design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 20:58

rasaNori divila bych se, kdyby z jeho občanský blbostky hradili škodu na zapůjčenym motorovym vozidle (způsobenou řízením) - spíš počítej s tím, že to nebude likvidní...

chce-nechce, na to se ho nikdo neptá, ne?! udělal škodu? udělal...

Offline Lilly_Ku
4509 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 08:09

rasaNori my jsme si pujcovali od kamaradky s pojistkou uplne na vsechno. dohoda (predem) znela ze pokud vznikne nejaka pojistna udalost, budem ji hradit to nasledny zvyseni pojistky.

Offline Lilly_Ku
4509 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 08:09

RoSa ono je nanic, kdyz se tyhle veci neproberou predem, pak muzou ruzny strany mit ruzny ocekavani a je z toho mrzeni.

nebo teda s vetsinou lidi se to asi vyresit da, ale treba v tom popsanym pripade bych taky jako pujcujici necekala, ze si druha strana bude myslet, ze to pujde pres pojistku a mi zustanou zvyseny naklady na platby.

Online Pinot Noir
29770 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 09:01

rasaNori v muži. On je někdy docela velkorysý a někdy se zasekne na nějakém nesmyslu, ty staré spotřebiče by taky určitě hájil. Když si pak uvědomím, v jak spořivé rodině vyrůstal, tak si říkám, že to s ním vlastně není tak zlé. 

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 09:13

Pinot Noir mě teda po dnešní hádce došly argumenty, a začínám zvažovat spíš než novou kuchyn manželskou poradnu.

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 09:21

... zas třeba ty starý spotřebiče můžou bejt kvalitnější než to, co se dneska koupí mi řikal opravář, ať to radši v případě poruchy nechám opravit než měnit za nový - ale já jsem kupovala do kuchyně fakt drahý a kvalitní značky tenkrát...

Tak ať si tu ledničku vezme třeba do dílny, když je to škoda vyhodit... v nový kuchyni bude jak pěst na oko (nebo jí schovat do nějaký nový skříně?) rasaNori 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 09:36

rasaNori myslím, že to každý, kdo něco rekonstruuje

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 09:56

Evaeva asi tak, zkušenost pár hodin stará včera jsem tu na konci dne pokřikovala, že žádnej řemeslník mi nesmí do baráku minimálně 10 let.

Online Makara
3613 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:12

Malenge my už máme 3 roky po rekonstrukci, pak ještě dodělavky kolem domu, a stejně nám  par drobnosti zbylo. Ale jeste jsem nenabrala energii to dotáhnout. 

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:34
Reakce na RoSa:

rasaNori divila bych se, kdyby z jeho občanský blbostky hradili škodu na zapůjčenym motorovym vozidle (způsobenou řízením) - spíš počítej s tím, že to nebude likvidní...

chce-nechce, na to se ho nikdo neptá, ne?! udělal škodu? udělal...

​No prosimtě... proč by škoda neměla být hrazená z pojistky pachatele? Když jsem vytopila ty sousedy tak to automaticky platila moje pojišťovna...

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:42

barbucha ale nepoškodila jsi mu auto motorový vozidla a eště pučený od fyz.osoby a užívaný bejvaj ve výluce ale tak třeba má nějakou super pojistku, co tohle hradí 

dovedu si představit, že by si pak lidi nepojišťovali havarijně auta a "půjčovali" je v případě potřeby známejm a kamarádum

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:45

RoSa 

Jo tak. No tak ať to zaplatí ze svýho nebo jak chce/může, přece to nemůže odnášet ten poškozenej.

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:48

rasaNori Proč by vám měli zvednout pojistku? Vždyť by to šlo z jeho pojistění, pokud se na to vztahuje ta jeho pojistka. Mu by se pak zvýšila, ne vám. Ne?

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 11:12

RoSa auto je psané na OSVČ.

brrr hele prý by se nás to taky týkalo.

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 12:40

rasaNori tak pokud jste osobou provozující podnikatelskou činnost spočívající v pronájmu motorových vozidel a měli jste s ním písemnou smlouvu, tak by z jeho blbostky mohli uhradit spoluúčast z hav.pojištění... jsem teda taky zvědavá, jak tohle dopadne!

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 13:13

Nevím kam se o dát, ale povedlo.se minudwlat v kuchyni místo na kontaktní gril

Už mám dnes hotovo. 

Já teda ctím zásadu, že kupovat, jen to, na co mám místo, ale tento jsem našla po nájemnících v garáži, prakticky úplně nový, tak jsem ho vzala domu, že ho alespoň vyzkoušíme. No a rodině se nějak zalíbil. Akorát jeto strašný kram a furt ho postrkovali po místech, kde zavazel.

Offline Aranel
6550 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 14:01
Reakce na RoSa:

... zas třeba ty starý spotřebiče můžou bejt kvalitnější než to, co se dneska koupí mi řikal opravář, ať to radši v případě poruchy nechám opravit než měnit za nový - ale já jsem kupovala do kuchyně fakt drahý a kvalitní značky tenkrát...

Tak ať si tu ledničku vezme třeba do dílny, když je to škoda vyhodit... v nový kuchyni bude jak pěst na oko (nebo jí schovat do nějaký nový skříně?) rasaNori 

​Třeba pračka jo, ale lednička spíš ne, teda nevím, jak moc je stará...

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 04:56

Překvapily mě ty hejty na vysuvy v rohovych skrinkach, máme kuchyň do U, takže rohy dva, v jednom vysuv udělat nešel (v rohu je komin) a je to úplně mrtvý místo s mrtvolama typu odstavnovac, co se vyndava jednou za rok. Druhej roh má ten ledvinovitej vysuv z ikey a přijde mi super, máme tam hrnce, otviram denně mnohokrát, úplně vzadu jsou ty babovky a formy na koláče a dorty, přijde mi to super a nemenila bych to za police 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 05:03

rasaNori jestli jsi presvedcena, ze mas v ty kuchyni pravdu, tak neustupuj, bude te to fakt dnes a denně štvát. U nás jsou ty rekonstrukce taky strasny bitevní pole a už jsem naucena fakt neustouput, pokud mi na tom záleží. Na něco už pak člověk tu energii nemá, ale ty hlavní věci, co jsou pro tebe v tom provozu důležitý, bych držela. My se pobili u obkladu, je megabozi a porad tu je frflani, ze bilej by byl lepší (nebyl )