Krnda má pěkně žlutý zuby
Přiznání
Z Mlady Boleslavi. Co by kamenem dohodil a zbytel doplivl :-D Ale tam jsem vsechno obehala pesky, nejakou litacku jsem nikdy nemela.
Tak hlavně by mělijít kdokoli s každou další kartou do háje, nechápu proč se to všechno nenapaří na platební kartu případně telefon, tohle jsou strašně vyhozený prachy.
no ale tak o to trochu jde, že tomu tak v Praze nikdo neříká a pak, když už si člověk odmyslí celou tu kauzu ke všem tady těm kartám v Praze, tomu daj ještě úplně divnej nikym nepoužívanej a zprsknutej název? (Krnáčová je teda myslim z Bratislavy)
tak ale zas je spousta lidí bez chytrýho telefonu napr., jestli je ještě někdo bez platební karty teda netušim, mě přijde městská karta fajn, ale fungující, ne tohle, co se pořád předvádí v Praze
Bez platebni karty je prakticky vsechna mladez :-)
Tím spíš by se to mělo ubírat tím směrem, stačilo by aby to fungovalo jako elektronická peněženka, průkazka, vstupenka, slevová karta co já vím co ještě, nechápu proč všichni lifrujou vlastní plastový nesmysly, když to může bejt all in 1.
ajo, no, třeba
taky teď nevim, jak je to s parkováním v Praze, jednu dobu na tom měla bejt nějaká ta parkovací aplikace, běží to?
depa ;-)
no právě, že jednu tim vyhrožovali, že to bude právě ta městská karta na všechno možný a nakonec na tom běží snad jen ta městská knihovna
No, te je ale furt specialni dalsi karticka, nikoli platebni karta k uctu.
Kartu k účtu bych dítěti stejně nedala, já nemám problém mít dvě karty, ale 10 už bych jich nechtěla.
žiju v tom, že lítačka se říká v Ově. Do Prahy je to trochu na sílu..chtěli bejt hip no.. ![]()
jinak u nás se říká legitka a tramvajenka, kamarádka z Tábora říká busenka..
Tak ja mám teóriu, že prezývka takej kartičky je veľmi často založená na hlavnom dopravnom prostriedku v meste (napr. autobus v Tábore). A Praha má proste iba veľkú zotrvačnosť a raz sa dostane k obdobe MetroCard :)
Protože jí ztratí, ukradnou mu jí, někdo si obšlehne údaje, stáhnou mu víc než maj...třeba..ty bys dala dítěti kartu k účtu, kde máš všechny nebo většinu svejch peněz?
jezuskote to nee, myslim k jeho vlastnimu uctu samozrejme. dite byt disponent/mit vydanou kartu k beznymu dospelymu uctu nemuze, nebo jsem o tom teda neslysela. ale kupodivu byl dost problem pro dite zalozit jeho vlastni ucet s plne funkcni kartou a slysela jsem x zduvodneni proc to nejde..
No k jeho vlastnímu účtu klíďo píďo. Jak plně funkční kartou? Karty jsou všechny stejný ne?
proč účet s většinou peněz? existují bankovní produkty určené pro děti a ty mají svoje specifická omezení a zabezpečení. považuju to za velmi prospěšné pro děti a jejich návyky do budoucna.
edit: sry, dlouho to klofu do té klávesnice
Kdo ne taky že jo ;-) Jde to ovšem i bez účtu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí