A kde tam mám co je v běžných Visa a Mastercard?
Přiznání
Já neříkám, že je to bezvýznamné, big data jsou velký prachy, já tvrdím, že mně to neublíží.
Mne napríklad vadí že v každom obchode už počítajú s platbou bezkontaktne. Ja mam ešte klasickú kartu a hlavne v DM ma štve ze ten terminál majj až za pásom pod monitorom. Áno keď platím bezkontaktne tak tu ruku natiahnem ale ak potrebujem zadať pin a nechcem aby ho videli ďalších x ľudí tak tam musím kombinovať. Väčšinou platím v hotovosti, nie som paranoidna ale môj pin rozhodne nemusí nikto vedieť.
Tak ten revizor nikam s kartou neodkvačí, ani ji do ruky nevezme, jen nastaví terminál a ctěný cestující se pípne (stejně jako kdekoli jinde, už si ani neuvědomuju, že bych kdekoli musela dát svoji kartu z ruky přestože není bezkontaktní, všude mi podávají terminál), já nevim no, přijde mi, že to je trochu přehnanej humbuk. Nehledě na to, že já osobně jsem ještě od ledna, co tu kartu mám, ani revizora nepotkala, což mě trochu dráždí, chci zažít nový způsob kontroly na vlastní kůži. :D
Já osobně už bych si teda spíš než mít všechno zvlášť radši rozdělila účet v bance na dva, z toho jeden bych držela separátně a na ten druhej, resp. na kartu k němu, bych lepila všechny tyhle služby.
v zákoně o platebním styku jsou právě ty hi-level podmínky, které garantují vrácení peněz (pokud budete mít fakt pech, tak se spoluúčastí 5tis. ?), ale vůbec nemluví o tom, jak je karta opravdu zabezpečená v rámci celého platebního procesu.
Bezvýznamné to jistě není. Osobně se tím necítím nijak ohrožena, beru to jako jakousi daň za řekněme luxus, pohodlí, kterou mi ta či ona vymoženost poskytuje. Chránit si svou osobnost tím, že nepoužívám kartu (ať už kreditní nebo v drogerii) nebo parkoviště mi přijde poněkud donkichotské.
jj to rozdeleni uctu mi prijde vubec nejpohodlnejsi varianta. uz tak mame navazany druhy "sporo" ucet k beznemu, kam prevadime penize co jsou aktualne navic, na karte mam vpodstate jen co se otoci behem mesice az na nulu a zpet:-) plus dobre nastaveny limity... chce to ale funkcni e-banking, kdy si limit zvednu, provedu platbu a hned zas snizim, co treba u komercky byvalo scifi (nevim jak ted)
Ale to já neříkám, že jsou tam daný bezpečnostní standardy karty, to si nastavuje banka, ale ne tim, že si zvolí jakej čip na kartu frkne. Prostě když dostanu Visu ze Spořky, KB, Fio já nevim co, ta karta bude co se týče technologie stejná.
To by bez zadání mailu a zaškrtnutí resp. neodškrtnutí, že (ne)souhlasím s použitím osobních údajů udělat nemohli, nemyslím, že bude chyba u nich. Pokud jste si jistá, že je to jejich "drzost" stačí je nahlásit na ÚOOS nebo něco adekvátního.
A nemáš v tých mailoch, čo ti od nich chodia možnosť Unsubscribe?
myslim ze to neni nutny, stalo se mi to vice nez jednou taky.. natolik abych burcovala nejaky urad me to neurazi, vzdycky budu mit radej co do cineni s obchodnikem nez s uradem;-)
myslim ze to neni nutny, stalo se mi to vice nez jednou taky.. natolik abych burcovala nejaky urad me to neurazi, vzdycky budu mit radej co do cineni s obchodnikem nez s uradem;-)
Tak já úřad burcovala už několikrát. Vždy mě přišla ta samá odpověď:
Z textu zaslané zprávy bylo zjištěno, že předmětná zpráva je sice po obsahové stránce obchodním sdělením ve smyslu § 2 písm. f) zákona č. 480/2004 Sb. Nicméně Úřadu se na základě technické analýzy zdrojového kódu zprávy nepodařilo zjistit konkrétního odesílatele předmětného sdělení. Vzhledem ke skutečnosti, že Úřad nemá pravomoc šetřit „ve věci“, ale pouze proti konkrétnímu subjektu a též vzhledem k tomu, že zákon postihuje odesílatele, a ne v čí prospěch bylo sdělení odesláno, nemůže Úřad zahájit v této věci šetření.
Takže ale postěžovala jsem si, to tase jo ![]()
To se mi nikdy nestalo a že teda nakupuju jak vzteklá, minulej čas jsem vlastně chtěla napsat. To googleads to je jiná liga, to tady člověk z nudy klikne třeba na Lasocku a už to má všude :-D
Já třeba šalinkartu na svoji platební kartu nechci, mám tu speciální. Například i kvůli tomu, že když jdu třeba na výlet, někde jedu vlakem nebo i jdu běhat, tak šalinkartu si vezmu, kdyby náhodou se něco dělo a potřebovala jsem ji. Platební kartu nosit nechci ani do lesa ani na ten běh. Byla by to horší ztráta než šalinkarta.
Na Lítačku (blééé) Krnáčový kašlu, jezdím pořád na legitku/tramvajenku s papírovým ročním kupónem. A nehodlám to měnit. Pokud by tu možnost zrušili, přejdu na lísty, pěšky atd...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí