design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. října 2024 18:02

Karja da sa ta podlaha zbrusit a natriet?

Offline continuity
42712 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:11

elessdřevěná se dá téměř každá, ale když se rozhlidnu doma kolem, to ten byt radši prodám nebo vybourám komplet, než se pustit jenom do lakování.  

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:20

Karja u dřevěné podlahy  nejvíc bolí ta první díra, pak už si zvykneš. My máme dubové parkety a z prvních škrábanců jsme lezli po zdi. Teď tu máme 4 roky děti a už jsme úplně v klidu a že tu máme chuťovky. Ta díra na fotce je tak 3-4 mm hluboká a už jsme to přešli

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:22

Karja Evaeva Dřevěná podlaha ošetřená olejem je na údržbu v pohodě. Jako taky se do ní dá udělat zásek, ale když se to tím olejem potře, tak to opticky zmizí. Fleky se z ní taky dají dostat, třeba i zašlapané lesní borůvky a podobné chuťovky, co přijdou s dětmi. A pak se to dá nechat přeolejovat, dělá se to ručně, nebo nějak strojově, o tom teda moc přehled nemám, jenom co mi uvízlo v hlavě, že mi k tomu říkal muž, když jsme podlahu vybírali. Prý to pak asi 1 den schne a dělá se to, pokud teda, jednou za dost let. 

Neošetřené dřevo si nedovedu moc představit, to musí nasát úplně všechno? Nebo máte nějakou exotiku? Tu jsme dali na terasu, takže je vystavená všem povětrnostním podmínkám, mělo by to vydržet, ale stejně ji asi něčím co pár let přemáznem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. října 2024 19:38

Myrtila jenže já žádné fleky z podlahy nijak dostávat nemusím, prostě jednou za čas vytřu. Když tu děti něco vylejou, můžu to vytřít klidně za tři hodiny (nebo dny teoreticky). Já vím, že je dřevěná podlaha příjemná na omak atd., ale já osobně bych jí pro tyhle její vlastnosti musela dobře rozvážit.

Offline Karja
44457 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:41

Myrtila No jako ona má nějaký asi základní upravu, ale hrozně málo. Jo nasákne to všechno a pak se to ztratí tak nějak ty fleky mizí docela časem jakžtakž:D

elessDá, dá. Má i vysokou nášlapnou vrstvu, aby se to dalo několikrát, ale jak píše conny, představa že to dělám, to snad radši pokládám koberce:D

Offline Karja
44457 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:45

Myrtila Jo, tak teď čtu že je olejovana, ale asi je teda moc světla nebo málo. 

Evaeva Jojo, přesně jak píšeš, stačí položit něco vlhkého, na vinylu se ti to může válet třeba rok:D. Ty skvrny z toho dětského provozu se teda čistí blbě, já už to teda nečistím, říkám si, že bud se to slije nebo neslije:D. 

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:01

Evaeva Jasně, jiný materiály jsou na děstský provoz snazší na údržbu i když u nás jí nejvíc dal zabrat pes, čůrající štěně letos v zimě bylo teda masakr, když jsme tu louži nenašli včas, zůstal po ní flek. 
Karja No, já se v tom úplně detailně nevyznám, u nás je na to expert manžel, ale když porovnám naši podlahu a stůl, tak je asi fakt veliký rozdíl jak mezi těmi oleji, tak i jak je to udělané, protože podlaha je i po pár letech pořád pěkná, zato stůl je dost odfláklý a saje úplně všechno, ten budem muset hodně přebrousit a pořádně natřít lepším olejem. Oboje je to dub. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. října 2024 20:05

rasaNori to date! My delali dolni podlahy, krb a kuchyn a zrusili nam jeste schodiste . Takze prakticky nedostupne spodni ptro, kde normalne je obyvaci sin s kuchyni.  Takze jsme zili asi dva mesice v hornim patre, mela jsem tam dvouvaric a trochu nadobi. A malou lednicku.  U muze v pracovne .

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. října 2024 20:10

monis Souhlasim. Ja nasla asi tri drobne odlomeniny v nove dlazbe! Uplne na infarkt jsem byla. Ale uz si zvykam, nekam jsem dala radsi koberec, protoze vim, ze pod tim je 3mm vada. Ale drevo zbrousite jednou. U nasich mame parkety a po renovaci jsou uplne fantasticke! Nicmene osobne jsem pro dlazbu aspon v chodbe, kam se chodi v botach, kam muze treba pes, nebo tam clovek necha destnik, nakup co trochu vytece...Muj plan je drevo/parkety v patre, tak to mame uz na chate a nasi v dobe maji parkety v obytnych "jednotkach". Predtim je dlazba/mramor. 

Offline Karja
44457 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:10

Myrtila jojo, přesně tak. Ona ségra si koupila tu podlahu, plus ji ještě naolejovali navíc. My máme tu základní úpravu,ale spíš se to místy i jako dost odrelo. Ale neřeším to jinak než tady v diskuzi;-). Sambo z toho byl teda první čtvrt rok takový přepadlý, protože to pokládal a dost si s tím vyhrál, ale uz zapomněl, tak dobrý:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. října 2024 20:12

Myrtila Ano na stene jsem zapomnela. Stene a parkety by treba vubec neslo dohromady

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:18

Jos my máme na chodbách taky dlažbu, u vstupu si to dřevo nedokážu představit. Byli jsme dost odrazovaní od parket hned u kuchyňské linky a je to tam překvapivě v pohodě, a to vařím denně. Nejhezčí je ta podlaha stejně v dětském pokoji, protože tam nikdy nikdo není

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:22

Karja Vidíš, teď nevím, jestli nám to taky ještě neolejovali, to si už nepamatuju. 
Jos No, to je pro mě (jeden z mnoha teda) důvod, proč nechci odchovávat štěňata. Manžela to ještě nepustilo, dokonce si naši fenku teď pojede i zbonitovat na druhý konec republiky. Mu ty fleky na podlaze asi zakroužkuju, aby si to rozmyslel

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:24

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:24

A sloup je fuc

Offline Karja
44457 příspěvků moje polička 09. října 2024 21:16

rasaNoriParáda! A to byl u zdi. Nám nakreslili sloup do projektu, normálně teď v roce 2020 a jako doprostřed kuchyně a tvářil se, že to nejde dát pryč a že je to přece v pohode:D. Tvl., ještěze tam nezůstal!

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 10. října 2024 12:00

Karja Ježíši, to jsou fakt komici:)

My sundali stojny, a strop zatím drzi:D

Offline Karja
44457 příspěvků moje polička 10. října 2024 12:19

rasaNori snad mu to vydrží:-D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. října 2024 12:28

rasaNori Nemáš strach o ten lustr? Víš co, řemeslník s dlouhou tyčí je hodně nebezpečnej a hlavně kolikrát vůbec nepřemejšlí. My nevystěhovali při montování kuchyně stůl z masivu a udělali si z něho ponk.