal vadit hluk z ulice pod oknem, jak tam zacali stavet novy kruhovy objezd, kvuli tomu to bylo, jojo