Kan frustraci
Přiznání
711990 Dík.
Prijdu vam normalni? Urcite ne, co si budem...
Ja jsem jeste v 15 nesmela sama prejit silnici, do vytvarky me vodili, az ke vchodu,matka se mnou jezdila skolnim autobusem, jela pres cely mesto, aby me mela na ocich. A taky aby na me nespadl ten balkon
(zdravim 711990 , mozna si pamatuje)
Jak ja jsem byla nestastna, frustrovana a nasrana! No nesnasim ji za to dodnes, proboha decko potrebuje mit duveru. Jo a otvirala mi postu. Ale jako jo, byla jsem extrem. Hodne me vystihuje postava Lane v Gilmore Girls
chudera...
Luna Mně máma otvírá poštu doted! A vždycky mi řekne, že si myslela, že je to táty nebo něčí nebo tak....Tak já nevim, jako možný to je, ale přijde mi ta skladba odesílatelů otevřených taková víc jako zajímavá než těch nedotčených, no ono jí to skončí...Ale jo, přijdeš mi normální, tak ono to spíš naruší ten vztah těch jedinců než toho dotyčného. Hrůza no, hrůza.
Kan Ono asi záleží jak malé děti. Třeba ty moje jsou dost malé a snažim se je teda chránit před stresem, který mi přijde zbytečný. Jako třeba různí ti čerti, velikonoce, vystupování na veřejnosti, když nechtěj, nucení hovořit s někým, když nechtějí. Myslím, že stres, kterému se nedá vyhnout typu - návštěva lékaře, očkování, školka s nemilou učitelkou, delší čas bez rodičů, myslím, že to jim k tomu otužování stačí:-D. A takhle analogicky to podle mě postupuje i v tom vyšším věku. Prostě je zbytnej stres, generovanej nějak jako navíc a uplně zbytečně, tak ten bych omezila no:-D I v dospělosti:-D
Karja to si napsala moc hezky (o tom stresu)
Za helikoptérového rodiče se úplně nepovažuju![]()
Luna řekla bych, že jseš překvapivě normální, s takovou výchovou ![]()
Ja prave tu miru samostatnosti spatne odhaduju. Nekdy mi prijde, ze syna podcenuji - ted jsem mu treba chtela jit delat svacinu do skoly s najednou koukam, ze uz ji ma hotovou, pekne v lednici v krabicce rozkrojena houska se sunkou. A to prosim nevedeme zadne bezpecne detske noze. Nebo udela snidani sobe i brachovi. Nebo nedavno mi bylo blbe a odmitla jsem se ucastnit sceny nad ukolama a 10x mu opakovat, at si posbira rozslapane pastelky a nachysta si tasku, sla jsem si proste lehnout. No tak co myslite, rano vstal driv nez ja a nez jsem se doplazila dolu, stal obleceny se vzorne sbalenou aktovkou a vypracovanymi ukoly v predsini
. Ja asi budu delat neschopnou a nemohouci:)
continuity tady jsou nějaký soudní výroky z 2009, tam je, že do 3 let děti vůbec samy, od 4 do 6 let 15 minut, pak už hodinu. A samozřejmě i podle toho, jak se dítě projevuje. Spíš by se to ale řešilo, jak píšeš i ty, pokud by se něco dělo. Já si teda prvnaka samotného doma každý den hodinu a déle moc nedovedu představit.
Tabea mně přijde zbytečné, aby byl sám doma. V tomhle věku bude spokojenější v té družině. Nevím, jak je to u vás, ale tady můžeš dítě vyzvednout do dvou a pak až třeba v půl čtvrté. Takže kdyby mi to vycházelo tak, že ho nestíhám vyzvednout v ty dvě, ale třeba v půl třetí už jsem doma, nechala bych ho samotného. Ale jinak mi to moc nedává smysl.
Luna me vzdycky sel tata doprovodit uz jako dost vekou, kdyz se jelo se skolou na nejaky vylet nebo exkurzi hodne brzo rano, stvalo me to desne, ke skole to bylo asi 400m. A jeste na gymplu vzdycky pri odchodu zaznelo od babi "s nikym nikam!" (Jako ze s cizima lidma nemam nikam sama chodit). Postu mi sice neotvirali, ale vzdycky nejak ten dopis nasli a pak se me vzdycky strasne nenapadne jako nahodou zeptali na neco, o cem se v tom dopise psalo, to jeste na vysoky.
Luna já jsem ještě ve skoro 18 nesměla vecer ven na pivo se spolužákama..otcova záležitost..moje první vyjití na 'pivo' (pila jsem nealko) bylo epický moc..
Ounz taky jsem moc nikam nesmela, nejake tancovacky a vecirky minimalne, z kina hned domu apod.. Me ta neduvera strasne vadila a myslim, ze to i ten vztah mezi nami dost poznamenalo. Tak snad me nejak vychovali a tim, ze byly porad nejake pochyby o mne, vlastne pochybovali i o sobe. Cemuz se na druhou stranu zas uplne nedivim, protoze vychova metodou prikazu a zakazu je ten nejlepsi zpusob k tomu, aby si pubertak vyzkousel, co se stane, kdyz udela opak. Coz jsem teda delala jen v nepodstatnych vecech, takze jsem pak zvlcila az v Praze na koleji
To otvírání dopisů je strašný, strašný. Bych s našima asi už nepromluvila. My jsme teda byli s bráchou vedení k samostatnosti, oba na intru od patnácti. V sobotu zábava, návrat ráno, s partou z dědiny teda. Děcko to má stejně.
Ounz Luna Měla jsem to tak nějak podobně. Ale ve slabším odvaru. Tehdy jsem si říkala, jestli budu mít děti, tohle jim nikdy neudělám. I kdybych měla strachem o ně zbláznit. Teď už dcera začíná jezdit s kamarádkama do kina apod. Strach o ni mám a ještě k tomu uklidniju moji mámu, která vidí to nejhorší všude a vykládá mi to
Nejlíp, když neví, že je dcera někde sama.
My sme tiez nikam nesmeli, do 18 som musela byt do 9 doma, vynimocne dlhsie. No, ze to malo uplne opacny ucinok ako nasi zamyslali, nemusim hovorit. Ja na obdobie strednej skoly spominam velmi nerada, citila som sa sama, vacsinou vo velmi zlom psychickom rozpolozeni. Keby sme sa spon doma mohli citit dobre ale atmosfera bola u nas kvoli otcovi vzdy velmi napata. Nechapala som ako niektore spoluziacky chodia radi s rodicmi na dovolenku alebo travia spolu cas. Nevedela som si predstavit, ze maju ine vztahy ako my doma. Strasne rada som vypadla z domu ked som isla na vysoku skolu.
Kokoska Máma nepochybovala o mně. Ona pořád viděla všude okolo to nejhorší. Že natrefím na násilníka, že se vybouráme, když sednu s kamarády do auta. apod. A bohužel tomu nepřidalo, když o rok starší holka fakt v tom autě umřela, když se vybourali cestou ze zábavy. A o rok později holku z vyššího ročníku na střední doprovodila nová známost z diskotéky domů. Rodiče ji našli mrtvou ve výtahové šachtě. Strašný tragédie
A já měla útrum se vším a nešlo to nijak vymluvit, protože v podstatě měla pravdu, že se mi takový věci stát můžou.
Luna Poznamenalo mě to hodně. Jedna psycholožka měla pěkný dlouhodobý příjem ![]()
notna to jsou teda ošklivé příběhy.
Nás takhle porůznu strašil táta, asi nás chtěl připravit, ale já se pak bála sama za tmy doma, nechtěla jsem chodit do prázdného bytu,...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.