Nechci strašit, ale oni ta poděkování čtou! Jinak bych se kdysi dávno nedozvěděla, že jsem v bakalářce napsala "docent K je mým dlužníkem" a dál žila v blahé nevědomosti (samozřejmě tam mělo být "jsem velkým dlužníkem docenta K").
Přiznání
Jejda! ![]()
A jak jsem byla u těch obhajob zblblá, tak jsem vůbec nepochopila, o čem pánové mluví. Jen jsem viděla, jak jeden drží bakalářku v ruce a loktem strká do druhého a usmívají se. A do toho docent, že to musel doma vysvětlovat. Mi všechno došlo, až jsem vylezla z místnosti. Pak ně uklidnili, že už to opravdu nejde rozvázat, vyměnit list a zase svázat, tak je to v archívu uložené navždy. ![]()
Chápu, uplně mě mrzí, že jsem na nic podobného nenarazila:-)
vo stvrtok vyrazame na cca 18 dni na dovolenku a ja nie som schopna ani zacat balit. co balit, zatial sa mi este ani nepodarilo vsetko potrebne vyprat. najvacsi problem je, ze tu prekazaju deti. vzdy som ich vypakovala k babicke (oni uz boli naviac zabalene) a mala som v ich izbe miesto na veci, ktore som tam postupne nosila. teraz naviac ich veci, hracky, atd. pretekaju vsade a vsetko sa mi tu pletie jedno cez druhe.
nemam prepravku na kuchynu a potraviny, potrebujem to urychlene kupit, lebo nemam kam davat ani toto. no hruza!
matka v domacnosti by bola moja smrt, fakt uz musim do prace (ani sa tam tak netesim, ako uz potrebujem pravidelny rezim, lebo inak docista zvlcim).
Času dost, kolegyně jela se 3 dětmi. Ve 3 hodiny ráno měli být na letišti, ještě ve 23 hodin sušila vyprané prádlo, které chtěla zabalit s sebou....
Nějak to stihli všechno.
tohle je jedna z nejzábavnějších historek, které jsem tu za poslední dobu četla ![]()
ja vim, taky byly casy, kdyz jsem na vikend balila v patek rano pred odchodem do prace. ale kdyz balim i jine lidi tak plati, cim min tomu venuji casu, tim vic kramu bereme. a pak navic zjistim ze mi chybi treba kolicky na pradlo. jako koupit se dnes da vsechno, ale pro mne je neuveritelny vopruz behat o dovolene po kramech, tak se nejak obejdu bez nich, ale dva tydny me to bude kazdy bozi den rozcilovat. nemam jeste ztazenou ani muziku do auta...
ale rano jsem sla do sebe uz mam vylozenou na lince cast potravin (cti: caj, caro, cukr a olej) a nejaky seznam, co potrebuji koupit.
nemate nekdo tip na nejake pohadky pro deti do auta? nejlip s pisnickama.
Poniky? :-D
Dovolena, kde budete varit a prat? Jsem rada, ze uz nemusim, strasne nerada provozuju domacnost v cizich provizornich podminkach. Jednou jsme jeli s detma po Francii 3 tydny autem, skoro kazdy den v jinem kempu. Byla to uzasna cesta a radi na to vzpominame, jen dneska nechapu, jak jsem to vydrzela. A syn nadosmrti nenavidi testoviny :)
a jeste stavet stan :) prave neznasim ty provizorni podminky v ruznych bungalovech, z toho mam uplne husi kuzi. a zaroven me uplne nebavi ty all inclusive rezorty - vydrzime tam s muzem tak tri dny a pak nas to zacne ukrutne otravovat (na rozdil od deti). a uplne ohromne mne bavi to, ze nepotrebuji nikde zadne rezervace, takze kdyz pocasi bude vypadat jak predpovidaji, ze v termalech bude 22C, tak jednoduse prejedeme do hor, tam je to vyhodne.
ale kolicky potrebuji na plavky a rucniky. pradlo hodim do pracky se susickou (co mi pripomelo, ze si mam vzit kapsle). prani je nahodou super, muz bude s detma v bazenu a ja budu v hamace s knizkou hlidat pracku.
a varenim taky nejak rozumne, obed si kupujeme, pocitam, ze si k veceri neco obcas ugrilujeme a pro krajni nouzi - mam asi tri travel lunche a dal to nechavam konovi, ma vetsi hlavu. do Francie bych jela hned, ale deti jeste mestskou turistiku neoceni.
Vo štvrtok letím aj ja s deťmi, ešte nemám zabalené ani mäkké F, akurát už od dnes rána ma začínajú chytať stavy z môjho strachu z lietania. Haldy s roztriedeným prádlom mám po celej chodbe, lebo sa mi už ani do kúpeľne nezmestia...
Měkké F je obdoba českého ň (ani ň, jak se říká)?
jak stare jsou deti? nase oblibuji pohadky, co vypravi Spievanka a Zahrajko. Potom pohadky z techto edic na obrazcich.
A nove ted miluji Pohadky pro chytre deti, Hruzostrasne pohadky od J.Zacka.

jo a jeste maji hrozne rady Dedecku vypravej a Dedecku jeste vypravej. To vypravi Spacek.
Já mám už dlouhé roky letní a zimní seznam věcí na dovolenou dokonce ve dvou vyhotoveních podle toho, jestli vezeme jídlo nebo ne. A ještě jeden na tábory. Jak děti rostou, tak ho každý rok částečně proškrtám. Takže balím den před odjezdem, jinak by mi stejně všichni tahali už nachystané věci.
My jsme měli onehda půjčeného Medvídka Pú, vypráví M. Eben a taky tam i zpívá. Jenom nevím, jestli už na to nejsou Tvoje děti staré.
Jo vaření na dovolené.... fuj. Muž letos omylem zamluvil bydlení bez kuchyňky, jen s ledničkou.
Budou jen studené večere, obědy se pořeší a já nemusím vařit. To provizorní fakt moc nemusím. Jedeme do Alp a už se těším, akorát předpokládám, že se zkazí do té doby počasí.
Jo, historka to je dobrá, ale tehda jsem než mi to došlo...![]()
Ty pripravy jsou otravne, ale urcite si to hezky uzijete a vyjde i ta hamaca.
My jsme tenkrat prejeli od Lyonu az k Bordeaux a pak dolu na stredozemni pobrezi, uplne mestska turistika to nebyla. Ale detem uz bylo 10 a 14, tak uz si to taky uzily.
diky moc, hruzostrasne pohadky mame jeden dil a to je bavi, tak to asi zkusim s jinyma. mam jeste jedny slovenske a ty jsou supr, protoze jsou namluvene ruznymi hlasy a jeste tam jsou pisnicky, ale tak uvidim, co bude jako audiokniha, protoze uz nemam cas a silu to honit po kramech.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí