Naši říkali "tramvajenka", já "legitka". "Lítačka" je zhůvěřilost. Na protest jí pořád ještě odolávám.
Přiznání
já na fotce na všech dokladech (všude stejná) vypadám, jako bych měla na hlavě obří hnědou koblihu (=drdol) ![]()
Lítačka je premenovaný Opencard? Znie to hrozne. Kto s tým prišiel? Pardon že sa tak hlúpo pýtam, ale nesledovala som zavedenie lítačky.
No, moji rodiče jsou spíš generace vašich prarodičů
Jj, turnikety byly po zavedení metra, jezdilo se za korunu.
Teda, nemlůžu si vůbec vzpomenout, jak jsem tomu říkala před lítačkou a opencard a teď tomu snad taky říkám lítačka. Jsem hrozně zpracovatelná!
Lítačka je premenovaný Opencard? Znie to hrozne. Kto s tým prišiel? Pardon že sa tak hlúpo pýtam, ale nesledovala som zavedenie lítačky.
Jj, Lítačka nahrazuje Opencard. Idiotský název "lítačka" (to slovo má už jiné zavedené významy, jako třeba vojenská hlídka) pro tramvajenku/legitku/síťovku vymyslel tým kolem primátorky Krnáčové. V čele s idea makerem Prchalem. To je ten šikulda, co dělá PR Babišovi a ANO.
Ďakujem za vysvetlenie. Ozaj šikulda ten Prchal
Už sa vidím ako tomu budem hovoriť lítačka :D
Naši cizokrajní spolužáci na fakultě komolili tramvajenku na gvagvajenku. Ti méně cizokrajní měli šalinkartu.
můj šéf jede v šalinkartě a šalinách furt, už jsem si zvykla, ba dokonce mi to přijde boží, kor když jsem se z Gerty Schnirch dozvěděla, ž čeho to pochází.
žiju v tom, že lítačka se říká v Ově. Do Prahy je to trochu na sílu..chtěli bejt hip no.. ![]()
jinak u nás se říká legitka a tramvajenka, kamarádka z Tábora říká busenka..
On tomu stejně každý bude říkat tak, jak je zvyklý. A já už jezdím delší dobu na lístky, při té práci z domova a občasné cestě se mi tramvajenka nevyplatí.
No, pro mě je to pořád taky tramvajenka
Pro mě jedině legitka.. kdekoliv
přiznávám, že mě překvapilo počasí v austrálii (perth). já nevím, pořád mám vsugerované, že je tam většinou vedro, něco jako u nás teď. a ony jsou tam průměrné letní teploty 17-30 stupňů
a teď tam mají osm (zima, prej bloody cool, napsal mi australan
), a takové dost chladné období tam trvá dost dlouho ![]()
jj, známá tam má rodinu a bývá tam tak dva-tři měsíce v roce, ale samozřejmě v zimě:-) tedy v naší zimě. tu tam přečká v teple a vrací se na jaře:P
tak Perth je uz dost na jihu, on je to cely kontinent, tak se to neda takto plosne posuzovat. sever je tropicky az subtropicky, ale jih je vice do mirneho pasma. ted tam maji logicky zimu, na Zeland se pak jezdi z Australie lyzovat :D
Priznavam se, ze pro me to byla litacka uz za opencard... Kterou jsem nemela. Stejne tak Litacku, taky ji nemam.
V Ově jsme vždy používali slovo tramvajenka nebo legitka.
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí