Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:40

kazdy si do te hypoteticke situace projektuje vlastni zkusenost. muj otec je alkoholik, ale neni agresivni a nikdy me nebil.

a vydavat telefonat policajtum za pomoc je fakt nechutny. klasickej moderni pristup, ja to prece hlasil hlavne at se stara nekdo jinej

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:45

ja myslela,ze na tohle policajti a urady jsou.:-) to jako se tomu cloveku ma jit domluvit osobne?Nebo teda delat,ze se nic nedeje?

Kdyz na me nekdo zavola socialku tak budu uplne v klidu,protoze nic spatnyho nedelam.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:47

Od toho policajti jaksi jsou, ale OK, asi jsem neempaticka a lina, porad jak jinak pomoct?

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 11:48
Reakce na Zarinya:

Tak to ráda slyším.

Mutziputzi 

Nejsem si ale jistá, jak jednat, když nevím, o koho jde - zavolat na policii "chodívá tu jeden opilý chlap s dítětem, občas je potkávám, mohli byste si tu na ně někdy počkat?"

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 12:01
Reakce na Kokoska:

osobni zkusenost nastesti nemam a vubec tyhle situace jsou fakt blby.Taky bych na Vasem miste nevedela i kdyz to v cloveku zere.:-/

Ve zpravach sem to videla fakt nekolikrat,proste nekdo zavolal a oni tu dotycnou(ano,prevazne zenu)odchytili a tim to fakt nekonci.Musi je pak proverit socialka.Ja na tom nic spatneho nevidim,preci pokud to bylo momentalni selhani a doma socialka nic neshleda tak prece o nic nejde,A jak pise Mutziputzi  treba se ten clovek nad sebou zamysli.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 13:09

Sorry, ale tvůj přístup mě vyloženě děsí. To je klasická ignorace problému - on to udělá někdo jiný.

Týrání není jenom když dítě někdo mlátí nebo zneužívá. Soustavně ožralí rodiče své dítě velmi  úspěšně týrají také. Nejhorší jsou lidi, co si nechtějí pálit prsty. Ti jsou potom spoluvinni tím dětským utrpením - a život s ožralými rodiči utrpením tutově je.

Naprosto souhlasím s Mutziputzi i dalšími. Ožralý člověk s dítětem, notabene malým dítětem, rozhodně za zavolání policie stojí. O podobných případech se píše, bohužel, docela často a vždycky v duchu děkuji lidem, kteří se nešli zeptat, jestli ten ožrala náhodou něco nepotřebuje, ale rovnou zavolali policii. 

Děti se u nás (často bohužel) neodebírají tak snadno, ale sledování sociálkou a časté kontroly v rodině tomu dítěti jedině mohou pomoci.

Ad záloha na zájezd, učitelka, ředitel - Je mi smutno i z toho ředitele, protože nemá tolik charakteru aby s obyčejnou lidskou slušností spáchal omluvu za nevhodné chování učitelky. Ale... co my víme, třeba měla učitelka nakázáno od ředitele, udržet platící rodiče/peníze v kase školy za každou cenu.

Ale omluvit se měl i tak.

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 13:30
Reakce na Dadoo:

mutzi se ptala proc GP nic neudela, a kdyz se optam co konkretne, tak zavolat policajty. no to je teda pomoc jak noha. vlastne jo, rikali to ve zpravach takze je to spravne...

co bych udelala ja to nevim, zalezi na konkretni situaci. ja vidam smazky s kocarkem denne, je tu blizko nizkoprahove centrum- tam pracuji lide, kteri s tim skutecne neco delaji, ne alibisti kteri se ohani policii

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 13:55

jen sem psala,ze policajti to davaji na socialku,a ze sem to videla ve zpravach pac osobni zkusenost nemam,ze je to spravne sem tam nepsala tak zas nepridavej co tam neni.

Sama nevis co bys udelala tak proc to odsuzujes?od toho tady ty organy jsou,nezijem na divokem zapade.Ja rozhodne nejsem zastancem nekoho udavat,nahlasovat at se stara kazdy sam o sebe,ale co ty pises spis vypada na totalni ignoraci a at si asi to dite pomuze samo.

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 13:56

Svata prostoto! Kdyz budu svedkem kradeze, mam dat okradenemu svoji penezenku misto volani policajtum? Abych jenom zas nekecala, ale fakt pomahala?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 13:59
Reakce na Mutziputzi:

hlavne nevolat policajty!!to neni zadna pomoc.:-D

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 14:00

Ale to si pletete pojmy. Nízkoprahové centrum dělá něco úplně jiného, navíc úplně jiným stylem.

Tam jde především o prevenci, o soustavnou práci s rizikovými osobami. Tam je práce průběžná a není represivní.

Zato takový ožrala, vedoucí malé dítě je naopak nutné řešit okamžitě, a v zájmu dítěte třeba i represivně.

Voláním policie řešíte akutní situaci a to je nutné, protože dítě v péči opilce je v akutním ohrožení zdraví i života.

Pokud budou rodiče chtít své opilství zvládat, mohou jim pomáhat právě v nízkoprahovce. Pokud se nezvládají a přímo své dítě ohrožují je namístě policie a sociálka. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 14:16

Tady se to zas posunulo do nějakých podivných extrémů. Jako v rámci diskuze proč ne, ale nemá to nic společného s tím mým příspěvkem. Jde o pána (pár), který je od pohledu věčně přiopilá smažka. Chodívá přiopilý, to znamená, že poznám podle řeči k synovi nebo stylu chůze, že má pár piv nebo krabičáků, ale funguje normálně, protože tihle lidi prostě pijou nonstop, od rána, a jsou zvyklí fungovat pod parou. Nikde jsem ho neviděla se válet v deliriu na náměstí s dítětem v náručí, jako ty dámy z televize. Takových lidí, jako je on, se pohybuje všude hromada, kolem našeho Tesca jich postává běžně tak patnáct (kolem občas je kočárek nebo předškolák), na nádraží to samé. Když jsem žila v Brně, denně jsem je potkávala v šalině, na nádraží. Stejné to bude v Ostravě, Pardubicích, Aši, Budějovicích (přestože by tam chtěl žít každý). V našem městě žije 50 000 obyvatel, znám jenom své sousedy v domě, víc ani ťuk. Kdybych psala oznámení na sociálku, muselo by být ve znění kokosky - dobrý den, občas potkám ve městě špinavého přiopilého pána s malým chlapcem, poznávací znamení - v ruce lahváč. Najděte ho, děkuji. Jsem přesvědčená, že případné šetření by měl iniciovat člověk k tomu určený - to jest pediatr dítěte, učitelka školky/školy, místní pochůzkář strážník atd. Ne kolemjdoucí, kterému se nezdá stav hygieny a střízlivosti (opět - pokud nejde o těžce opilého člověka).

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 14:24
Reakce na Mutziputzi:

Naprosto s tebou souhlasim...

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 15:12
Reakce na Guinea Pig:

to mas tezky ony zijou v jinym svete..

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 15:19

Ne, Guinea Pig naprosto chapeme, nad tebou se zasne

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:32
Reakce na Mutziputzi:

Svata prostoto! Kdyz budu svedkem kradeze, mam dat okradenemu svoji penezenku misto volani policajtum? Abych jenom zas nekecala, ale fakt pomahala?

co takhle zastavit prchajícího zloděje? to považuju za pomoc. telefonát na 158 pomůže konkrétně čemu?

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:39

To prislusnici nedoporucuji, zoufali lide delaji zoufane veci, mam si nechat ublizit kvuli (navic cizi) penezence, to si radsi zapamatuj, neni zac

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:40
Reakce na Mutziputzi:

prostě nejsi ochotná udělat NIC, ale chceš se tu hlavně pochválit, jak jsi morálně na výši. fakt supr. svůj názor už jsem vyjádřila obrázkem včera.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:41

co takhle zastavit prchajícího zloděje? to považuju za pomoc. telefonát na 158 pomůže konkrétně čemu?

To je hrozná hloupost, to nikdy nikomu jako radu nedávej.

20970 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:43

Jak NIC? Ty nechces delat nic, ja volam prislusne organy, ale uz nad tebou zacinam lamat hul te povim...