999 predpokladam, ze vasi utesovali ty kluky ![]()
Nasi byli naopak hrozne nespolecensti, k nam chodily nejvic kamaradky babicky, ktera s nama bydlela.
999 predpokladam, ze vasi utesovali ty kluky ![]()
Nasi byli naopak hrozne nespolecensti, k nam chodily nejvic kamaradky babicky, ktera s nama bydlela.
Naši taky chodili hodně na zábavy, plesy a divadla. Pamatuju si, že teta vždycky přivezla bratrance k nám, moje máma udělala chlebíčky a džus z dýně a hlídali jsme se navzájem. Oni teda rodiče i prarodiče byli v hasičích a ve svazu zahrádkářů, druhá babi u červeného kříže a děda u chovatelů drobného zvířectva, tam jsme zas jezdili na různý výstavy. U nás rajzovali všichni.
Zina Ja uz na ty vsechny nastroje neumim, nejak nevidim duvod je pouzivat.
Kokoska Pochopila jsi to správně :-).
Zina trochu mi to připomíná mé mládí, telefon nám zavedli,téměŕ, když jsem šla z domu, naši mohli jen věřit, nebo ne.
Pustili mě v 15 na čundr s osmi klukama (jeden z nich byl brácha) a celkově byli dost benevolentní. Ale my jsme byli ovlivnění skautem a příběhy Jaroslava Foglara, tam byli hoši veskrze ušlechtilé povahy ![]()
999 Já jsem společenský rodiče měla, kamarádky k nám mohly, já k nim, ale večer ani sama do kina...v Brně. Na chalupě, kde tenkrát spal každej s každým, jsem mohla chodit po zábavách, kde jsem chtěla. Brno ale bylo nebezpečný
.
A hlavně co nebylo podle taťky, tak to nebylo. Takže třeba hádky, že v pátek se rozhodl, že se v sobotu bude malovat a my měly program s kamarádkou, domluvenej půl roku, to ho vůbec nezajímalo. Celý roky jsem jen měla na talíři jen nedůvěru, sledování a podezírání. No tak jsem se v den 18 narozenin sebrala a šla bydlet s dalšíma třema kamarádkama do velkého bytu. Každá jsme měly svůj pokoj, takže potom myslím, že jsem si tak 7 let užila života až moc
. Jen ty kluky jsem nevodila domů našim.
Celý roky jsem s taťkou nemluvila, až jsem si našla manžela a chtěli jsme se brát, tak on mě ukecal, ať se usmíříme.
Renusatko Manžel je teda dobrej a ty taky, že jste se usmířili.
Tabea uplne jsem zapomnela zareagovat na tu fotku s tema aktvistama. Pobavilo me to moc, dekuju. I kdyz teda ne nahlas, ale i tak dost dobry!
Renusatko Ty jo, no seš dobrá. Kamarád se takhle usmířil s matkou, když se mu narodily děti, ale stejně jim to vydrželo pár let. O to víc ho teď štve, že ani kvůli těm vnukům se nesnaží. Některý lidi jsou prostě sami proti sobě.
Renusatko Je dobře, že jste se usmířili, vždycky mi to přijde strašný, když spolu nejbližší léta nemluví.
Gatita hele takové to když brecis smíchy mi dovede vyvolat kde co, ale tak jako nejlíp moje máti. Hlavně u nějaké společenské hry, obzvlášť aktivity.
Renusatko To jsi odvážná. V 18 jsi musela ještě chodit na sš. Jak si se uživila? To si vůbec nedovedu představit.
Karja Já s rodičema žádný extra výborný vztah nemám. Za mamkou jsem v té době chodila občas do práce a volala jsem jí. Ale oni měli mezi sebou asi stejný vztah. Taťka jí omezoval a ona se nechala. Časem přišla o chuť do života a už se to nikdy neupravilo, kluky moc nehlídala, na návštěvu k nám nikdy nepřijde a má jen televizi. Kluci jí skoro neznají. Taťka se časem uklidnil, minimálně ve vztahu ke mně, má zájem o vnoučata, celkem i o nás. Je asi rád, že se teď starám já a až naopak na mně nechává vše.
Teď na to přišla řeč na srazu a mám z toho všeho pocit, že člověk se nějak snaží nedělat to, z čeho má pocit, že mu ublížilo od rodičů. A zase dělá něco jiného, co vadí jeho dětem. Takže já neomezuju kluky, ale věřím, že nějaké tauma si do života taky ponesou. Je to těžké![]()
notna Jj, ještě půl roku na SŠ. Pomáhal mi brácha, ty kamarádky a brigády.
Renusatko To jsi fakt dobrá ![]()
Renusatko jo, to máš, člověk předá zas něco jiného nevhodného.
Já jsem měla volnost už od dětství. Mohla jsem si dělat co jsem chtěla. No a tak od 15, to byla jízda. Máma měla akorát strach, aby se mi něco nestalo, abych byla opatrná, ale nijak mě neomezovala. Mně tehdy spíš paradoxně vadilo, že jsem právě neměla žádný mantinely, který bych mohla chtít překračovat. Nelituju vůbec ničeho, naopak, vědět tehdy co dnes, užila bych si to ještě mnohem víc. Renusatko a noční Brno bylo úplně skvělý. Ty celonoční pěší tahy městem, cesta noční tramvají, kde někdo začal zpívat Yesterday a zpívali a jezdili jsme až do rána, úžasný diskotéky, Jamácký klub, vinárny, kde se zavřelo, jak mělo, ale pařilo se tam dál až do rána, noční koupání na přehradě. Bože, toho bylo.
crazydaisy ano, ve stáří spíš litujeme toho co jsme neudělali, nezkusili, nezažili , než opačně.
crazydaisy Hele na to noční koupání vzpomínají všechny moje kamarádky. A jednou na čundru jsme si to chtěly užít i na nějakém koupališti a nedopadlo to moc dobře, přírodní koupání je nejlepší.
crazydaisy To noční Brno jsi popsala úplně skvěle. Ach jo, to byly časy :-) Když se tu mluví o těch rodinách, tak u nás to bylo přesně jak některé popisujete, despotický otec s jediným správným názorem na všechno, maminka, která mu raději nijak neoponovala. Jako příprava do života hodně kontroverzní. No odešla jsem z domu hned po maturitě a už zůstala. Brno bylo tehdy jako zjevení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.