Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:44

Promiň, ale ty to máš úplně popletené. Snažit se zastavit prchajícího zloděje může být taky sakra nebezpečné. Rozhodně ho nezastaví žena, ani většina mužů. On taky může sáhnout do kapsy třeba po noži a podobně. Naopak, telefonátem na 158 uděláš to nejlepší - a pokud bys ještě policii směrovala, kam prchá, kudy apod, nemůžeš udělat lépe. Protože správné řešení není vrhat se po zlodějovi, ale volat policii. Vrhat se po zlodějovi je (minimálně pro ženu) totální blbost.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:44
Reakce na ice:

já to narozdíl od předřečnic nikomu ani neradím, ani netvrdím že kdo to neudělá je asociál. zatím jsem tu četla akorát samý poučování jak "každý slušný člověk JEDINĚ MUSÍ ZAVOLAT PČR". já osobně s tím nesouhlasím a to je vše.

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:45
Reakce na Dadoo:

taky bych ho mohla zastřelit:P

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:48

V dlouhodébé perspektivě by to stejně bylo asi nejlepší řešení  Ale uvědom si laskavě, prosím, že v krimu není připojení k internetu a zkus si představit, kolik bys toho pak musela zpětně dočítat. To by se fakt nevyplatilo 

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:49
Reakce na Dadoo:

to abych pak ještě jednou tak dlouho seděla doma u kompu

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:52

Bez ohledu na probíhající diskuzi, fakt zloděje NIKDY nezastavuj, neper se s ním, nepokoušej se mu zabránit v loupeži. Může to skončit smrtí jen kvůli věci. Aby bylo jasno, neschvaluju krádeže ani jiný trestný činy a když si to situace žádá, člověk by se měl ozvat, ale tohle za to nestojí, člověk absolutně netuší, proti komu stojí (blázen, zoufalec, fetka..)

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 16:58
Reakce na Ounz:

bydlela jsem kousek od bronxu a teď bydlim v jiné podobné oblasti brna, klídek

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 17:05

Tomu úplně nerozumim. Jako že víš, že není rozumný to dělat? Já jen, žes mucce radila, ať to udělá, že to je skutečná pomoc. A jinak, nemyslím si, že policie je k ničemu a špatná a hlásit se jim nic nemá..

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 17:14
Reakce na Ounz:

pokud vidím, jak někoho okrádají, tak co je podle tebe skutečná pomoc? jak by bylo možné tomu okrádanému v té chvíli pomoct?

pokud napíšu co si myslím že by skutečná pomoc byla, znamená to že ti radím, ať to uděláš, až uvidíš příště zloděje? nebo myslíš že to znamená že se vrhám po kapsářích na potkání?:-))

když říkám že telefonovat na 158 NENÍ pomoc, tak říkám jen to co vidíš napsáno, víc nic.

"k ničemu a špatná a hlásit se jim nic nemá" tos napsala ty.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 17:25

No, já jen pracuju s tím, cos sem napsala, ne jen ten jeden konkrétní příspěvek, případně věta vytržená z kontextu, celej projev dělá dojem. 

K tomu telefonování už radši nic, nedomluvíme se. 

A teda ještě nikdy v mý přitomnosti nikdo nikoho zjevně nepřepadl, ale kdyby jo, asi začnu křičet nebo tak něco, ale rvát se s tím zlodějem ne, protože sou situace, kdy se pomoc nedá, a tohle ke jedna z nich, jde o to, že teoreticky můžeš pomoct, třeba to bude krotkej debil, kterej se nechá přeprat, ale taky to může bejt cvok s nožem nebo pistolí, kterej bude mít dojem, že rozhodně nechce jít sedět a když tě zabije, tak ho nechytnou..a nikdo nemá povinnost obětovat svůj život za cizí cokoli (je to to samý jako to, že máš povinnost poskytnou první pomoc, ovšem ne na úkor vlastního zdraví) 

takže zpátky k tomu, proč se tu tak vykecávám, napsalas, že by byla skutečná pomoc pouze bránit někoho před krádeží, tak já píšu - ne není to pomoc, je to blbost a nerozum. 

"co takhle zastavit prchajícího zloděje? to považuju za pomoc. telefonát na 158 pomůže konkrétně čemu?"

a že tu cituju ten jeden příspěvek, jen pro připomenutí. 

Offline olte
756 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 17:58
Reakce na Zarinya:

osobni zkusenost nastesti nemam a vubec tyhle situace jsou fakt blby.Taky bych na Vasem miste nevedela i kdyz to v cloveku zere.:-/

Ve zpravach sem to videla fakt nekolikrat,proste nekdo zavolal a oni tu dotycnou(ano,prevazne zenu)odchytili a tim to fakt nekonci.Musi je pak proverit socialka.Ja na tom nic spatneho nevidim,preci pokud to bylo momentalni selhani a doma socialka nic neshleda tak prece o nic nejde,A jak pise Mutziputzi  treba se ten clovek nad sebou zamysli.

no ale to se jednalo vždy o ženu s kočárkem, tedy malým miminem... když se jedná o  dítě cca 10 let, taky trochu nechápu, proč volat policii...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 18:03
Reakce na olte:

??? Proboha,ja jen odpovidala na dotaz @kokoska,ze policajti dokud se nic nestane nic neudelaji.tak sem psala,ze se to dava na socialku.Nic o veku ditete.

A propo jo je fajn kdyz desetilete vychovavaji opilci.:-/

Offline olte
756 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 18:11
Reakce na Zarinya:

tak když visím opilce s dítětem, ještě to přece neznamená, že dítě vychovávají opilci, nebo že je ten rodič permanentne opilý...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 18:14

co takhle zastavit prchajícího zloděje? to považuju za pomoc. telefonát na 158 pomůže konkrétně čemu?

to je fakt uplne mimo...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 18:20
Reakce na olte:

v tom pripade se nema ceho bat,ne?Dale taky pisu kdyz uz si se zamerila na me prispevky,ze se muze stat momentalni selhani a v tom pripade se nebude nic dit.

Nehlede nato,ze jsme se tu bavili o pripadech,ze je potkavaji casteji ne jednou.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 19:16

co takhle zastavit prchajícího zloděje? to považuju za pomoc. telefonát na 158 pomůže konkrétně čemu?

tak to good luck teda. Jsi fakt totalne mimo. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 19:18

bydlela jsem kousek od bronxu a teď bydlim v jiné podobné oblasti brna, klídek

a tohle hrdinstvi, to je taky gol

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 20:29
Reakce na Ounz:

jak už jsem psala, každý si tu situaci představí podle svých vlastních zkušeností. no nezažilas, tak si představuješ že na druhé straně chodníku někoho budou okrádat... jako do toho by šel asi jen magor. ovšem co když se pustí do někoho blízkého? třeba do tvé dcery nebo matky co jde s tebou? budeš volat "stopadesátvosum!"? těžko... ta reakce bude instinktivní. mně se nic vážnýho naštěstí nestalo, ale kdysi mi kapsáři, shodou okolností mladá dvojice s malým klukem (samozřejmě netuším jestli rodiče se synem, ale vypadalo to přesně tak) vybrala kabelku. otočila jsem se protože jsem cítila že mi na ni někdo sahá, kabelka otevřená peněženka pryč a tihle za mnou - a rozběhli se pryč, já beze slova za nimi. vůbec jsem o tom nepřemýšlela, oni zdrhali a já je honila, no asi by to bylo zpětně docela vtipný... kolem teda bylo plno lidí a já tam nešla sama, ale ostatní vůbec nevěděli co se děje. nakonec chlap hodil peněženku ženě, ta chlapci, ten se vrátil ke mně a hodil mi ji otevřenou k nohám a utekli všichni, zatímco já si to sbírala a světe div se, ani nic nechybělo, nestihli krz ty papíry a binec vyhrabat bankovky:D 

49376 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 20:31
Reakce na jinx:

no v tom teda není žádné hrdinství, imho se v takovém prostředí umím pohybovat.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 20:46

No, ale to už sou úplně jiný situace, a takhle dopodrobna to tu můžem řesit donekonečna. Jinak vzpomněla sem si, jako děcko mě a kamarádku okradla parta cikánek, obstoupily nás na veřejnosti a okradli, byla sem tak překvapená, že sem odevzdala svých osmpadesát. No a pak mi ukradli auto, už sem o nenašla, ale i kdybych je viděla to dělat, zavolam policii a nikam nejdu. Nejsem blbka.

Každopádně, situace byla popisovaná jiná, všeobecná, nikde se nepsalo o okrádané mamince na dosah ruky (možná si znovu přečíst tu diskuzi) a to, cos tam psala, je blbost prostě.

A teda, ta situace, kterou popisuješ, to nikomu nepomáháš, to seš ta okradená, já teda nevím, ale tohle je fakt úplně mimo.

Já mám pocit, žes něco plácla, teď ti tu nejen já, ale víc lidí napsalo, že to je mimo a ty se z toho snaži š vybruslit tak, aby to vypadalo, že máš pravdu. Ne nemáš.