Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 14:49
Reakce na Jiná Realita:

esteze islo o prehliadku auta, nie zdravotnu prehliadku - co sa tyka kadencie tych informacii 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 17:21
Reakce na palahniukowa:

když tu tak čtu o vaší sestře, jsem ráda, že té mojí je teprve 12 let.. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 18:07
Reakce na Bowle:

haha, pockajte, to pride 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 18:23
Reakce na palahniukowa:

o tom nepochybuji, ta puberta už se plíživými kroky projevuje 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 18:39
Reakce na Bowle:

hlavne neprejavovat sucit!!! zozerie vas to!

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 18:43
Reakce na palahniukowa:

ad sestra: Jak já rozumím  . Nikdy nic neocení (bez ohledu na to, kolik peněz, naturálií jí bylo věnováno, když potřebovala podpořit), všechno bylo a je jen nevýznamná maličkost a měly bychom jí s matkou dávat víc, víc, víc..... Nepoděkuje, vše bere jako samozřejmost, největší ublížená chudinka. Matka Tereza je proti ní hadr. A přitom nezavolá, nic ji nezajímá, stará se jen o své potřeby a co ona chce.... Podotýkám, že je to dospělá ženská, která má i vnouče...  . Co nadělám. Vždycky jsou špatní všichni ostatní, už to házím za hlavu.  

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:16
Reakce na evik77:

takze to u sestry nemusi byt docasny stav?  a sakra. ale vzhladom na okolnosti mam podozrenie, ze je to povaha, nie obdobie vzdoru. staci, ze vidim, co robi teraz a nechcem si ani predstavovat, ako to bude postupovat. a tiez mi je luto pristupu rodicov voci mne (v jej veku) a jej. ak je medzi detmi velky vekovy rozdiel neznamena to, ze to starsie sa musi o surodenca starat, vychovavat a pod.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:23
Reakce na palahniukowa:

ja vim, ze se tu potrebujes vyventilovat, ale pro sourozenecky vztahy to je teda rada za vsechny prachy, jako univerzalni navod bych to moc neprezentovala.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:25
Reakce na Lilly_Ku:

myslis to, ze situaciu rozoberam na verejnom fore, alebo nieco konkretne?

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:26
Reakce na palahniukowa:

ne, tu vetu o soucitu.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:30
Reakce na Lilly_Ku:

jaj, tak to som myslela ako vtip (v situacii, ak sa kohokolvek surodenec bude spravat tak, ako moj), mala som za to, ze ten emotikon to podciarkol dostatocne... no asi nie.

univerzalna rada to urcite nie, toto obdobie si vyzaduje zo strany okolia najviac sucitu, pochopenia, trpezlivosti a pod., ale niekedy cloveku pretecu nervy - ako mne dnes, preto te ventil.

edit: vtip v ramci debaty s Bowle.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:35
Reakce na palahniukowa:

nojo, me to asi nejak trklo, no...

mam taky mladsi sestru, jednu dobu jsme mely fakt spatnej vztah, v podstate hodne danej jeste od rodicu. po letech se to zasluhou a vstricnosti obou stran vystribrilo a jsem za to moc rada.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:40
Reakce na palahniukowa:

No dočasný stav... Takhle bych to řekla - můj dojem je, že to špatné tam vždy bylo. Ale když je člověk mladý, umí leccos skrýt. Snaží se projevovat před ostatními z té lepší stránky, takže okolí má dojem, že to tak strašné není...bla bla...každý máme chyby...bla bla......A jak stárne, zvýrazňují se a sílí ty špatné vlastnosti. Někdy mám dojem, že je to úplně jiný člověk než před 20 lety. Domluva, jakákoliv komunikace možná není. 

Edit: Jo a mladší jsem u nás já.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:44
Reakce na Lilly_Ku:

tiez dufam, ze ten surodenecky vztah sa casom upevni, ale v situacii, ze ja mam takmer 30 a ona 18 fungujeme obe v dost rozlicnych svetoch. sestra so mnou byvala aj v case rozchodu/rozvodu rodicov, doteraz tu ma izbu a vsetky veci - u mna. vlastne tu zije a byva (uz aj otec), aj ked domov chodi rano, haha... no niektore pubertalne afekty rozdychavam dlho a nechcem sa v tomto veku citit a spravat ako niekoho matka aj ked si to situacia prilezitostne vyzaduje... vytvaram jej "domov", takze to pochopenie sa pre nu snazim mat, len by som niekedy ocenila aspon miligram reciprocity :-) alebo aspon cistu kupelnu, ehm.

a ospravedlnujem sa za tykanie, asi vas vnimam velmi familiarne 

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:07

Přiznám se, že mi hroznou radost udělalo zachování se eshopu Cos. Většinou kupuju na prodejně, ale nedávno jsem chtěla i věci co tam neměli, hlavně plavky, tak jsem objednala celkem velkou objednávku ve dvou velikostech, že toho budu i dost vracet. Cena asi přes 600 euro. Když jsem pak nesla balík na vrácení na poštu, po nekonečně dlouhém čekání mi paní oznámila,že vrácení zdarma to tedy rozhodně nebude, že je to jiná etiketa, bla bla bla.. Musela jsme to tedy zaplatit, nedala mi ani potvrzený dodací klasický lístek, jenom mi načmárala nějakou potvrzenku. Už tehdy jsem měla podezření, že ten balík nedojde...

Psala jsem hned na Cos, že mi to odmítli zdarma podat na poště a ti mi hned to poštovnné refundovali i na základě toho pochybného potvrzení. Po 14 dnech balík adresátovi pořád nedorazil, při dotazu na poště mi řekli, že tady na základě toho potvzení mi ani nic nedohledají, že jsem to měla dát doporučeně. To jsem chtěla, ale baba mi vystavila toto.... Tak jsem zase psala na Cos, jestli už ten balík náhodu nemají a oni mi odpověděli, že jestli je to víc jak 14 dní, ať jim napíšu co v tom balíku bylo a vrátí mi peníze. A stalo se. Jenom tak na moje dobrý slovo. Jsem příjemně v šoku a zůstávám věrným zákazníkem.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:48
Reakce na moninika:

To potěší!

Já do COSu poštovné platím vždy. Ten jejich label prý neodpovídá bezplatné službě. Minule mi výjimečně vzal balík na poště úředník zadarmo, i když jsem ho na základě předchozích zkušeností raději chtěla zaplatit a po dvou dnech se mi zásilka vrátila s tím, že tato bezplatná služba neexistuje. Teď posledně mi peníze za zboží vrátili až po měsíci, tak třeba jim ten balík ještě dorazí.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:57
Reakce na Tulipe:

Ta paní na poště taky říkala, že to je nálepka na dopis a ne na balík, že zadarmo to nejde. Měla jsem podle návodu ale vytištěný ten na zásilku nad 2 kila... Vrátili mi ale za to poštovné peníze fakt okamžitě, i dokonce více než jsem zaplatila, oni si pak strhávají ten avizovaný poslatek 4 eura z ceny vrácení. Takže pro mne jednání na jedničku. A myslím, že i jim se vyplatí. Jsem celkem dobrý zákazník. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:19
Reakce na palahniukowa:

to teda musí být drsný, dělat matku ségře:-( jenže nějaký dozor/stanovit hranice potřebuje, akorát by to měl zastat spíš otec, ne? jsi v hrozně nevděčné pozici, uff. Lilly_Ku no je jasný že starší sourozenec by měl na mladšího dohlížet a starat se, ale v nějakých mezích a rozhodně k tomu nepatří řešit jeho pubertu/postpubertální excesy, myslím že to platí spíš u malých dětí. porozumění a řekněme rodinná sounáležitost v dospělosti. ale tohleto vůbec neznám a nevěděla bych si s tím rady...

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:26
Reakce na palahniukowa:

Je těžké vystupovat jako matka a ona bude v tomhle věku schválně vzdorovat, že je dospělá a může si dělat, co chce. Na druhou stranu bych se snažila razit "můj byt, moje pravidla". A pokud to bere jen jako laciný bydlo, že se o ni "musíš" starat jako starší, mizí ti věci   (?), no tak....vždycky si může najít vlastní podnájem (třeba malou garsonku) a ukázat, co umí.  

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:48

tak sestra matku ma, samozrejme, ja tiez, ale... skoda reci. a sestra sa sprava rovnako ako matka, ma presne tie iste hystericke maniere a preto by mala cim skor pochopit, ze to dobre nie je a to, ze sme zrali matke neznamena, ze je to spravne. otec sa to snazi riesit, ale je podla mojho nazoru prilis makky, pretoze na sestru nefunguju hlboke prehovory do duse a dostatok slobody ako na mna, k nej treba(lo) pristupovat inak a teraz na to doplacame. ale odchadza studovat mimo mesto, takze nedostanem infarkt tak skoro. dufam :-)

a k tym surodencom: myslela som to tak, ze mi bolo neprijemne, ked som ja mala 15 a sestra 5, tak "daj na nu pozor", "vezmi ju so sebou", "si uz dost velka, tak nam s nou pomoz" a najoblubenejsie "ustup, mas predsa viac rozumu". v urcitej miere je to fajn, ale ked v puberte surodenec supluje pestunku, tak to mozno je prijemne pre rodicov, ale nemusi to byt prijemne pre tu dohliadajucu osobu.stale je to moja sestra, nie moje dieta.