Já jsem ale taky nepsala, že je zavolání policie spása všeho a jsem přesvědčená, že díky nim bude druhý den z umouněného zanedbávaného chlapce princ jedoucí proti duze na jednorožci. Já jsem pouze vznesla dotaz, jestli by někoho nenapadlo "něco" udělat, sama nemám patent na řešení, zavolat policii je skutečně to jediné, co mě napadá, ale to už jsem vysvětlovala desetkrát. No nic, melu to furt dokola, jdu rozdávat bezdomovcům krabičák, ať o tom pomáhání jenom blbě nekecam!
Přiznání
Snad tě uklidní, že já mám s policií dobrý zkušenosti. První při krádeži auta honili zloděje a podruhý zachránili život novorozenýmu miminu, právě od matky alkoholičky, která ho nechala mrznout v zimě samotný v chatě se dvěma zdivočelýma a hladovýma vlčákama a šla do hospody.( Budiž jí trestem, že cestou domů spadla tak blbě, že si rozbila hlavu a navrch se utopila v díře v ledu). Taky jsem byla svědkem toho, jak pomohli při domácím násilí. A neříkám, že mezi nima nejsou blbci zneužívající pravomoc, lenoši co nepomůžou, ale to je tak ve všech povoláních. Takže neházej flintu do žita, oni umí pomáhat a chránit, i když se ti to tak třeba ze zkušenosti nezdá ![]()
Přísahám, že to na mě dnes ráno vykouklo na FB úplnou náhodou.
"Počet promile v krvi nerozhoduje, jestli je člověk schopný se o dítě postarat, záleží hlavně na jeho chování. „Nesmí dítě ohrožovat nebo mu dávat špatný příklad. Máme i méně závažné případy, všechny ale hlásíme sociálním pracovníkům," dodal mluvčí strážníků."
Tam jsou zlý v tom Brně, místo by se paňmámy zeptali jestli něco nepotřebuje...né voni hned strážníci a sociálka, hnus todleto, jak říká brněnská kolegyně!
naopak, právě jsem potvrdila to, co jste psala vy - přestože od toho neočekávám naprosto nic, vždycky volám...(viz váš příklad s lékařem). ale na rozdíl od jiných od toho vážně nic nečekám, jen splním občanskou povinnost. nečekám, že to pomůže dítěti nebo proti zlodějům.
tak pod to bych se mohla podepsat.
S tim, ze vas budou lustrovat jako prvniho souhlasim - bratr (15 let) randil o prazdninach se svou kamaradkou u nas na vesnici. Sedeli v mistnim parciku nedaleko cukrarny, cca okolo 22 h uvideli jak k ni prijizdi auto a dva chlapci mizi vzadu, tak zacali pokrikovat, aby o nich vedeli. Chlapici behem chvile nasedli a odjeli.
Pak ji sel doprovodit a kdyz sel okolo mistni samoobsluhy, tak uslysel, ze se nekde rozbilo vzadu sklo. Zavolal policajty - nejdriv jej vyslychali po telefonu, volali mu zpatky, nadiktoval jim jmeno, adresu, jmeno otce - u nas dost znamy clovek. Prijeli za dve hodiny z 10 km vzdalene sluzebny, samoobsluha vykradena, zlodeji pryc. A u te cukrarny byly poskozene dvere.
Rano vzali k vyslechu jeho a nase, proc sel okolo a tak. Nakonec i jeho "pritelkyne" musela k vyslechu i s rodici... Nedopadli nikoho a to jim popsali oba chlapiky, popis auta a i cast spz.
A jsou pryč.. ![]()
Právě v tuto chvíli se dcera s přítelem, v k prasknutí naloženém autě blíží k Plzni.. a pak dál, a dál.. Eurotunelem do Británie a do Londýna na Telegraph Hill..
Zůstávám opuštěna ![]()
Naštěstí je tu ted na týden mladší, svezla se se skorošvagrem, ale za týden odletí taky.
Stěhování bylo velmi hektické, přítelkyně dcery spolubydlící jí udělala na poslední chvíli pěknou sviňárnu, když jí tlačila do další slevy na zanechaný nábytek, na jehož ceně byly původně domluvené. Tak jsme se všechny naštvaly, a dcera sbalila všechno, i to, co jim chtěla nechat, ne prodat. Asi si myslela, že pod tlakem odjezdu jim to nechá silně pod cenou. Zítra jedu do Prahy a budu mladší pomáhat dovyprázdnit byt. Přesuneme její věci do malého pokoje a za měsíc, až dcera přiletí, zorganizujeme přesun do garáže, kde budou věci čekat, než si tu koupí byt.
a to jim obě hvězdy vůbec nepomohly, ani ani jednu jedinou krabici přesunout, nic.. Všechno odtahala dcera s přítelem, ze 4. patra dolů k autu, kam to rovnala logisticky dokonalá dcera druhá
Až mi za táýden odjede i ta mladší, budu tu sama. Skončilo naše nakupování, skutečné i virtuální.. Už to bude jiné.
Je mi smutno a teskno, ale je to její život. Rodiče jsou od toho, aby byli v pozadí a drželi kotvu, když se děti rozletí..
tybrďo. přiznávám, že jsem zůstala zírat s otevřenou pusou.
francie:
Iniciativa je unikátní zejména tím, že propojuje migranty a uprchlíky, kteří v zemi žijí, zajímají se o politiku, ale nemají volební právo, s těmi, kteří nehlasují. Jako je například Hamze Ghalebi, politický uprchlík z Íránu, který do Francie přišel v roce 2010. Politické dění zblízka sleduje, ale volit nemůže. Marie Gillier, doktorandka s francouzským občanstvím, ale volit může. A tak je skupina spojila a Maria tak bude v zastoupení Hamzeho hlasovat pro Macrona, píše server Politico.
Trošku se bojím zeptat, ale proč zírat s otevřenou pusou?
co třeba manipulace voleb naprosto veřejně? nebo obcházení zákona veřejně? neříkám, že se to třeba neděje skrytě, ale takhle? pokud někdo volit nemůže, tak jaká volba v zastoupení? určitě to všichni v té skupině dělají zadarmo a z lásky? když někdo nejde k volbám (i když může), proč tam nakonec jde a volí za někoho jiného? je vám to málo?
Vy myslíte, že jde k volbám a volí někoho proti svému přesvědčení? Obcházení zákona, jako kterýho? Mně se to líbí, iniciativu, která by u nás mobilizovala líné a apatické nevoliče bych uvítala, vnímám to trochu jinak než rozdávání obálek s jedním volebním lístkem a stovkou, co se tady občas praktikuje ve vyloučených oblastech.
obcházení zákona, který nedává migrantovi právo volit, z naprosto pochopitelného důvodu.
já to právě vnímám naprosto stejně jako bílé koně za klobásu.
to, že se to tisk pokusil vylepšit doktorandkou (coby záruky vznešených a vzdělaných cílů), je úsměvné. pokud to zatím takhle není, a nevolí proti přesvědčení, tak je to velmi na hraně toho, aby to tak velmi brzy bylo.
pokud by vzdělaná paní byla volebně líná a apatická, takové akce by se zdarma asi těžko účastnila. jsou jen dvě možnosti, a obě jsou špatně. buď nemá žádný názor na kandidáty, a je jí volba šumafuk - potom jde o ovlivňování voleb, byť bez peněz, protože ona nehlasuje za sebe, k čemuž je ta volba určena, ale nechává svůj hlas byť zdarma na pospas komukoli. nebo názor má, a potom volí proti němu, protože jinak by tam hodila svůj hlas a nešla by cestou toť toho.
z mého pohledu hrubě nebezpečný precedent, na kterém je vše špatně, a který otevírá nepěkné budoucí možnosti. i když teď se zdá, že malinká akce pár desítek nebo stovek nadšenců je skvělým oživením voleb a rozhýbám ospalých voličů.
Z jakého pochopitelného důvodu by neměl volit sedmým rokem ve Francii žijící člověk se statutem politického uprchlíka? Obecně myslím, že to zbytečně dramatizujete, není to kupčení, ale iniciativa, berete to příliš dogmaticky se obávám, jsem hluboce přesvědčená, že bývalí apatičtí voliči to dělají samozřejmě zdarma, dobrovolně a volí v souladu se svým přesvědčení, prostě si díky podobné akci uvědomili, že i jejich hlas se bude počítat. Myslí, že by nakonec šli volit proti Le Pen i bez této (bohulibé) iniciativy.
Souhlas
a když to spojíte s těmi dalšími akcemi, které jsou v článku popsané, tak příští volby by mohly vypadat třeba takhle:
ústecko/mostecko/jiný kraj plný apatických voličů nebo vyloučená oblast kdekoli na světě.
v obci se vyskytne člověk, který slíbí velkou party, když bude vysoká volební účast, pivo zdarma a každému koblihu. současně se tam vyskytne člověk ze skvělé organizace, která zastupuje lidi, kteří ve státě dlouho žijí, ale nemohou chudáci volit podle nějakých ošklivých diskriminačních zákonů, třeba 10.000 ukrajinců nebo migranty z afriky. každý, kdo přijde, dostane svého přiděleného a skočí s ním nebo bez něj volit, jen mu sdělí, koho by ten chudák bezprávný volit chtěl. nakonec se všichni přecpou koblihama.
je to jen akce dle článku. přijde vám to pořád ok? nebo se mýlím a k tomuhle to nemá šanci sklouznout?
Nemel by volit prave proto, ze ma status politickeho uprchlika a je obcanem jineho statu.
Burcovat line volice mohou ale ti nemaji volit podle nich ale podle sveho presvedceni.
Myslim, ze mylite no, tohle neni akce pro luzu, co se necha uplatit koblihou.
Jsem presvedcena, ze podle sveho presvedceni samozrejme voli, ted potreti to pisu
Vas by uplatili, ze to predpokladate u druhych?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí