Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:35
Reakce na Mutziputzi:

ale volebni pravo pro pracujici a do rozpoctu prispivajicic osoby se musi vyresit zakony te zeme a ne jejich obchazenim.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:39
Reakce na Mags:

Vám fakt nepřijde přes čáru, že místo se zdržení volby (jedno jaký důvod, lenost, nerozhodnost) to tam šoupne za někoho cizího, který to právo volit ještě prostě NEZÍSKAL? Vždyť to odporuje celému smyslu volby... 
Mě teda hodně. Pokud na něco právo nemám, pak jde o obcházení zákonů hostitelské země.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:39
Reakce na andulka01:

A taky nevolí, tak co je nelegální?

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:41
Reakce na andulka01:

Proč to tak dramatizujete, je to jenom metafora, aktivizace líných voličů, oni nehází hlas tomu, komu zlotřilý ilegál poručí, ani to 100% není jedna ku jedný, prostě jenom iniciativa, zajímavý způsob jak lidi dostat k volbám, já mám pocit, že jste se zbláznily!

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:43
Reakce na continuity:

ale volebni pravo pro pracujici a do rozpoctu prispivajicic osoby se musi vyresit zakony te zeme a ne jejich obchazenim.

Ale oni nevolí, já nějak tomu místnímu haló nerozumim...

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:47
Reakce na Mutziputzi:

A to jako Iniciativa přijde k pani co nevolí a řekne: "Hele, podívej, tady je chudáček uprchlík a on by tak strašně rád volil... Tak co kdybys to tam za něj, holka, hodila, ne, to přece nikomu neublíží." Říká se tomu manipulace voleb.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 11:50
Reakce na andulka01:

Jsem hluboce přesvědčena, že osoba, co se rozhodne volit, přijde sama a symbolicky se tak k iniciativě připojí, samozřejmě přijde už s jasnou představou koho volit bude, ne že si vylosuje migranta a ten jí to nakáže, to máte tak málo fantazie a za vším vidíte zlo?

Offline Mags
180 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 12:01
Reakce na andulka01:

No já totiž nevěřím, že to tam "šoupne za někoho cizího". Využije své volební právo a znovu, lidé volí z různých důvodů, často emocionálních, málokdo si udělá SWOT analýzu každého kandidáta. Pokud to lidi nakopne jít k volbám a symbolicky! to tam hodit nejen za sebe, ale i v zájmu někoho jiného... Já v tom opravdu nevidím rozdíl od jakéholi jiné předvolební kampaně.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:03
Reakce na Mutziputzi:

Probůh jaký zákon porušuje, že je nelegální?? Jinak proč by člověk v zemi dlouhodobě žijící, platící daně, neměl mít právo volit? Když ukládám povinnosti, dávám i práva, ne?

Ale tak Mutzi, vem si, kolik Čechů žije a pracuje v De a taky nevolí.... Prostě volit může člověk s občanstvím, občabnství se dá získat za předem stanovených podmínek. Po 10 letech pobytu už bývá drtivá většina podmínek splněna....

Každopádně souhlasíms  tím,ž e nelegální to není. Viz,. to, co jsem psala včera, v nčiem se to neliší od volební agitace jejíž svědky jsme byli třeba i v ČR při prezidentské volbě....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:09
Reakce na andulka01:

Vám fakt nepřijde přes čáru, že místo se zdržení volby (jedno jaký důvod, lenost, nerozhodnost) to tam šoupne za někoho cizího, který to právo volit ještě prostě NEZÍSKAL? Vždyť to odporuje celému smyslu volby... 
Mě teda hodně. Pokud na něco právo nemám, pak jde o obcházení zákonů hostitelské země.

Já si nemyslím, že by to bylo až takhle natvrdo, podle mého je to zsa jedna z enšťastných formulací MF Dnes (když už ne fabulací)....... Prostě pravděpodobné je,ž e si ti dva promluvili a ona se pak rozhodla volit. Stejnou "aktivaci nevoličů" leckdy provádí jejich příbuzní, okolí aj.

Jak sjem psala včera, v ČR byla taky slušná ukázka agitací při různých volbách ("přemluv bábu", agitace pro Schwartzenebrga v 1.kole prezdientské volby) a nikdo teda nic o manipulaci voleb nevykřikoval. Já si fakt dovedu představit, že to probíhalo tak, že ta organizace prostě umožnila diskuzi nevoličů s lidmi co volit nemohou, popovídali si o tom, jak jsou volby super a hotovo. Někteří se pak rozhodli, že volit půjdou, někteří třeba volit stejně nešli. Navíc tu diskuzi nejspíše nikdo nikomu nevnucoval, takže to, že tam ti nevoliči šli značí, že se asi přeci jen o politiku lehce zajímali a zase tak neaktivní nebyli. Třeba jen rezignovaní......

Manipulaci leckdy provádějí třeba rodiní příslušníci, vzpomeňme si na film Ene Bene, kde jim maminka připravovala lístky do obálky a zbylé vyhazovala Nebo i okolí atd. A stejně je ve výsledku na každém zvlášť, jestli se ovlivnit nechá anebo ne.....

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:11
Reakce na A666:

Ale v pořádku, já jenom tvrdím, že se nejedná o manipulaci a už vůbec to není nelegální. To s plátcem daní a wannabe voličem jsem psala na argument, že imigrant POCHOPITELNĚ nemá mít volební právo, to nevím proč by mělo být tak pochopitelné, pokud chce přijmout občanství, mít ho bude. Ale to je furt dokola, mě prostě rozčiluje ta místní dramatizace doplnění právním posudkem, ježiš proč všude hledat podvody a ohrožení, nepřijde mi to normální!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:13
Reakce na Mutziputzi:

Ale v pořádku, já jenom tvrdím, že se nejedná o manipulaci a už vůbec to není nelegální. To s plátcem daní a wannabe voličem jsem psala na argument, že imigrant POCHOPITELNĚ nemá mít volební právo, to nevím proč by mělo být tak pochopitelné, pokud chce přijmout občanství, mít ho bude. Ale to je furt dokola, mě prostě rozčiluje ta místní dramatizace doplnění právním posudkem, ježiš proč všude hledat podvody a ohrožení, nepřijde mi to normální!

Jasný,t eď už to chápu Třeba to berou tak, že migrant když už má občanství už není migrant I když teda bohužel za těmi teroristickými útoky obvykle tací stojí......

Na otázku údajné manipulace voleb mám názor naprosto stejný.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:18
Reakce na A666:

Tak, a tady se trojčí, jak kdyby bylo nad slunce jasný, že migrant přinutí nebohého nevoliče volit někoho, koho by chudák lenoch nikdy sám a dobrovolně nevolil, manipulant islamistickej ho prostě sprostě a ilegálně zneužije a jde si ukrást kamión, protože co jinýho má dělat.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 13:29
Reakce na A666:

Schwarzenberg (pardon)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:15
Reakce na Mutziputzi:

Kdyžtak mi, prosím, nepište, že kdyby to bylo obráceně, ani se nad tím nepozastavím, ale rozdíl Emmanuel Macron vs. Brigitte Trogneux - 25 let, docela zajímavý, jeho středoškolská učitelka. Vypadá teda skvěle!

vypadá jako jeho skvělá...matka. za deset let bude vypadat jako jeho skvělá babička, už na to má náběh.

mně to přijde úchylný a on mi nepřijde v pořádku. kdyby si ji našel, když mu bylo třicet a jí padesát, no dobře, třeba ok. ale v 17, to normální není. ona teda taky ne. prostě skvělý pár, jaký si francie bezpochyby zaslouží, stejně jako my našeho prezidenta.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:18
Reakce na Jiná Realita:

Až na poslední irelevantní souvětí váš názor zcela respektuju, leč já jsem tedy mnohem mnohem liberálnější, mě to rozhodně nepohoršuje, natož to označovat za úchylný.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:21
Reakce na Mutziputzi:

já vám to neberu :)

sama za sebe ale nechápu, jak může žena opustit tři děti (manžela bych pochopila snáz), aby sama chodila s dítětem (které jí píše básně, oh so sweet).

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:23
Reakce na Jiná Realita:

ja proti uchylum nic nemam:-) ale kdybych tam volila asi by to muj hlas ovlivnilo. stejne jako kdyby u nas kandidoval petka necasu;-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:25

já mám podvědomý pocit, že takový typ, jako zrovna nečas, nebo macron, nebo kdokoli, kdo se upíná ke starší domině, je divný slaboch. a slabocha bych za prezidenta nechtěla. u nečase se to již provalilo. macrona neznám, francouzské kandidáty jsem nijak zvlášť nezkoumala.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2017 14:33

ach jo, proč jste mi toho nečase připomněla. zase jsem si vzpomněla, jakou prudkou proměnou vedle kvetoucí a kynoucí nagyové prošel