Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 19:53
Reakce na Lilly_Ku:

Jasně. A k rodičům se vrací, pokud je všechno aspoň trochu ok. Vždycky se dělá vše proto aby žilo s rodičema. Nejsme v Norsku. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:07
Reakce na Mutziputzi:

Proč něco neuděláte? Ten dotaz zní blbě, jsem si toho vědomá..

No abych to upřesnila, maloměsto ve smyslu město o počtu obyvatel asi 50 tisíc. Já je potkávám častěji, protože bydlím téměř v centru a oni se pohybují tím centrem, jinak vůbec nevím, kdo to je. Když je potkám, kontroluju stav opilosti od oka - kdyby ležel na chodníku, případně se vůbec nepohyboval v mezích chodníku, volám měšťáky (což bych udělala u kohokoli opilého s dítětem). U běžně opilého (a oni fungují v rámci svých promile docela schopně), než bych zavolala, tak mne normálně mine a odejde. Volání sociálky bych nechala na škole, pediatrovi, sousedech, já opravdu netuším, kdo to je a kde bydlí.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:15
Reakce na ice:

Súhlasím s Vami a s Mutziputzi . Najhoršie je keď sa všetci tvária že nič nevidia, cez steny nepočujú a pre dobro dietata to nebudú nikde hlásiť. Však ono si to dieťa poradí už samo nie. A ešte sa pýtať rodičov či niečo nepotrebujú 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:24
Reakce na ice:

Budu určitě v menšině, ale souhlasím s tebou.

Sociálka hned dítě nepošle přece do děcáku, prostě se podívá, jestli mu nechybí něco zásadního a pokud rodičům bude na děcku záležet dají se třeba do kupy. Pokud si dobře pamatuju tak to není tak dávno, co se tu některé diskutérky svěřily s nešťastným dětstvím, třeba by tenkrát jako děti byly rády, kdyby někdo něco udělal...

Jenže diskutérky, co se tu svěřovaly s nešťastným dětstvím, neměly rodiče ani smažky, ani alkoholiky, "jen " hyperkritické a neempatické. S takovýma by se sociálka nezatěžovala, maximálně by objela prstem prachuprostý nábytek , a zkonstatovala, že dítě je živeno, šaceno, do školy chodí, v pokojíčku čisto, a odkráčela by středem.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:28
Reakce na Isca:

přesně. navíc si dovedu představit to dusno...

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:29
Reakce na Isca:

no...asi jsme každá četla jinou diskuzi. viz Paktofonika. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:33
Reakce na ice:

Se přiznám, že Paktofoniku si přesně nepamatuju, bylo to v tomto vlákně? 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:37
Reakce na Isca:

Nevim kde to bylo a kdy přesně, vždyť hned příspěvek nad tebou je od ní, kde píše že by pomoc uvítala, tak nevim proč potřebuješ číst ještě detaily.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:41
Reakce na ice:

No tak detaily jsou důležité. Nevím, jaké máš zkušenosti se sociálkou, ale občas to, co člověka (dítě) drtí do kuličky, je oficiálně společensky v normě. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:45
Reakce na Isca:

Stav se k týrání dětí podle svýho vědomí a svědomí. Nemám víc, co k tomu dodat.

49376 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:46
Reakce na ice:

"cez steny nepočujú" to asi křik týraného dítěte, jenže o tom v původním příspěvku řeč vůbec nebyla. jen, že rodiče vypadají opilí a že se moc nestarají. když někoho takového jen potkám na ulici, tak mám volat policajty? že jde opilej člověk a má s sebou děcko? jestliže tomu dítku zjevně neubližuje, netluče ho atp, tak teda nevím co by mi bylo do toho. i špinavý děti můžou mít jejich rodiče rádi. a když si vzpomenu, jak chodil můj brácha (odmítal jednu dobu nosit cokoliv jinýho než (jedny furt ty samý) kraťasy, už tehdy se maminka bála, že na ni někdo poštve sociálku:-)

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 21:59
Reakce na ice:

Díky za radu , ale celkem dost dlouho už to dělám. A nikdy, nikdy neusínám s vědomím, že já jsem ta z těch jediných spravedlivých. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 07:20

Policajty bych na osobu co vykazuje známky těžké opilosti volala hned, ti doufám následně tu sociálku. Věř mi, že i permanentně nalitý rodiče soustavně špinavejch dětí, třeba ty děti i mlátí, ale jak píšeš, jasně že je můžou mít rádi, ty děti maj tyhle příšerný rodiče taky rády, ale sorry, to nestačí. Tomu dítěti prostě ubližujou, i když to tvoje "zjevně neubližujou" je super alibi - nevidím modřinu = dítě maj "rádi". Hnus je tohle dělání, že nic nevidím a komu se to nelíbí, ať se jich jde zeptat jestli něco nepotřebujou, to mě skutečně pobavilo.

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 09:27
Reakce na Mutziputzi:

kecy. zavolat pokicajty neni zadna pomoc. hlavne ze vedle postujes toho chlapka co mu umrelo dite a drzeli ho na svestkarne misto aby byl se svou zenou co zrovna porodila. hnus fialovej

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 09:40

To spolu skutečně úzce souvisí A samozřejmě je to pomoc nebo aspoň pokus o ní, všechno lepší než dělat, že to nevidim a před sebou si to omlouvat, že ho nejspíš neřežou. Minimálně by jim mohlo v rámci nepříjemné pozornosti ze strany patřičných odborů svitnout, že je něco blbě, pokud ne dítě bych jim skutečně radši odebrala, už jenom proto, aby z něj nevyrostl stejnej debil.

Mimochodem jak už tady padlo Norsko, i zde jsem přesvědčená, že nastal sakra důvod děti odebrat, nechápu tu obecnou bouři proti zvůli, která odebírá děti na převýchovu nejspíš proto, že se jim líbily, madam Michaláková je šáhlá od pohledu.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:13
Reakce na Mutziputzi:

Dneska by policajti nejspíš řekli, že nemůžou nic dělat, dokud se něco nestane...

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:19
Reakce na Mutziputzi:

takze bys proste neudelala nic. jen sis potrebovala odstriknout jedovatou slinu na Guinea Pig a to je cely.

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:25

Já si dovoluji ti znovu zopakovat, že vidět vožralýho chlapa co vede malý dítě, policajty na něj zavolám a kdybych ho měla vídat pravidelně, fakt bych i o tý sociálce přemejšlela, nic by jsi neudělala ty, protože by chudák dítě šlo hned druhej den do děcáku, navíc víš 100% že ho nemlátí samozřejmě. Jedovatou slinu striknu spis po tobe, Guinea Pig jsem nerekla krivýho slova, ted je to cely.

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:26
Reakce na Kokoska:

Dneska by policajti nejspíš řekli, že nemůžou nic dělat, dokud se něco nestane...

Ale přijet by museli, normálnímu člověku by to nebylo příjemné a možná by se zamyslel.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:29
Reakce na Kokoska:

pokud myslite,ze s opilym rodicem nic neudelaji tak nekolikrat uz to bylo ve zpravach a policajti to vzdy davaji na prosetreni socialce.