design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9382 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:44

Karja Garfie Asi jsem teda špatně pochopila ten typ stolu. Máme tu desku u jídelního stolu lepenou z několika dílů. Na zahradě máme z jednoho dílu, ale je fakt, že je menší. 

Hodím sem fotku, ale asi to není ten typ, který chceš. A je dělaný na zakázku truhlářem. Vyšel levněji než kupovaný masiv v obchodě.

Máme i ty vsazené nohy. Ale asi myslíte zase něco jiného než já, protože drobky nám tam žádné nepadají. Ten stůl už má 20 let a nějaké praskliny se objevily, když jsme ho z bytu přestěhovali do jídelny v domě, kde se blízko topí v kamnech. Ale to hned tu první topnou sezonu. Jinak je to jednolitá plocha i s nohama.

fotky jsem se snažila zmenšit, tak snad nebudou obří.

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:44

Jsou obří, sorry

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:55

U těch stolů z více dílů jsem nedávno viděla u truhlářů stoly, které vypadaly s tou mezerou mezi prkny nebo dokonce hrbolatě, protože na těch prknech byla zachovaná kůra, ale zblízka to bylo úplně rovné. Bylo to zalité nějakou pryskyřicí. Říkali, že to teď hodně frčí. Dřevo vypadá surovně, ale celý stůl je perfektně rovný. 

Offline DruI
5561 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:58

notna To zalévání pryskyřicí jsem taky někde viděla, ale teda zajímalo by mě, jak to vypadá po nějaké době používání, když se to poškrábe a ošoupe.

Online Karja
44459 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:02

notna Díky moc za fotku. Ne, pochopila jsi to jak jsem to myslela. Super teda. Ten můj vybraný má přece jen na fotce ty spoje mnohem viditelnější, ale, ale může to být ta uprava o které mluvíš. Ono kdo chce taky stul s dírama, že jo....

notna DruI No to bych teda taky ráda viděla, zvlášť, když je to zachováno i s tou kůrou, to asi musí být pořádná vrstva. Ale určitě by se mi to na pohled líbilo, o tom nepochybuju!

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:14

DruI Karja Neznám úplně podrobnosti, dá se to brousit a leštit stejně jako nalakovaný dřevěný stůl. Ale dlouhodobé zkušenosti s tím asi zatím nebudou. Ten náš stůl tady na fotkách je takto poškrábaný po 20 letech každodenního užívání. Právě se domlouvám na jeho renovaci. Těžko říct, jak bude vypadat ta pryskyřice. 

Průběžně nový stůl do jídelny řeším už několik let. Sice jsem jen 3, ale často tu máme rodinu a to musíme přinést další stůl. Přemýšlím, jestli ten stávající nechat upravit na rozkládací nebo ho nechat zvětšit napevno nebo pořídit nový velký. Ten starý se mi pořád líbí, jsem s ním spokojená, je to těžký, bytelný stůl, ale nevím, jestli ta úprava by ho nezkazila.

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 03. října 2024 18:39

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 03. října 2024 20:38

rasaNori jé, vy máte téměř stejnou kuchyň jak já ve starém bytě.

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:58

continuity už nemáme

Online Karja
44459 příspěvků moje polička 03. října 2024 22:03

rasaNori Tak tuhle kuchyň dával sambo pred pěti lety do nájemního bytu:D. Ty stara kuchyne:D. Zanovni je, zanovni:D

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 03. října 2024 22:04

Karja ty jo my tu bydlime 8 let, a uz tady byla a byla uz v dost omselem stavu...

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 03. října 2024 22:06

Ale typek si dovezl 5 chlapu, z toho jednoho elektrikare, sami si odmontovali, sami vynosili, jsem byla dost nadsena ze nemusim nic resit. A jeste zaplatil:D

Online Karja
44459 příspěvků moje polička 03. října 2024 22:06

rasaNori :D Jo, my jsme ji měli po 7 letech, tak to s ní ještě jic nebylo. Koupil jen novou desku. 

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:06

Chtěla jsem na chalupu do chodby vzorovanou dlažbu. Teď budu vybírat závěs na okno, které je do ulice. Pak jsou prosklené dveře do zahrady, kam bych chtěla dát taky závěs, který by byl většinu času shrnutý. Troufly byste si do nějakého vzorku nebo rozhodně jednobarevnou látku? Dveře i okno je rezavé.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:13

Marbuša

vzory nosím i  kombinuji, ale tady už más těch kombinaci dost na zemi a když se k tomu přidá ta vzorovaná zeď, asi bych šla do jednobarevného závěsu/ nebo spíš nějakých hladkých látkových rolet/žaluzií. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:28

Marbuša Jedině bavlněný organtýn v režné barvě, za mě teda. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:57

Marbuša taky se klaním k jednobarevnému. Jestli se nechceš držet při zdi s nějakou béžovou, tak klidně jedna z barev na té podlaze by šla.

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:23

Marbuša jednoduche hladke vwz vzoru, ci uz obrázkoveho alwbo struktúre, farby, bud svetlhnedá, bézova, alebi bledomodrá. V najhiršom biela.bez vzoru, 

Online Karja
44459 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:30

Marbuša Kan Taky jsem fanda režné nebo nějaké béžové do režna...Je to výborně kombinovatelná barva. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. října 2024 11:24

rasaNori my tu mame podobnu kuchynu z roku 2002 a nenavidim ju. farba na miestach kde svieti slnko vybledla a celkovo rozlozenie spotrebicov a pracovneho priestoru ma strasne rozculuje. chcem jednu dlhu pracovnu plochu a namiesto toho tu mam 1 max 2 mini miesta na pripravu a pritom ta kuchyna vobec nie je najmensia ale je nahovno navrhnuta. este aj osvetlenie je nedostacujuce. prachy na prerabku samozrejme nemam lebo to treba na kompletku cely byt prerobit kvoli elektrike ktora uz dosluhuje