Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 21. července 2022 08:58

Úplnou náhodou jsem zahlédla reality Selling Sunset, česky Makléři z Hollywoodu na Netflixu a stalo se z toho mé guilty plesure..

Celkem pět řad, jsem v půlce čtvrté a úplně mě to fascinuje. 

Ty ženské jsou pro mě úplně jiný živočišný druh, riznuty Carrie Breadshaw z Sexu ve městě..

Ovšem ty baráky, co prodávají, to je neskutečný sen..

Nikdy jsem podobné věci nesledovala, o to víc si to užívám.

Tak kdybyste chtěly nějak nesmysluplně strávit čas, myslím, že se tady pobavíte.

Móda tedy rozhodně neodpovídá zdejším vkusu, ale zato odpovídá Carrie.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 21. července 2022 09:10

Nevím, kde jsem psala o těch italských slečnách narvaných ve vedru v kozačkách. Tak pokud byste některá potřebovala, dnes mi Zalando Lounge nabídlo akci "letní kozačky"

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. července 2022 10:22

Sweet Potato mně taky a nejdřív jsem myslela, ze po ránu blbě vidím

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. července 2022 20:33

Tohle je do přiznání. My....neskutečně opatrní, jsme se stali obětí podvodu. Toho se Zásilkovnou, náhodou jsem o tom teď slyšela v televizi. Naštěstí se to nepovedlo a tak jsme to nevěděli. A jediné štěstí je, že naše banka má už jiné ochranné mechanismy než ostatní. 

Dávali jsme inzerát na hoverboard a ozvala se baba, že by si ho vzala. Za hodinu psala, že nic nemáme řešit, že Zásilkovna to vyzvedne, odveze a my si vyzvedneme peníze na odkaze. Všechny hlavičky, popisy a vše bylo Zásilkovny. Manželovi to teda divné bylo, tak poslal všechny peníze na jinej účet. No všechno ztroskotalo na tom, že nám z banky nechodí žádné SMS, potvrzujeme platby jinak. Takže to uvízlo na tom čísle z SMS. Manžel to vyzkoušel a babě napsal, že to nejde, že žádná SMS nedošla (což jsme ještě nechápali jaká) a ať to pošle normálně. Samo už se neozvala. Zpětně si říkám, jak pitomí jsme, ale v tu chvíli mi na tom nepřišlo nic divnýho, ještě jsem chválila zásilkovnu za dobrej nápad.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. července 2022 20:35

Renusatko jezisi to jste teda meli fakt vic stesti nez rozumu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. července 2022 20:43

711990 No ono ještě na tom účtu v tu chvíli bylo 50 kč, tak by to žádná hrůza nebyla. Maželovi se nezdálo někam zadávat kartu, tak to převedl pryč. Já jsem se do toho zapojila jen větou, že Zásilkovnu používáme pořád a že je to bezpečné. Ale jinak máš pravdu. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 21. července 2022 21:36

Renusatko já se v tom nějak ztratila. Vy jste chtěli prodat hoverboard, bába ho chtěla koupit. Proč manžel někam posílal peníze?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. července 2022 22:30

Tabea Manžel poslal pryč peníze z našeho účtu, protože k vyzvednutí těch peněz za hoverboard byla potřeba zadat karta a to se mu nezdálo. Tak právě kdyby byl problém, tak aby někdo ten účet nevybral. 

Prostě přišel odkaz, kde si jako v Zásilkovně máš ty peníze vybrat a pak se ti ozve kurýr a odveze si zásilku. Jako nápad na službu super, ale bohužel podvod.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 21. července 2022 22:48

Renusatko Podobný podvody zkouší i na prodávajích na Bazoši. Přijde SMS, že chtějí koupit věci a že si to odveze bazoš-kurýr a peníze přijdou na kartu, stačí zadat číslo karty... 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. července 2022 22:49

Renusatko Sbazar? 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. července 2022 23:11

Tenhle podvod strasne frci i na Vinted. Coz je duvod, proc si tam bohuzel uz nic nekoupim

Ja jsem teda superopatrna, ale i superpriposrana. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2022 23:32

Lama_z_Lana na vinted by mělo stačit kupovat to přes ně, ne?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. července 2022 23:39

Evaeva pres ten novej system asi jo, s tim teda zkusenost nemam. Ale i tak z toho nemam buhvijakej pocit bepecnosti. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 22. července 2022 05:16

Lama_z_Lana staci jenom nezadavat nikam kartu, ne?

Offline AlexQ
96 příspěvků moje polička 22. července 2022 06:17
Reakce na Liesel:

Renusatko Podobný podvody zkouší i na prodávajích na Bazoši. Přijde SMS, že chtějí koupit věci a že si to odveze bazoš-kurýr a peníze přijdou na kartu, stačí zadat číslo karty... 

​Jak mohou peníze přijít na kartu? Platba přece přijde na účet... ne na kartu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. července 2022 06:59

baltik Tak v tom novým Vinted zadáváš kartu. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 22. července 2022 07:12

Kan jako myslela jsem posilat lidem kartu, kdyz chces sama prodavat

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. července 2022 07:22

Tenhle podvod frci vsude, jakmile vystavis drazsi kousek. Na FB Marketplace, na Vintedu, Bazosi, Sbazaru....podezrely je, ze vzdycky se dotycnej ozve hrozne rychle po vystaveni inzeratu a vzdycky pisou podobnou zpravu. A vzdycky napisou, ze si to u vas kuryr vyzvedne a penize dostanete nejakym neobvyklym zpusobem(kterej realne neexistuje, staci si to overit). Uz to tu psala i rasaNori kdysi. 

No a pouceni nakonec, NIKDY NIKDY NIKDY nepiste nikomu nikam bezpecnostni kod z SMS, pokud to neni prokazatelne vase banka. 

Btw nedaval sem nahodou nekdo to vlaknu z Twitteru, kde typek popisuje co se pak deje? To je dost prospesny cteni. 

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 22. července 2022 07:24

AlexQ V tom je ten podvod, vytáhnou z lidí číslo karty a potvrzovacího kódu, že to potřebují pro připsání platby a v tu chvíli z účtu státnou peníze. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. července 2022 07:34

711990 já bych teda upřesnila 

No a pouceni nakonec, NIKDY NIKDY NIKDY nepiste nikomu nikam bezpecnostni kod z SMS ani autorizacni udaje, i když se to tváří, jako vaše banka. 

Banka to od vás nemá proč chtít. A ty slušné na to i upozorňují. 

Všichni jsme doufali, že ty smsky už zmizí v propadlišti dějin, ale jejich platnost se zas prodloužila.