Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 20:50
Reakce na Ounz:

uplně nerozumím v čem bych ne/měla mít pravdu, řekla bych že je to věc názoru nebo okamžitého hnutí mysli (jak se kdo zachová). jinak se snažím odpovědět na otázky nejlíp jak umím... a když se zeptám já tak nic? 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:01

Ne hele, teď už se dostáváme úplně jinam. Tys psala mucině, že když vidí loupež, že má zasáhnout, že to je skutečná pomoc. Několik lidí včetně mě ti psalo, že to je hloupost a ať to určitě nikdy neděláš a nikomu neradíš, ať to dělá. Naprosto racionální a správnej názor. Tys to neakceptovala, a začlas psát nejdřív o tom, jak si žila v Bronxu a znáš to tam a pak si popsala loupež, ve který si ovšem ty byla oběť, ne nezůčastněný ochotný pomahač. Pleteš to hrozně dohromady.

jinak chápu, že do tohohle člověk ne vždy jde rozumem, ale někde vzadu v hlavě by člověk měl mít uloženo 'uteč' je to i přirozený, do nebezpečí se žene jen cvok. (Situaci s matkou a dcerou bych nechala stranou, to rovněž patří do oblasti 'já a moje rodina sme oběti') 

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:08
Reakce na Ounz:

myslím že debata začla tím, jak se mutzi pustila do GP, že proč jako nic neudělá (!!) když vidí nějaký opilý lidi s dítětem a já se zeptala co konkrétně by teda měla udělat? takže se furt ptám co, a jediný co tu kdo psal je volat policii. fajn, volat policajty je národní sport, ale nevydávejte to fakt za pomáhání. když se něco děje (někoho bijou, okrádají, vraždí, týrají...) můžu dělat spoustu věcí od toho že se někde schovám aby si mě náhodou taky nevšimli až po přímý zásah, někdy mezi tím taky asi zavolám policajty když budu mít jak. ale to "volání" není pomoc proboha! přece než přijedou/zasáhnou/cokoliv, tak už je po všem (nebo jak psala GP opilá rodinka už bude dávno na druhým konci města). vydávat telefonát za hrdinství je ujetý. 

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:11
Reakce na Ounz:

a já si teda jako první představila hrdinnou mutzi jak přetáhne ožralu značkovou kabelkou, nakopne špičkou své lodičky na jehle, nebohé dítko přivine na silikonovou hruď a odcházejí spolu do zapadajícího slunce...

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:26

Hele ale tohle je nepochopení textu v přímým přenosu. 

Proto sem tam psala BEZ OHLEDU NA PROBÍHAJÍCÍ DISKUZI. Nechtěla sem to toho zatahovat ty opilce.

takže naposledy.

muci se ptala co má dělat když uvidi krádež

tys psala že má zahnat zloděje že to je skutečná pomoc

spoustu lidí ti napsalo že to je blbost včetně mě a že to nemáš NIKOMU radit (což ty si udělala když si to napsla muci)

a ty tu jedeš diskuzi na téma co je pomoc a co ne a že volání policii není pomoc, vo tom já se s tebou ale vůbec nepřu, jestli je nebo není. Jasně sem napsala, že neradit nikomu, ať zahání cizího zloděje, protože je to strašně nebezpečný, ty si teda dělej co chceš(ale já sem ti tu radu psala s obavou o tvý zdraví, ne s potřebouou tě utřít)

už tomu rozumís, ta moje reakce (a těch ostatních) byla na konkrétní sled dvou příspěvků a bylo to v dobrý víře.

a když už sme teda u tý pomoci, už sem to jednou psala, ale teda opakuju, sou chvíle a situace, kdy pomoct NEMUŽEŠ, neexistuje správný řešení. Bohužel.

A vím o čem mluvím, tomu věř.

a je mi jasný, že ti vyvstanou další alealeale..ale já už k tomu nemám, co dotat.

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:31
Reakce na Ounz:

já mám pocit že my dvě vůbec nejsme ve sporu, jen žes to uplně nepobrala, páč mutzi psala přesně tohle, to nebyla žádná prosba o radu to byl pěknej čistej trolling přesně jak slíbila, tak si užíváme:-))):

"Svata prostoto! Kdyz budu svedkem kradeze, mam dat okradenemu svoji penezenku misto volani policajtum? Abych jenom zas nekecala, ale fakt pomahala?"

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:34

Hele, už se motáme v kruhu.

Mutzi měla zcela oprávněnou připomínku, že pokud někdo uvidí malé dítě s ožralým doprovodem, měl by zasáhnout. Těžko dítě opilci odebrat, proto je zcela na místě volat policii. protože to dítě je s opilce v přímém ohrožení. Mutzi není idiot, aby se s opilcem prala, natož aby se ho ptala, zdali nepotřebuje s něčím pomoci, jaks navrhovala ty.

Tady nejde udělat nic jiného, že tu policii přivolat. Následné úkony pak budou prováděny ve prospěch dítěte a postará se o ně policie a sociálka. 

Na tomhle není ABSOLUTNĚ nic udavačského. Naopak. Je zbabělost neudělat nic a tvářit se, že je to starost někoho jiného.

Míra opilosti v tuto chvíli pomíjím, ale roli určitě hraje. 

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:38
Reakce na Dadoo:

no výborný, já si myslím svý a ty zas že jsem idiot, hlavně že se domluvíme:D

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:39

Ale pobrala. Tvoje reakce na to byla, že má zahnat zloděje a na to já sem reagovala. Co máte vy dve s muckou mezi sebou do toho netahám. Prostě v tu danou chvíli mně (a několika dalším) vyznělo, že opravdu někomu radíš, ať jde zahánět zloděje. A to beze srandy není správný, je to nebezpečný. Tak sem měla potřebu napsat 'POZOR TO NEDĚLAT' taky možná proto, že sakra dobře znám ty následky. 

Že to byl vtípek, nebo co, mi v tu chvíli nedošlo (ani nemohlo)

jinak mě taky překvapilo, proč zrovna v tomhle bysme měyl bejt v rozporu. Já sem prostě reagovala na to co se tam v tu chvíli psalo konkrétně, nečetla sem mezi řádky.

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:44
Reakce na Ounz:

no její dotaz přeci (i když nebyl míněnej vážně) zněl co udělat, aby teda jen nekecala. za mě může být mutzi metrákovej chlap a hypotetickej zloděj třeba čtyřicetikilová hladová chudera. furt jen vytváříme virtuální zábavný řečičky, není tu žádný instruktážní centrum pro přežití ve velkoměstě, takže varování "prosím tohle přeskočte a neberte to vážně" jsem nepovažovala za nutný připojovat. pro mě za mě teda díky za doplnění pro ty pomalejší vzadu:P

Offline olte
756 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 21:52

málokdy s Vašimi názory souhlasím, ale tentokrát jo...

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 22:06

Šmarjá vůbec! Sorry jako..  

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 22:09
Reakce na Dadoo:

v pohodě

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 22:14

Dík, někdy se prostě vyjádřím jak Tatar. Zlý úmysl v tom není 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 09:01

a já si teda jako první představila hrdinnou mutzi jak přetáhne ožralu značkovou kabelkou, nakopne špičkou své lodičky na jehle, nebohé dítko přivine na silikonovou hruď a odcházejí spolu do zapadajícího slunce...

Viky Viky, i elity mají pod silikonovou hrudí srdéčko, nejsou otupělé životem v Bronxu (to tam takhle říkáte Brnu?), tím to bude, prosím tě vážně, lupiče nechávej běžet, ani je nestřílej, vožralý zákonný zástupce řeš! V obou případech prosím tě deleguj svoji pomoc, skutečně ti tu policii zase doporučím. To víš, altruistka nemusí vypadat jako Douchová, no a naopak, pusu - mlask!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 10:30

ne že bych to tu nějak podrobně sledovala, to se ani nedá 

ale z těch kusých informací jsem nabyla dojmu, že někteří spoluobčané žijí v bludu, že policie dělá to, že má napsáno na autech, a že by nějaké neboté dítko zachránila před zlým opilcem nebo tak něco. nebo dokonce zabránila probíhající loupeži nebo krádeži LOL.

všem takovým navrhuju podpůrnou skupinovou terapii pro vzpamatování se z naivity  

ve skutečnosti to probíhá tak, že by policie nejdříve důkladně prolustrovala vás, po telefonu (mezitím by dítko s opilcem již dávno bylo pryč, pokud by se vyloženě neválel polomrtvý na silnici, ale o tento případ nešlo, auto by bylo ukradené a lupiči doma), pak by možná přijeli, zhruba tak asi za půl hodiny, možná i za tři čvrtě, k vám by se chovali, jako že jste je vyrušili ze sledování napínavého mače v tv.

mám velmi bohaté osobní zkušenosti, protože jsem policii v různých věcech volala za život už asi v desítkách případů, od opilce motajícího se přímo uprostřed křižovatky ve velkém městě, po podezřelé lidi na stavbě ve tři ráno, kde se ví, že se krade, přes člověka ležícího uprostřed noci uprostřed ničeho v lese v příkopu, ožralého jak dělo, naštěstí, nejdřív jsem myslela, že je mrtvý. plus zkušenosti okolí při třetím vykradené téže benzinky, kdy se lidé na lupiče dívali, ovšem policie to opět nedala, nebo krádeže traktoru v přímém přenosu.

pokud jste ještě nenarazili, tak pokud potkáte ve městě opilce s dítětem, kterého neznáte, i kdyby tam procházel pravidelně každý den ve stejnou hodinu stejně opilý, policie pravděpodobně nebude ten orgán, který by pomohl. 

ve skutečnosti, až vás okradou nebo oloupí, nikdo nepřijede, a na policejní stanici vám pan policista řekne to, co mně: víte, my nemáme možnosti se s pachatelem spojit, i když víme, kde bydlí a máme jeho číslo, adresu jeho nové práce a kontakty na půl jeho rodiny, pokud nám neotevře sám nebo nezvedne telefon. takže až se vám ozve, dejte nám vědět 

20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 11:11
Reakce na Jiná Realita:

Jojo, ale i kdyby vám špatně diagnostikovali zánět středního ucha, zasádrovali levou nohu místo pravý a omylem uřízli zdravou ruku, já stejně až uznám za vhodné navštívím lékaře. Nesmíte takhle paušalizovat, když vám na to lidi budou skákat, mohlo by se stát, že i policisté dobré vůle rezignujou. Ještě mě napadá, jestli voláte správně, když jim tak často voláte a samý problémy

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 11:28
Reakce na Mutziputzi:

já jim často volám jen proto, že jsem zpravidla jediný člověk, který neschová hlavu do písku a netváří se, že nevidí, nemám na to povahu. taky chodím pozdě spát, takže bývám vzhůru v hodině zlodějů, a často u toho zírám z okna nebo se procházím městem. hodně jezdím, toho chlapa v příkopu přede mnou musela minout minimálně tři auta, nevěřím, že si ho nevšiml ani jeden řidič, když mu nohy trčely do silnice. 

v neposlední řadě podnikám, takže se zloději se setkávám skoro každý den, ať už jsou to zaměstnanci, zákazníci nebo okolojdoucí, nebo organizovaný zločin. lidi kradou a podvádí neskutečně, v jednom týdnu jsem řešila tři kauzy, ani v jedné policie nebyla ten orgán, který by to vyřešil, vyřešilo se to naštěstí "samo".

doufám, že odpověď byla vyčerpávající  i když otázka byla tak sarkastická.

nikoho od volání policie neodrazuju, ale mám pocit, že tady v ní lidé vidí všelék. 

většinou, a´t volám kvůli čemukoli, volám první. nedávno ve zlíně byla nehoda, kterou nenahlásili, na křižovatce, řidiči tam prostě nechali auta urostřed křižovatky a odešli pryč. zlín se okamžitě ucpal, kolona přes půl města, po 20 minutách jsem se propracovala k důvodu kolony, tak volám na pčr, jestli by vážně nemohli třeba jít řídit provoz, že na křižovatce vládne právo silnějšího. a ten dobrý muž na druhé straně mi řekl, že oni nic nahlášeného nemají....asi proto tak často volám. nikdo jiný totiž nevolá.

20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 11:30
Reakce na Jiná Realita:

Pak nechápu, proč sama (sarkasticky) nazýváte ty, co volají po volání 158 za naivní pitomce (zkratka), se na to taky vyprdněte ne?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 11:32
Reakce na Mutziputzi:

naopak, právě jsem potvrdila to, co jste psala vy - přestože od toho neočekávám naprosto nic, vždycky volám...(viz váš příklad s lékařem). ale na rozdíl od jiných od toho vážně nic nečekám, jen splním občanskou povinnost. nečekám, že to pomůže dítěti nebo proti zlodějům.