Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 17:03
Reakce na Mutziputzi:

a vás ano, když o jiných předpokládáte, že by se nechali uplatit, protože se obávají, že jiní by se mohli nechat uplatit? 

nějak nevím, co jiného na to odpovědět.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 17:06
Reakce na Jiná Realita:

Me samozrejme ne

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 17:13
Reakce na Dadoo:

Soucítím s vámi, ale tak to má být, tak je to správně. Ale jestli jsem dobře pochopila, tak mladší dcera bude potom bydlet v Praze, ne? Mně se to moc líbí, když bydlí s přítelem a my máme pro sebe středy odpoledne, kdy jsme jen spolu. Co už se mi tedy vůbec nepozdává, že by za rok mohla jít do Londýna. Záleží, kde si její přítel najde práci. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 17:28
Reakce na Dadoo:

nebudte smutna, ved mate s dcerami velmi dobre vztahy a stale budete v kontakte, fyzicky spolocne chvile budu o to intenzivnejsie a zabavnejsie ;-) 

priznavam, ze mna dojimaju take rodinne vztahy ako opisujete Vy alebo ionicera, ked pise o spolocnych popoludniach.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 17:54
Reakce na Dadoo:

Viem,ako sa cítiš.Podobne na tom bola moja mama.Najprv som sa po vysokej na rok odsťahovala k priateľovi takmer 200 km od nej a potom sme sa zbalili a odsťahovali do Londýna.Sestra po vysokej tiež na nejaký čas odišla a tak zrazu zostali naši úplne sami.Vždy bývalo u nás rušno a náhle takmer absolútne ticho.Po nejakej dobe sa sestra vrátila späť.Síce nebýva s nimi,ale kúsok od nich,tak sa vidia častejšie.My sme sa tiež vrátili na Slovensko,no bývame stále 200 km od našich.Naše stretnutia od môjho odchodu z domu sú vždy plne emócií, radosti, vážime si jeden druhého viac,tešíme sa z maličkostí.Voláme i volali sme si často.Dodnes ďakujem tomu,kto vymyslel Skype a umožnil mi tak zvládať Vianoce ďaleko od rodiny či hociaké chvíle radostí či starostí.

Neboj,zvládneš to.Začiatky budú zrejme ťažké,ale v dnešnej dobe nie je problém byť v kontakte,či sadnúť do lietadla a za cca hodinku byť v Londýne

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 18:01
Reakce na Jiná Realita:

Souhlasím s vámi i s názorem na policii (vlastní dvojnásobná zkušenost), i na volby v zastoupení.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 18:36

ja jsem na dovolene, takze se s tu s dovolenim jen kratce mihnu.

Mutziputzi  

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:12
Reakce na Jiná Realita:

tybrďo. přiznávám, že jsem zůstala zírat s otevřenou pusou.

francie:

Iniciativa je unikátní zejména tím, že propojuje migranty a uprchlíky, kteří v zemi žijí, zajímají se o politiku, ale nemají volební právo, s těmi, kteří nehlasují. Jako je například Hamze Ghalebi, politický uprchlík z Íránu, který do Francie přišel v roce 2010. Politické dění zblízka sleduje, ale volit nemůže. Marie Gillier, doktorandka s francouzským občanstvím, ale volit může. A tak je skupina spojila a Maria tak bude v zastoupení Hamzeho hlasovat pro Macrona, píše server Politico.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/francuzske-volby-macron-ucast-prezidentske-volby-le-penova-pqy-/zahranicni.aspx?c=A170423_121006_zahranicni_och

Ono se to dá nahlížet různými způsoby. Buď tak, jak píšete, anebo prostě jako běžnou politickou agitaci, v tomto smyslu ne pro politickou stranu či konkrétního člověka ale prostě za využití práva volit. Strašně záleží, jaks e to pojme. Pokud bude ten, co volit nemůže, jen v diskuzti vysvětlovat, proč by volil rád a proč je využití volebního práva důležité tak to je určitě o něčem jiném, než když se dohodnou, že původně nevolič to tam "hodí za něj". jenže to se může dít i mimo rámec iniciativy......

vemte si, jaká byla v posledních týdnech před volbou prezidenta v ČR agitace na volbu K. Schwartzenberga, s argumentací, že jinak do druhého kola projde Fischer se Zemanem. Taky se mi to nelíbilo ale evidentně to bylo v rámci zákona ok...... Kolik asi lidí, kteří původně chtěli volit někoho jiného, přesvědčili a jejich názor "změnili? A nejen media, ale i běžní spoluobčané, o politice se normálně diskutuje, i v mém okolí někteří měnili volbu dle agitace ať už mediální anebo osobní a i na mě byla tato agitace svým způsobem uplatňována (ty chceš volit toho a toho? Ale ten přeci nemá šanci na druhé kole. Lepší je volit Schwartzenberga, ten jediný tu šanci má. Anebo chceš, aby v druhém kole byl jen Fisher a Zeman?). A to nemluvím o tom, co se strhlo na FB.......

Anebo si vzpomeňme na iniciativu "Přemluv bábu"......

Tady to vidím jako v podstatě to samé, jen se organizuje diskuze s lidmi, co volit nemohou, takové lidi většinou ve svém okolí vždy nepotkáváte....... Notorického nevoliče to opravdu může přesvědčit, že je vhodné své právo využívat.....

To jak to na Idnes formulovali (aka volba v zastoupení) vůbec nemusí býát reálné, ale může to být jen zkreslená informac,e známe, jak s nimi umí anše media pracovat

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:33
Reakce na Jiná Realita:

Řekla bych, že nerozhodnutých (a líných) voličů jsou mraky, a všude. A v rámci předvolebního boje jim vždycky někdo něco slibuje, vždycky je někdo přesvědčuje a uplácí (těmi sliby). Už jsme taky měli případy, kdy šla naše menšina volit za menší obolus, ne? 

To už bys mohla veškerý volby rovnou zrušit... 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:34
Reakce na ionicera:

+ ostatní

Díky za soucítění :-)

Mladší dcera žije v GB, poblíž Sheffieldu, už víc než deset let. Je moc spokojená. Má dobrou práci, povýšila, pracuje jako manažerka v logistice, práce ji hodně baví a získala si už i uznání. Ted si sama pronajala domek, koupila auto (starší, ale jezdí, na první rok pojistky musela co nejlevnější, nejslabší). A volný čas (i peníze) věnuje pomoci zvířatů, hledá a odchytává zatoulané psy i kočky.

Starší dcera se stěhuje do Londýna k příteli. Práci bude hledat, má něco rozjednáno, nějaké nabídky chodí přes LinkedIn, zapojila známé, z poslední práce jí pár lidí nabídlo pomoc, že tam mají známé, takže uvidí. Má ale velkou oporu v příteli. Řekl jí, at si rozhodně hlavu neláme, on vydělává dobře, pracuje v bankovnictví, střídavě v Zurichu a Londýně. Že když nic nenajde, aspoň budou mít v září dost času na pořádnou dovolenou. Dcera se chystá zkultivovat mu zahradu, moc jí neřešíl, a dceru to baví. Tak se prý bude hrabat v zemi a posílat CV. A nově prý přišla nabídka od přítelova strýce, má velkou castingovou agenturu, tak může vypomáhat. A taky bude mít do CV, že už v Londýně pracuje.

A prý dostala super pracovní nabídku, sousedům občas za peníze hlídat psa , což by pro ni byla jen radost 

No a já zítra s tou mladší zkusím nějak naplánovat, kdy přiletím o prázdninách.  Chci je navštívit obě. 

Já nebrečím, ale... teskno mi prostě trošku je. Budou pryč obě. Nebudou za rohem. Velká životní změna to je. I pro mě 

20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:40
Reakce na A666:

MF Dnes a iDnes jsou stoka, co cílí na ty, co to chtějí vidět přesně jako Jiná Realita (nic ve zlym) a jak já jsem měla Plesla ráda!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:40
Reakce na Jiná Realita:

tak info v tom článku je velice kusé, ale nic extra šokézního na tom nevidím...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:42
Reakce na Mutziputzi:

k těm novinám - naprosto souhlasím

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 19:48
Reakce na Mutziputzi:

MF Dnes a iDnes jsou stoka, co cílí na ty, co to chtějí vidět přesně jako Jiná Realita (nic ve zlym) a jak já jsem měla Plesla ráda!

No, tištěnou MF Dnes už jsem neviděla hodně dlouho, ale je fakt, že i na IDnesu z většiny titulků rostu

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. dubna 2017 21:56
Reakce na Dadoo:

Já je měla za rohem, když jsme se odstěhovali, a stejně mi bylo smutno. 

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 09:16

Kdyžtak mi, prosím, nepište, že kdyby to bylo obráceně, ani se nad tím nepozastavím, ale rozdíl Emmanuel Macron vs. Brigitte Trogneux - 25 let, docela zajímavý, jeho středoškolská učitelka. Vypadá teda skvěle!

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:21
Reakce na Jiná Realita:

Většinou souhlas, jak v kauze policie, tak i přenos vollebního hlasu.

Policie - bohužel mě většina zkušeností vede k tomu, že si do zloděje radši praštím sama než čekat na policii. Také jsem několikrát volala, reakce: Jéééé, my zrovna střídáme služby... nebo - A ten opilec, je na ketré straně silnice, protože to už patří na Kladno, to byste musela zavolat tam... nebo - No, my ty kapsáře známe, my víme kdo to je, víme že tam jsou, ale strážníka tam nepošlem, nás je tady na služebně málo...

Volby - uprchlík prostě ze zákona právo volit nemá, tečka. To, že je běžný občan líný volit, je jen a jeho věc. Iniciativa je tímto nelegální.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:26
Reakce na andulka01:

Probůh jaký zákon porušuje, že je nelegální?? Jinak proč by člověk v zemi dlouhodobě žijící, platící daně, neměl mít právo volit? Když ukládám povinnosti, dávám i práva, ne?

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:32
Reakce na Mutziputzi:

Ten člověk prostě nezískal právo volit ,a to dle zákonů země v níž i řeba deset let pracuje nebo platí daně, to je jedno. Až jej získá, ať s tím naloží podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ale pouze v případě, že to právo volit bude dle platných zákonů té země mít. A to NEMÁ.

Offline Mags
180 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:34
Reakce na andulka01:

V čem je to nelegální? Volí osoba s volebním právem. Jestli volí pro uprchlíkovi hnědý voči, manželovi modrý voči, Le Penové blond vlasy nebo protože včera nezapršelo...