Přiznávám, že jsem ráda, že jsem byla dítě v době, kdy nebylo možné šmírování vlastních dětí mobilem. A že v té době taky bylo spousta různých nástrah, ne že ne. Jsem si jistá, že bych to vlastnímu dítěti nikdy neudělala, i kdybych měla o něho sebevětší strach.
Já se přidám. Možnost jsem už měla, ale nenapadlo mě to. Prostě jsme vysvětlovali, vysvětlovali, ve školách se spousta věcí řešila. To včetně cestování, kdy už ve druhé třídě musel jezdit mladší přes Brno a přestupovat na velkém náměstí. Tak nějak pořád doufám, že se mi určitá míra volnosti a důvěry vyplatila. Už jsou dospělí, ale bydlí s námi a dodnes volají, kde jsou, kdy přijdou. A pokaždé si vzpomenu na svoje rodiče, kteří třeba i věděli, kde jsme a když nám ujel autobus, tak smůla. Nebylo ani odkud a ani kam volat. A nějaké sledování a zakazování vedlo jen k nedůvěře a tomu, že jsem v 18 odešla. Nikdy bych to sama neopakovala.
Já sice ty obavy chápu a pokud se to dítě nedozví, tak to i dobře dopadne, ale pokud to zjistí, tak to vztahy doma určitě nevylepší. A pokud ten mobil někde zapomenou a nebo se vypne, tak ty nervy mají stejně nakonec všichni.