Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kora
příspěvků moje polička 20. července 2022 12:08

viktorka_od splavu tak mi ji pošli, já tady ten příspěvek smáznu

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. července 2022 12:44

Kora hned jak to pude:-)

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 20. července 2022 16:46
Reakce na Dadoo:

sagiti třeba sexualizace děti?

Fakt nevím, proč by malé holčičky měly vypadat jako dospělé.

Chápu, když malé dítě chce vypadat jako maminka, tak mu, v legraci, klidně ty nehty nalakuju. Holce i klukovi. Vnucce jsem nalakovala taky.

Ale nechat malé holčičce udělat umělé drápy?

Fakt lepené, gelove, zapečené.

Špičaté, neonove, s nějakými obrázky.

Me to úplně šokovalo.

To na ně bude chodit každý měsíc? Nebo ji je potom odpiluji a odbrousí?  To je na zničení vlastních nehtů.

Měla jsem tisíc chuti se tě baby zeptat, jestli je normální.. Ale statečně jsem radsi mlčela.

​napodobne...mě treba uplne irituje aerobik,kde jsou i ty nejmladsi nalicene, o pohybech ala Jackson uz vubec nemluve. Kamaradka ma studio a kdyz jsem to tam jednou videla, tak se mi chtelo jecet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2022 16:58

stes mně přijde, že je to i ve společenských tancích. Taky to nemám ráda.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 20. července 2022 17:11

Evaeva Dtto moderní gymnastika. Drobounké tělíčko, na něm poměrně velká dětská hlava s ulízlímy vlásky, mejkapem, třpytkami...

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 20. července 2022 17:30

Evaeva Sweet Potato no jasne, nerozepisovala jsem to...hnusny je to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2022 17:42

Sweet Potato nejsou v té gymnastice aspoň sportovnější pohyby? Protože třeba ty latinskoamerické tance, tam se k sobě vinou...

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. července 2022 17:57
Reakce na sagiti:

Musím reagovat.V čem ve škole při výuce vadí nalakované nehty,minisukně a nebo krátké triko? Úplně lituji,že už nemám školou povinné děti,protože to by mi škola musela opravdu vysvětlit.

​U nás ve škole to nevadí. A podle toho některé děti vypadají. Barvené vlasy, nalíčené, nalakované nehty, sexy oblečení, vykukující spodní prádlo... Vypadají jako Lolitky. Jako není jich moc samozřejmě. Ale u některých teda hledím jak puk. Mně to vhodné do školy nepřijde. Asi jsem moc prudérní. A chápu, že stanovit ty hranice je strašně těžké. Nalakované nehty ano, ale dlouhé umělé drápy už ne? A co už je dlouhé? Crop top ano, ale crop top s vykukujícím spodním prádlem ne? apod. Je jednodušší stanovit žádné líčení, nehty, crop topy. 

Dcera 13 let si teď o prázdninách nalepila umělé drápy z drogerie. Ale do školy s tím rozhodně nepůjde. Barvené vlasy měla taky jen loni přes prázdniny.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 20. července 2022 18:09

notna Evaeva stes 

nejste pruderni. Děti by měly zůstat dětmi. Taky mi to vadí. 

Protoze to je jasná sexualizace děti. 

A pak ve škole vidím, když některé holky chodí polonahe, co to s těma klukama dělá. Ale to už je střední. 

Ve škole by prostě měl být určitý dress code .

Projevy  žhavé individuality by měly mít místo až po vyučování. Zlaté uniformy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2022 18:15

Dadoo ale zase crop top a kraťasy pod zadek mi holčičkách nevadí když se u toho chová jako pořád jako dítě.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 20. července 2022 18:39

Kora taky mě teď trápí přepis, nesnáším úřady. Ale jinak z toho mám radost, po třech letech jsem si své vlastní auto (dle původního slibu před rozvodovou síní, ehm) konečně vydupala na ex.

Offline sagiti
61 příspěvků moje polička 20. července 2022 19:22

Co se týká údajné sexualizace,tak si myslím,že čistému vše čisté.

Já jsem tak nabroušená na nějaké zákazy ve škole,které nesouvisí s výukou, asi proto,že sama jsem zažila šikanu ze strany učitelů.

Jako první jsem měla na základce pravé Rifle z Tuzexu.Bylo to v době,kdy holky nosily tesilky a manžestráky se zipem na boku.Nebudu popisovat veškerý útisk,jen jednu příhodu.Třídní učitel,nijak starý,si mě zavolal v hodině k tabuli a rozepnul mi zip na těch džínách odshora až dolů.Aby mě ponížil.Škoda,že se tehdy namluvilo o sex.obtěžování a celkem všichni drželi pusu a krok.Umím si představit co by se dělo teď.

První den prázdnin v 15 letech jsme si nabarvila hlavu na mahagon.Zajímavé,že ta barva na střední nikomu nevadila,zato jim vadily mé krásné dlouhé vlasy.Pořád jsem byla terčem dotazů kdy se ostříhám.Nikdy.Dodnes ne.Komu mohly na děvčeti vadit dlouhé vlasy? Dospělým lidem,kteří je měli za falický symbol. Koho by to napadlo? Mě tedy ne.Jo a i když jsem taky nosila mini,tak v té době kdy je nosily všechny, nikomu nevadily,ale světe div se.Autoritám vadila moje maxisukně,kterou neměl nikdo.Asi taky falický symbol

Kamarádku si kdysi volali do školy kvůli dcerce,která chodila oblečená jen v černé barvě.Dcerka,nyní už dospělá má převeliké pochopení,pro 12 letou dceru,která si nabarvila hlavu na modro a nehty též modré.Naštěstí u nich ve škole,na maloměstě,kde by se dalo očekávat maloměšťácké chování mají pochopení.

Přece,džíny,minisukně,krátké triko,dlouhé vlasy,krátké vlasy,vyholená hlava,drápy na rukou plus mnoho dalšího ničemu nevadí když je dotyčný čistý.

Však oni z toho jednoho dne vyrostou.

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 20. července 2022 19:38

dzizisketa  zrovna u tebe by mě zajímalo, jak bys reagovala/budeš reagovat, když si tě učitelka tvých dětí pozve do školy aby ti vytkla, že mají nalakované nehty. já tu paní tehdy málem fyzicky napadla

​fakt jo? Tak to ja nezvu rodice vubec, pokud se nedeje fakt pruser.

Ale je pravda, ze jedne matce jsem velmi slusne psala, ze jeji desetileta dcera ma na instaci nevhodny obsah fotek. Jakoze to ale bylo fakt husty, ruda rtenka, devcatko si tam olizovalo pusu do kamery, osahavala se...Tvl, matros pro pedofila jak hrom. To mi hruzou fakt malem vypadly oci z dulku. Takze matka byla jeste rada, ze jsem ji to rekla, vubec o tom nevedela. Smazlo se to a dobry, ja jsem slecne jeste soukromne promluvila o nebezpeci intetnetu. Postopadesate.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. července 2022 20:01
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. července 2022 21:43

sagiti za mě na základce jsme nesměli být akorát nalíčené. To nás poslali umýt. Jinak se oblečení a zjev neřešil. Jenže taky jsem nezažila to, čeho jsou schopni někteří dnes. Crop top, který zakrývá jen bradavky a leze z něj spodní část prsou Chápu zákaz crop topu. Kdybych to nevidělá na vlastní oči, nevěřila bych, že je v tom někdo schopný jít do školy. Mluvím o druhem stupmi ZŠ!

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 20. července 2022 21:51

notna Náš třídní na základce vytahoval nalíčené (tenkrát max stíny a řasenka) k umyvadlu a drhnul je houbou na tabuli. 80.léta.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. července 2022 21:53

Sweet Potato Tak to u nás ne. Musela si to jít dotyčná umýt sama na záchod. Přelom 80-90.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 21. července 2022 01:35

Na našej škole platí,  že nesmie byť vidno spodné prádlo. 

A raz som sa chcela porozprávať s matkou žiačky o nevhodnom oblečení,  keď dievča chodilo v sietovanych pancuchach, lakovanych cizmach aj minisukni, top s kdejakym prekrizenim a roztrhnutim,  ale matka prišla na rodicko oblečená veľmi podobne,  tak som nepovedala nič. 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 21. července 2022 01:39

Já tady už psala (myslím to ale bylo v japonském vlákně) o přísných předpisech naší zdejší školy. Máme uniformy, ale část si kupujeme v normálních obchodech, přesto to musí splňovat různé požadavky na délku a "volnost". Dresscode je i na "dny bez uniformy". Předpisy máme i na nošení šperků, ponožek  a podobně. Nesmí být tetování, ani dočasné, barvené vlasy.... Je toho dost. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. července 2022 05:54
Reakce na letfenixa:

Na našej škole platí,  že nesmie byť vidno spodné prádlo. 

A raz som sa chcela porozprávať s matkou žiačky o nevhodnom oblečení,  keď dievča chodilo v sietovanych pancuchach, lakovanych cizmach aj minisukni, top s kdejakym prekrizenim a roztrhnutim,  ale matka prišla na rodicko oblečená veľmi podobne,  tak som nepovedala nič.