Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
35017 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 12:18

rasaNori jak muzou lidi prijit s takovym pozadavkem? Vas bude skolit, co a kam si zaparkujete, a vzapeti tohle? Doufam, ze jste ji poslali do... tmy.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:27

Kokoska to můžeme až si uděláme vlastní cestu, bohužel. Ale tak on s tím ten projekt počítal, že se tohle může stát, že budeme ke garáží najizdet jinak. Jen je škoda že to takhle hroti.  

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:36

Pro představu, jak to teď je a jak to bude a jak si sousedka představuje příjezd k budoucímu domu její dcery...

Bílé X je budoucí dům, zelená čára vede prostředkem naší zahrady, žlutý obdélník je stodola, to žluté šikmé je pergola s dvěma místama pro auto. Fialova vede tam, kde bude nová cesta a bílá čára je stávající cesta sousedů...

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:56

rasaNori sousedka musela upadnout na hlavu z velké výšky.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:57

rasaNori tak já vidím úplně jasně, že dcera se na pozemek dostane po bílé cestě,  takže nevidím důvod, aby vy jste ji pouštěli přes zahradu. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:57

rasaNori haha predstavy sousedky sou fakt bozsky

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 13:59

rasaNoriJá jsem si to nečetla celé, ale vy jstě chtěli teda využít část té její bílé cesty a odbočovat si k tomu přístřešku? A to jim vadilo? Takže kvuli tomu máte tu cestu fialovou. 

Ta zelená cesta je dobrej nesmysl,asi jí holt nákladaky zrejou kytičky:-D

Offline Myrtila
5353 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:19

rasaNori Z dlouhodobeho pohledu to bude urcite lepsi, kdyz budete mit vlastni cestu, i kdyz budou "zbytecne" dve cesty vedle sebe a padne kvuli tomu nejaka zelen. Zvlast jestli ma sousedka takhle dobre napady
My jsme takto nekoupili pozemek, kde si podobne, jako by to chtela ta vase sousedka s cestou pro dceru, sousedi jezdili do garaze, oni teda jinou moznost nemeli, spis proc si postavili garaz, ke ktere se dostanou jenom pres cizi pozemek?  Nez se s nimi dohadovat... navic v miste toho prujezdu se uplne nabizelo umistit dum, a tim jim garaz uplne odstrihnout. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:40

Mně teda přijde úplně uhozeny mít souběžně dvě cesty vedle sebe.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:41

MaeGandal já taky ne. Ale že ji tohle napadne

Karja my s nema máme podepsaný papír, že můžeme využívat jejich příjezdovou cestu (ta bílá na fotce) a bez toho bychom nedostali povolení ke stavbě. Nicméně teď se ji to přestalo zamlouvatčert ví proč.

Myrtila

Teda to taky vymyslel nějaký inteligent...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:42

MP Meri máš lepší nápad, jak to teď řešit? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:45

rasaNori Nejsem pravnik, ale pokud mate podepsáno (věcný břemeno užívání cesty asi?), tak to má asi nějakou platnost a svůj názor si muze sousedka víceméně strčit někam. 
Jakoze je fajn, ze mate někdy do budoucna možnost příjezdu po vlastním pozemku (pokud by došlo třeba na soud apod.), ale snažila bych se tomu vyhnout co to jde. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:45

rasaNori Koukám, že sousedka už se připravuje na variantu, že se s dcerou rozhádají a nebudou si chtít přijít na oči

Že si musíte vybudovat novou příjezdovou cestu je škoda, ale jiné řešení to asi nemá, i kdyby se teĎ sousedka dočasně umoudřila, tak nikdy nevíte, co jí v budoucnu přeletí přes nos :o(

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:48

MP Meri to může, ale vztahům to očividně neprospeje. Tohle teda taky ne, ale když si uděláme vlastní cestu, nemusíme se s nema o nějakém jejich nároku na cestu skrz nás pozemek vůbec zabývat. Tak holt budou 2 vedle sebe, je to sice debilovina ale co se dá delat 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:49

rasaNori to parkovací místo jste udělali na vlastním nebo jejich pozemku?

MP Meri tak člověk by rád se sousedy žil v klidu a míru, že jo. Ale když sousedka jim chce nutit stavební stroje přes jejich zahradu, aby si nezničitelný vlastní, tak si nejsem jistá, že je domluva možná 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:58

MaeGandal ty dvě oranžové čáry jsou 2 parkovací místa pod pergolou, tudíž na vlastním, a ta červená svislá je jedno místo podél domu, taktéž na vlastním. 

Ona si totiž představuje, že ta cesta pro cestu bude trvala, nikoliv jen stavební...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 15:00
Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 15:02

rasaNori to se fakt zblaznila, ne? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 15:05

rasaNori Hele a hranice tvého pozemku jsou kde?  Jakoby blíž k tomu bílému křížku?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 15:06

Potrefenáhusa k tomu místu kde má stát dům, se totiž jinak než přes nás, a nebo ten jejich příjezd nedá dostat. Že všech stran je to obestavene. Já ji sice chápu, ale zároveň je to jedno veliké WTF...