Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:32

Garfie Tak to je mazec.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:32

Já na hřbitov chodím ráda, nejen na ty "naše". K našim hrobům se teď dostanu tak jednou dvakrát do roka, takže mě předloni nemile překvapilo, že vedlejší hrobové místo u rodiny mého dědy změnilo majitele. Už tam není ten krásný starý náhrobek s křížem a s příběhem rodiny Rozumkovy, který jsem si odmala domýšlela. Muž zemřel za první světové války, dcera chvíli po něm - ta měla dokonce fotku ze smrtelného lože - a jediná žena pak žila dalších padesát let. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:36

Garfie

AAch! 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:40

Sweet Potato dzizisketa Drsný co? Když jsme pak vyklízeli babiččinu pozůstalost, v krabici s fotkama byly úplně na dně asi tři fotky té maličké, strčené v záhybu krabice, takže to nebylo na první pohled vidět. Na jedné fotce byla i s mojí mámou, tehdy ani ne tříletou. Máma byla v šoku, nikdy ty fotky neviděla. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:41

Garfie to je drsny.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:41

Přiznávám že jsem dnes nenakoupila, zítra je zavřeno a budou tedy k obědu nudle s makem. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:51

Garfie to je úplně děsivý, smutný

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:55

Garfie Je to jak povídka z předminulého století. A maminka o mrtvé sestře věděla celou dobu?

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:56

U nás se na hřbitov chodilo i randit, mamka nám v létě organizovala stezky odvahy o půlnoci, předtím nás vystrašila nějakým výživným hororem a pak jsme šli a museli dokonce položit česnek proti upírům na jeden hrob . Vždycky nás tam šel někdo schválně vystrašit...

Když jsme se s dětma přestěhovali do města, kde nemáme žádné vazby, tak jsme na Dušičky šli a synkovi řekli, ať si vybere hrobeček, kde nesvítí žádná svíčka ani není žádná dekorace. Překvapivě si vybral... hrobku továrníka, jeho ženy a jejich tajemníka! Mladší si pak taky vybral, mířil níž: vybral neopečovávaného ministerského radu.

Když jsem žili v sudetském industriálním městečku, tam jsem to milovala, pohřbívali v podstatě jenom Romové a to do hrobů, které dřív byly bohatých Němců: typicky nápis na mega náhrobku Hier ruhet Familie Lakatoš, geboren září 1985 gestorben prosinec...Vymazali jenom ta jména a nechali tu omáčku kolem. A plyšáky, piva, cigarety úplně běžně nosili nebožtíkům!

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:56

Garfie To je drsný, kdyby mi to nebylo blbý, udělala bych krátkej komiks. To by byl námět...

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:57
Reakce na JankaM:

Přiznávám že jsem dnes nenakoupila, zítra je zavřeno a budou tedy k obědu nudle s makem. 

​R.I.P. zítřejší sváteční oběd

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:57

JankaM to jsme na tom stejně

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:58

dzizisketa Já měla takhle vymyšlený romantický příběh (inspirovaný Gabrou a Málinkou, přiznávám) k starému zpustlému náhrobku se jménem Karl von Kastelain. Hrob teď celkem čerstvě patří někomu jinému.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:01

Sweet Potato Ano, asi to nebylo nějaké extra tabu, jen na to nějak nepřišla řeč, nebo nevím. Když jsem to zjistila, tak mi pak babička o ní trochu vyprávěla, jak a proč zemřela....maminka si ji i trochu pamatuje. Ale myslím, že neznala tu historku o "darovaném" dítěti, protože mi tehdy (když jsem to s ní jako malá řešila) řekla, že ví, že tam ten hrob je, ale že na něj nikdy nechodili. Když jsem jí tu historku povyprávěla, vypadala zaskočeně. Buď ji neznala nebo ji překvapilo, že mi to babička řekla, těžko říct, ale klidně bych vsadila, že to první. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:03

Garfie Moc děkuju, žes nám ten příběh svěřila. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:03

Luna Klidně udělej, Martička by asi byla ráda, že zůstává nezapomenuta i po sedmdesáti letech!! :-)

Jako zvláštní je, že tam ty staré dětské hrobečky byly asi čtyři, jsou tak bokem od ostatních, u zdi, ale mě přitahoval jen ten jeden. 

Sweet Potato

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:06

Garfie No mně přijde i zajímavé, že ta "moje" byla taky Martička. Tak název příběhu bychom měly...

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:06

Někdy se za náhrobními kameny skrývají hodně drsné události... my kdysi narazili na tenhle náhrobek, který nás zaujal, určitě pochopíte proč.

a tak jsme zapátrali a příběh, co se za tím skrývá, je fakt hodně drsný, pokud by vás to zaujalo, tak tady

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:15

Když tady jedete ty zahrobne historky, tak jsme ted byli na chalupě v Krkonoších a kousek je taková skupina chalup, v podstatě na samotě, jak to tam bývalo. A jedna z nich je dnes už zarostla v lese, jsou to jenom ruiny a tam se stala nasobna vražda. Nějaký tulak tam přenocoval a obtěžoval mladou paní. Muž ho vykázal a do rana tam byly ctyri mrtví, jenom nejmenší půlroční dítě přežilo. 

A pak to stavení vyhořelo. 

Muž tam chce pro děti na jare dělat bojovku, tak teda nevím...

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 27. října 2020 22:16

Garfie to je opravdu zajímavý příběh.