A kdyz jsme u tech skol, nevite, kdy ma reditel zhruba predstavu, kdo bude ucit budouci prvnaky? Potrebovala bych se poptat reditelky, ale nechci prudit zbytecne brzo, ale nesmim to ani prosvihnout. A je hodne trapny pozadat, aby syn nemel jednoho konkretniho ucitele? Navic ja ho ani neznam, neni to nic osobniho, jen od mistnich matek vim, ze to vede velmi volne (az tak jako waldorfsky), a z toho bych byla na vetvi, na to asi neni syn uplne typ. To bych skoro uvazovala nad jinou zakladkou. Ostatni ucitele jsou tam takovi prumerni az fajn, tam by mi bylo uz jedno, koho by vyfasoval.
Přiznání
Sairon Já si právě myslím, že to, že se člověk musel opřít do něčeho, co předtím nikdy moc nezkoumal, ho motivuje ke studiu a tomu to nakonec dotáhnout všechno. Ale jako je to i o povaze, že jo :o)
Garfie Vidíš, to je zajímavý, že já si občas říkám, jestli nebyl můj životní omyl, že jsem radši nešla studovat tu matematiku ;o)
Gatita Nejsem erudovaná, spíš si říkám, že dáš na informaci JPP. Logicky uvozuju, že by to teda měl vědět před zápisem do první třídy, což je duben? Tak řekněme v únoru/březen, že by už měl představu? Což neznamená nic, protože do nového školního roku je docela dlouhá doba, třídní učitel může onemocnět, otěhotnět, odcestovat, dát výpověď.
Gatita Pokud je u vás víc než jedna třída, bývá možné zorganizovat nějaký přesun "po", takže by se dítě asi dalo přesunout i ve chvíli, kdy už víš do které třídy bude chodit. Ale ne každá škola tomu může být nakloněná, navíc taky záleží na množství takových žádostí. Ideální je, pokud by sis sehnala dítě "na výměnu", pak nebývá problém. Většinou se to řeší na takové té první schůzce rodičů. Asi bych zkusila pobavit se o tom u zápisu (a šla na zápis i do jiné školy-to asi můžeš?).
DruI Matika byla fajn, ale spolužáci mimoni. :-)
Sweet Potato tuhle zkušenost má i můj otec, dostudoval 50 let zpět. ![]()
continuity a platí to pořád, aspoň před deseti lety to tak bylo![]()
DruI no, mně by to asi spíš odradilo, kdybych na nové škole nějak hodně tápala. Mně trvá než se rozkoukám, mám takové pomalé rozjezdy![]()
continuity Na druhou stranu na jaderce lítali i gympláčtí premianti v prváku z matiky jak cukráři. ![]()
brrr za sebe bych řekla, že by ho ten gympl mohl posunout, když je ten typ, že nedělá nic na víc, ale má na to. Protože tam po něm to něco navíc budou vyžadovat rovnou
Nikde taky není napsáno, že tam musí zůstat, klidně po devítce může jít na jinou střední.
DruI u nás na škole, kdo přežil první dva semestry tak to už většinou dal. Ten prvotní odpad byl kolem 50% zahul to byl i s matikou z gymplu a i z těch nejlepších škol to stačilo s bidou na první semester. Dvojné integrály se běžně neučily ani v matematických třídách.
DruI jo je to o povaze, já tímto naopak zjistila, že se ta škola dá vystudovat s minimem znalostí a tedy se spoustou volného času ![]()
Sweet Potato no to víš že jo. Taky jsem tu analýzu napoprvé nedala. A to jsem na střední v matematické třídě seděla s nohama na uchem. Ono už jenom taková blbost, že matematické věty se mají učit i s podmínkami. ![]()
To neni jen JPP, slysela jsem to uz nezavisle na sobe od ruznych rodicu, celkem se tu zname. Prijde mi to jako dost relevantni informace na to, abych si zjistila vic, protoze co jsem slysela, se mi vubec nelibilo. No zkusim tam tak za mesic zajit, huba mi snad neupadne.
Gatita nebudou mít nějaký den otevřených dveří? Aspoň online?
Evaeva nenasla jsem. Ja tam napisu a poprosim ji, jestli by si na me neudelala nekdy 10 min cas. Rikam si, ze nebudu prvni rodic, ktery se o neco zajima, tak to snad nebude moc trapny.
Gatita u nás to vedel ředitel kolikrát až během prázdnin. Zeptala bych se na zápisu, jak to vidí. Pokud je víc prvních tříd, já myslím, že to nebude problém. U nás se přehazovalo i kvůli kamarádstvím ze školky.
Sairon jen k tem krouzkum aj navic - mi to prijde naprosto zbytecne, takove retro:-) nasi kluci umi dobre+vyborne z her a youtube, hlavne podle zajmu (ten co mluvi vyborne ma specificky konicek, kde v cestine nic neni). do zadnych krouzku nikdy nechodili a vyuka ve skole tristni
Gatita určitě nebude, za jeden mail nic nedáš!
Gatita ja bych se hlavne poinformovala, jaky nazor ma reditel na ty presuny, na zs kde chodil syn rediteloval typek, ktery si vzal do hlavy, ze nejenze se nevychazi vstric, ale je nejlepe deti jeste premichavat proti jejich vuli i v prubehu skolni dochazky, nekteri rodice je pak z trucu brali pryc
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje