Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 17:53
Reakce na dzizisketa:

Měkké F je obdoba českého ň (ani ň, jak se říká)?

áno. Ale používa sa aj ani ň.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 18:48
Reakce na Renusatko:

seznam nosim vlastne v hlave, to problem neni. mam uz docela dost zkusenosti a vim dost presne, co potrebuji a co bude prehazovat a celou dobu mi to bude prekazet. ale nektere veci proste nemuzu najit nebo to ani doma nemam. ted aktualne mi chybi dva talire, vubec nevime kam se podely, asi jsme je nekde zapomeli. prave jsem se vratila z Rockpointu, kde jsou jich plne regaly. detsky stolecek je u babicky - ten dovezu zitra. 

prepravky, do kterych to skladam byl koupit muz, protoze dva roky jsme meli skladaci a ty se docista rozpadly. atd. navic jsem uplne vyrizena z toho tepla, deti taky, porad se tady perou. ted jsem starsi normalne posadila k uceni a mladsi vykopla ven a je tu alespon chvili ticho. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 19:21
Reakce na slniecko:

áno. Ale používa sa aj ani ň.

My někdy říkáme „ani fň", takže si bereme to dobré z Čech i ze Slovenska. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 23:37
Reakce na domenica:

Taky chápu. 

A tohle dvoustránkové poděkování v disertační práci Ivy Baslarové se mi opravdu vtisklo do paměti. Strana 5 a 6.

"... Svým čtyřnohým přátelům Henriettě, Ludvíkovi, Buffy, Bašce a Penelopě děkuji za jejich bezpodmínečnou lásku a za venčení v přírodě, kde se dobře přemýšlí i relaxuje.

Zdeňkovi děkuji za mnohé. Za kritické čtení textů a podnětné debaty nad kávou U veverky, grafickou úpravu této práce, investování jeho ekonomického do mého kulturního kapitálu, partnerství, přátelství, podporu a lásku. A za teplé večeře (až na tu jednu)..."

https://is.muni.cz/th/65296/fss_d/Baslarova_disertace.pdf

perfektne podakovanie :-) autorka ma styl :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 23:44
Reakce na brrr:

Nechci strašit, ale oni ta poděkování čtou! Jinak bych se kdysi dávno nedozvěděla, že jsem v bakalářce napsala "docent K je mým dlužníkem" a dál žila v blahé nevědomosti (samozřejmě tam mělo být "jsem velkým dlužníkem docenta K").

"moja" pani referentka zo studijneho ho citala urcite, vcera bola nielen ochotna, ale aj som dostala nanuk z minichladnicky!!! a ta prihoda s docentom: uf. umrela by som...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 23:48

no a este sa priznavam, ze sa tesim do novej prace a zaroven sa aj bojim, pretoze pracovat budem pre velmi dobru kamaratku, tak snad nepridem ani o kamaratku, ani o pracu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 23:53
Reakce na palahniukowa:

jsem se sla podivat komu a jak jsem dekovala v diplmce i dizertaci a je to o.k.

Ale ja odevzdavala uplne posledni mozny den, druhy den by mi bylo studium ukonceno po 7 letech  a prosila pani z dekanatu, aby nenapadne popohnala oponenty - obhajovala jsem presne mesic pred porodem a to jsem 2 tydny prenasela 

Kdybych nemela termin ukonceni studia, upravuju to jeste dneska - porad mi nebylo nic dobre

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 00:16
Reakce na Candance:

tak to obdivujem! mam so sebou co robit teraz, neviem si predstavit, ze by som v tych stresoch bola este 2 tyzdne pred terminom porodu  ale na druhej strane je ten clovek asi viac v pohode, pretoze mu to tehotenstvo pripomina, ze su dolezitejsie veci, ako nejaka obhajoba, vsakze.

v mojom pripade slo o absolutne vyhorenie a depresie, mala (mam) co robit, aby som normalne fungovala a do toho tu prazdnu hlavu zmykat k intelektualnym vykonom bolo peklo. bola som prekvapena, ze som to vobec dopisala. ale fakt sa bojim, ze ak sa na mna niekto iba krivo pozrie, hned sa zlozim a na mieste rezignujem.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 08:26
Reakce na palahniukowa:

to je náhodou super, státnice (s obhajobou) jsem dělala přesně 14 dní před porodem (třetího dítěte) a pánové v komisi byli strašně milí a dost se mě báli znervóznit, asi aby nemuseli shánět sanitku :-) a zatímco většina spolužáků pak byla u promoce oceněna za diplomku, já dostala zvláštní pochvalu za znalosti :-)

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 10:07
Reakce na palahniukowa:

"moja" pani referentka zo studijneho ho citala urcite, vcera bola nielen ochotna, ale aj som dostala nanuk z minichladnicky!!! a ta prihoda s docentom: uf. umrela by som...

No, myslím, že ten nanuk naznačuje, že se bude obhajoba ubírat dobrým směrem!

Ad příhoda s docentem: Naštěstí se tomu všichni zasmáli. U nás byla taková celkem poklidná, rodinná atmosféra, studentů bylo málo, všichni se znali. Hlavně, že se docent uvolil i po tomhle vést mi diplomku. Tam už jsem si v poděkování dala majzla

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 11:59
Reakce na palahniukowa:

tim, ze mi uz vyprsel termin pro dalsi upravy se mi ulevilo a muj skolitel, ktery mi "nechal" absolutni volnost jak ve vyzkumu, tak i psani, mi to dost pochvalil, ze jsem si makla a je to super. A posudky jsem dostala fakt dobre, jen nejake drobnosti - spis aby vznesli dotaz. 

U obhajoby jsem byla proto klidna a hlavne jsem si rekla, ze je to jedno a musim byt klidna kvuli dceri.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 12:01

jeste si pamatuju na jednu starsi holku, ktera u nas na ustave  platila skoro za jedncku a jeji dansky oponent navrhnul neobhajeni a dost ji dusil i u obhajoby, ale nakonec ho za uzavrenymi dvermi premluvili 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 06. srpna 2017 14:49
Reakce na Bledule:

My někdy říkáme „ani fň", takže si bereme to dobré z Čech i ze Slovenska. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 13:39
Reakce na brrr:

rodinna atmosfera bola pocas bakalarky aj diplomky aj u nas, ale teraz pridu aj ludia z vonku (do komisie na phd.), tak stresujem priserne - comu napomahaju aj nie prilis dobre posudky :-/ ale hovorim si, ze v te situacii som to spravila najlepsie, ako sa dalo. nepomaha to 

@candance volnost som mala; venujem  sa transdiciplinarnej teme - co sa cloveku z jedneho oboru paci, druhy z inej specializacie to kritizuje... bude sranda 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 13:49

a priznavam, ze som objavila instagramovy profil mojej mladsej sestry. prezentuje sa ako esencia toho, z coho sa vysmievam: naspulene pery; obocie cez pol tvare; tvar vykonturovana tak, ze ; oblecenie minimalne (fotky z fitka s vyspulenym polonahym zadkom included ); bordel v pozadi  a do toho vsetkeho fotky s mojim psom alebo jej "laskou najvacsou", ktoremu neustale robi zle, nadava na naho, ale vyuzije ho na fotky a lajky??! a do toho popisy v style "krasny dnicek, zacnime s usmevom", zdielane motivacne citaty, "cvicime, papkame bielkovinky, lubime sa, cmuciky, tesinkame sa, amen"a pozitivne keci  to pise ta osoba, ktora neustale frfle, krici, nadava, je nervozna, podrazdena a vyslovene hnusna na cely svet??! mam chut jej tam napisat nieco pekne 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 13:54
Reakce na palahniukowa:

dejte odkaz a my to napiseme za vas 

Me vzdycky pobavi znama, ktera v tangach rozbaluje zasilku proteinu (ANO KYSELE HROZNY) a ten zadek vystrci do objektivu.

Nebo popisek velky uklid: vyhrnute tricko, kalhotky a k tomu strevicky

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 14:00
Reakce na palahniukowa:

mně tohle přijde legrační a někdy se člověk fakt podiví, když zná ty lidi z reálu (u mě klasicky dcery kamarádů a jejich kámošky, co znám jako malý holky a insta profil fakt hustej) a komentovat ani práskat rodičům nemůžu, aby mě neblokly a já nepřišla o info 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 14:02
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo, je to strašně falešnická síť Naštěstí já sleduju jen příčetné lidi, upřímně mne koukání na ksichty a zadky furt dokola ani nezajímá.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 14:03

nikto z mojich blizkych priatelov toto nerobi (okruh znamych to je uz ina vec). jednoducho neviem, ako by som sa k tomu cloveku v realnom svete spravala, ak by som ho videla na internetoch takto - napr. lodicky a "uklid"  a u niektorych to vobec nie je forma zabavy a nadhladu, to sa da lahko identifikovat cez dalsie fotky, prispevky a pod., ze to myslia vazne.

toto instantne sebavedomie (cez socialne siete a pod.) je pre pozorovatela zabavne, kym to nema clovek v rodine. a