viktorka_od splavu No promíchávat děti během školní docházky je fakt zlo! U nás to udělali dceři, první stupeň je v jedné části, druhý v jiné-dvě zastávky autobusem. A když měli jít na druhý, tak jednu třídu nechali na té národce a promíchali je tak, aby to děti měli blíž podle bydliště. V podstatě půlku třídy vyměnili. Bylo to strašný, pamatuju si na dvě holčičky, které se úplně zhroutily a z nějakých komplikovanějších důvodů s tím nešlo ani hnout.
Přiznání
Garfie zrovna tohle je u nás úplně běžné. Některé základky jsou jen do 5. třídy, v ostatních se pak třídy trochu specializují (sportovní, matematická, jazyková,...) a zhruba čtvrtina třídy jde na ty gymply. Takže v druhém stupni nezůstane kámen na kameni.
Evaeva No jo, ale vem si že máš dvě třídy A+B a do páté je vpodstatě přesně v polovině rozpůlíš a nakombinuješ jinak, mně to přijde hrozný!
Garfie souhlasím, obzvlášť pokud to nevěděli těch pět předchozích let
Gatita u nas jsou to vetsinou ucitele, co konci se tridou prvni stupen.
Evaeva tak to je ale jiná situace, a myslím si, že s dětma se to i líp prodiskutuje, je tam nějaké preference a pod. Než když rozstřelis dvě paralelky. U nás by to teda nastalo taky, ze tří tříd se budou dělat dvě a žádná specializace tam není. Akorát to víme z KRPS, žádná oficiální informace od vedení školy není.
Vy tu jedete školy a já se přiznám k opačnému konci profesního života - koncem letošního roku v práci končím a jak tak koukám, jak letošní rok začal, na všechny ty průšvihy a nové podmínky a nové tlaky, tak jsem ráda, že je to poslední rok. Netvrdím, že si pak třeba ještě něco někde na půl úvazku nenajdu, ale teď jsem fakt ráda, že tady už další roky nebudu muset být... Uf.
Tak já jsem cvičně mrkla na stránky naší spádové ZŠ a jméno paní učitelky, která má teď 4. třídu a teoreticky by mohla vyjít na dceru, mě naprosto šokovalo. Jednak byla kolegyně mého táty na úplně jiné škole, táta si o ní myslel, že je cvok, a mám matný dojem, že musela odejít kvůli alkoholu, jednak jí musí být aspoň sto!! Jméno je to tak netradiční, nemůže jít o záměnu.
Tak tímto to nechávám koňovi, s tím, že máme ještě rok čas.
Mohučanka Třeba je to dcera!!
Garfie Bohužel nemůže být, ta učitelka se v dost zralém věku vdala a přijala jméno nového manžela. Oba už měli děti dospělé, shodou okolností jsem se kamarádila se synem toho manžela.
Mohučanka Uff, tak budu držet pěsti!
Gatita pockej na zapis, pokud bude osobne, dost mozna to tam budes moci probrat. Driv to neres.
Garfie díky, uvidíme, co bude za rok. Třeba půjde do důchodu :-D
Taky jsem to řešila u zápisu. Trochu jsem se svezla, kamarádka už do té školy dávala své třetí dítě, tak vědela, co a jak, a která učitelka je dobrá.
A synovi se teda od první třídy kolektiv snad nezměnil, je v sedmé. Na druhém stupni je nechali ve stejné sestavě a na gympl šli myslím 3 spolužáci. Navíc s dost dětma chodil i do školky, no maloměsto. Ale smutné je, že on tu třídu nemá rád, teda aspoň to říká, ale on je dost problematický. Z těch tří škol, co tu jsou, je ta jeho asi nejlepší.
Mohučanka a je to jméno i příjmení, nebo jen příjmení? Pokud za b, tak to může být manželka toho syna, ne?
Uvízla jsem v kozačkách!
Nejede zip nahoru ani dolů ani u jedné, nejdou stáhnout. Piju obutá kávu v obýváku, připadám si jak Italka, co se doma nezouvá
a čekám na muže až mě z nich vysvobodí.
SunEclipse právě že je to obojí, jméno i příjmení, navíc to jméno je tak řídké, že v kombinaci s příjmením je omyl vyloučen ![]()
Lamicka Tuhé mýdlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje