Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 06:12

Já jsem tým vysoké stropy a šmírování dětí!  

Řvousenka Je vidět, že nemáš žádnou strašnou zkušenost a to je dobře. Já ji mám, jak vlastní, tak zprostředkovanou. Jako dítě jsem měla nepěkné zážitky, ale od těch by mi sdílení polohy asi nepomohlo, zato mě několikrát hledala policie, já se jaksi běžně "zapomínala". No a známým někdo znásilnil syna, bylo mu asi 8 let. Já děti taky šmíruju, pokud musím použít to slovo, a pochopitelně o tom ví a šmírují mě na oplátku. :-) Není to o tom, že je co hodinu kontroluju, jen když nejsou doma zhruba půl hodiny poté, co už by být měly i s rezervou, kouknu kde jsou. 

DruI  Pamatuju si,  jak na mě spolubydlící ze sdíleného bytu jednou křičel, když jsem se byla projít za tmy po sídlišti a neřekla nikomu kde jsem, ani kdy se vrátím, doba předmobilová. Do té doby mě to nějak nenapadlo, když jsme byli "cizí", ale měl pravdu, kdyby se mi něco stalo, nikdo se to dlouho nedoví...

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:09

Řvousenka je bezvadny, ze sesnikdy nedostala do situace, kdy by ses moc rada dovedela, jestli je dite v poradku.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:28

Kokoska Já teda musím priznat, že mne by se to kolikrát hodilo i na samba. On jako sekal vždycky latinu, nikam moc nechodil, jenže když už tak už. Většinou si lidi mysleli, že já ho honím, jestli někde nehoní nějaký zensky, ale on měl tak debilni nápady, že bych to čidlo docela uvitala, jen abych viděla, jestli je vůbec v pohybu a bylo by mi jedno kde......Teď ho to docela přešlo, co máme deti, ale taky mu to musím většinou říct, že ten jeho dobrej nápad není dobrej nápad. Takže já to vlastně chápu asi u všech věkových kategorií:-D

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:41

Kokoska Bez obav, dostala. A taky jsem to párkrát umožnila zažít vlastním rodičům. To je prostě život.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:41

Karja no já už tu jednou psala, jak mi můj muž řekl, že jede na tu a tu skálu s tím a tím kamarádem, ale už mi zapomněl říct, že kamarádovi do toho něco přišlo. Takže když nebyl o půl 11 večer doma, tak jsem volala x krát manželovi, nebral to, pak kamarádovi, který mi sdělil, že neví, kde můj muž je...tak bych si ho teda taky s chutí vysledovala

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:44

Jinak jsem si až do této debaty myslela, že až půjde dcera do školy, tak první týden nebo tak bude chodit s doprovodem a pak dostane klíč a bude chodit sama, pokud nebude chtít zůstávat v družině. Tak jako já. To už se dneska nedělá?

Bude to mít asi 300-500 metrů v rámci naší čtvrti.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:49

Jinak já měla s mámou domluveno, že jí čas od času pošlu SMS typu "žiju". Myslím při nějakých nočních výpadech s návratem ráno. Teď sedím doma s dětmi, a na "rande" chodí ona, takže občas přijdou podobné zprávy od ní mně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2022 08:50

Mohučanka já bych to klidně udělala. Akorát domů dala jeden telefon, abys jí pak mohla zavolat (jestli nebudeš doma). Ale přijde mi, že děti moc sami nechodí. Horší mi přijdou ty kroužky. Jednak musíš vyrazit v určitou hodinu a vzít si správné věci a pak taky nebývají úplně před barákem.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 09:43

Karja No hele, já už mám od muže povoleno nainstalovat mu do telefonu nějakou sledovací aplikaci (zatím to teda vázne na tom, že nejsem schopná jít a nějakou vybrat) přesně z toho důvodu, abych mohla zkontrolovat jestli je v pohybu. Ono stačí, že jezdí do práce na kole a občas si dá z čiré radosti z pohybu cestou domů padesátikilometrovou objížďku.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 09:53

DruI jo, to jsem taky zažila, muž jednu dobu jezdil do práce 40 km na kole a jednou se místo po silnici vracel po hřebeni a jaksi mi zapomněl ráno říct, že si místo silničky bere mtb. Venku už skoro tma, telefon měl vybitý a tři hodiny zpoždění. Když jsem se oblíkala, že ho vyrazím autem hledat na trase do práce, tak dorazil celej vysmátej, že co plaším a že ty věci od bahna asi bude potřebovat vyprat

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 09:59

Tabea aktivisti jsou boží, ta fotka si úplně říká a nějaký meme

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:08

Mohučanka a jak dlouho může být šestileté dítě v ČR doma samo? 

Offline Marbuša
1426 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:11

Len Já jsem zjistila, že jsem taky vázaná, a to na Prahu 8. Bydlela jsem ve vilce po babičce u Bulovky, a když jsme se museli přestěhovat, zjistila jsem, že prostě musím hledat tam někde. Lidi, co nás znají dobře, nechápali, že jdeme do paneláku, já bych to taky do sebe NIKDY neřekla! No, a bydlíme v Bohnicích, kousek od léčebny, tzn. park v léčebně, kromě covidu normálně přístupný, lesík, kterým seběhneme k Vltavě, kousek do ZOO, do botanické zahrady mám roční sousedskou kartu za stovku, procházky až do Stromovky, Čimický háj... A ty všechny obchody, doktoři, to na té Rokosce vůbec nebylo, nejblíž možná kilometr. A co mám kamarádky na Praze 4, ty by zas nikdy nešly na Prahu 8 - nevím, jestli je to čtvrtí nebo nějak rozdělené Vltavou. Muž pochází z Prahy 6 a taky tíhne k tomu severu. Vtipný je, že jsme se stěhovali z baráku kvůli švagrovi - hlučnému kreténovi, co si dělal v noci diskotéku, a ten panelák s 50 byty je fakt tichý To bych taky nevěřila. No, kam se hrabou Stodůlky

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:11

Tabea To někdo určuje, jak dlouho může být dítě doma samo? 

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:22

brrr Jestli ano, tak to už je opravdu na palici.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:23

brrr no třeba v Anglii nesmí být dítě samo doma, nevím, do 12? Do 13? Proto tam mají tolik rozvinuté ty au-pair.

Tabea v Čechách nevím, jestli to nějaký zákon upravuje. Myslím si, že ne. Ona by teda nebyla sama doma, nebo ne každý den, protože v baráku je babička. Doma se o ní ovšem nebojím, spíš mi šlo o tu cestu.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:25

brrr netuším jak je to v ČR. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:27

Mohučanka když má babičku o patro níž, tak je to v pohodě. Syn bohužel  do družiny musí, protože kdyby byl doma sám, tak bude jen koukat na TV. A i po hodině TV je mu ta samota už dlouhá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:29

Marbuša ten Bohnický park je takový skrytý poklad

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 10:33

Evaeva

No atletiku má dvě stanice metrem nebo 6 stanic tramvají nebo po stezce na kole. Ale počítám, že to pokreju, pokud budu na rodičovské, a pak už bude větší. Hudební vzdělání nejspíš zanedbáme. Segra už teda pro dceru našla hudebku, ale musí se tam dojíždět půl hodiny s přestupem metro-bus, tak to jsem řekla, že ani náhodou

Když tak nad tím přemýšlím, asi se mi to "stopování" nejvíc zamlouvá ve formě, že bude mít mobil a když někam dojede, tak dá vědět. Na oplátku jí budu já dávat vědět o své poloze...