crazydaisy brněnský rozjezdy ![]()
Přiznání
Ještě jsem přemýšlela o té diskusi o různých místech k bydlení. Bydlela jsem v Praze 10 let a už bych tam fakt strašně nechtěla. Ani do centra, kde jsem byla nejvíc, ani na sídliště s dojezdem od metra autobusem, kde jsem bydlela celkem asi dva roky. To byl značnej opruz s dojížděním, hlavně v noci z hospody, navíc byt v paneláku, který nesnáším. Takže za mě žádný Stodůlky ani Řepy
a taky jsem v Praze nedokázala odpočívat. Připadá mi, že se tam pořád spěchá a honí, takovej "hustle", jak se dneska říká. Proudy lidí sem a tam. To mi nějak nesedí k povaze.
Nakonec jsem odtáhla na sever a z tohohle města se doufám už nehnu... autobusem za půl hodiny v běžkařský stopě, kaváren a podniků dostatek, přitom dojet si třeba do Prahy do divadla fakt není problém. Láska ![]()
Aranel To je super! Já jsem taky v Praze musela hrozně jako hledat ta místa na odpočinek. Pro mě by byl ideál asi nějaký okresní město blíž k Praze, ale to má jistě zase svoje stinne stránky a problémy. Protože teď mám s dětmi zábavy a programu ažaz, ale co za 10-15let? Asi budu muset hodně pracovat, nevím co za zábavu tady užiju!:-D
Ja bydlim na vesnici kousek za ceduli Praha, dokud jsem nemela deti, ani mi to neprislo, jezdi tu mhd i taxiky, ale ted bych se do Prahy vratila hned, mne naopak ten ruch mesta hrozne chybi.
Vari pro mě vesnice taky není, taková ta echt. Na chalupě vydržím 14 dní a pak už trpím, to je teda vyloženě díra, tam je jeden obchod na návsi a šlus. Ale centrum je na mě moc rušné, vyhovuje mi ta periferie, takže větší okresní město by bylo asi nejlepší.
Karja Tak třeba Ml. Boleslav silně nedoporučuju ![]()
Evaeva Vidíš, jak na všechno má pánbu někoho: já teda buď centrum ( = kavárny, hospody, koncerty, divadlo, všechno po ruce), nebo vesnice s jedním obchodem na návsi ( = zahrada, výhled na obzor a klid). Takhle to mám i tady v Lbc. Periferie je nejhorší, i takový ty třeba hezký části Prahy jako nevím, Kunratice, Satalice, to je pořád Praha a tedy nutkání jezdit do centra (když jsi přece v dosahu MHD) a pak mrznutí někde na Kačerově při čekání na bus a prostě ![]()
Aranel no my jsme periferie, ale vede k nám metro
Nikdy jsem nebydlela dál než deset minut pěšky od metra. Ale musím ti říct, že když jsem měla mimino a batole k tomu, žádné nutkání jet do centra jsem neměla, snad půl roku jsem nejela dál než pět zastávek metrem. Ani teď se do centra zas tak neženu ![]()
Liberec by se mi líbil, tam je i dobře dostupné a přístupná příroda. Právě třeba na té chalupě seš sice jakoby uprostřed přírody, ale nejsou tam žádné stezky, takže všichni jsou akorát na zahradě. Plus je člověk odkázán na auto.
Aranel kdyz jedeme z naší periferie do centra, říkáme tomu jet do Prahy a kromě období, že jsem přímo v tom centru pracovala, se tam vypravím tak 1-2x měsíčně.
continuity no jasně, taky říkáme jet do Prahy ![]()
Já jsem měla volnost už od dětství. Mohla jsem si dělat co jsem chtěla. No a tak od 15, to byla jízda. Máma měla akorát strach, aby se mi něco nestalo, abych byla opatrná, ale nijak mě neomezovala. Mně tehdy spíš paradoxně vadilo, že jsem právě neměla žádný mantinely, který bych mohla chtít překračovat. Nelituju vůbec ničeho, naopak, vědět tehdy co dnes, užila bych si to ještě mnohem víc. Renusatko a noční Brno bylo úplně skvělý. Ty celonoční pěší tahy městem, cesta noční tramvají, kde někdo začal zpívat Yesterday a zpívali a jezdili jsme až do rána, úžasný diskotéky, Jamácký klub, vinárny, kde se zavřelo, jak mělo, ale pařilo se tam dál až do rána, noční koupání na přehradě. Bože, toho bylo.
Tak já jsem moc neovlivnila, taťkův názor, že je Brno nebezpečné
, až tím odstěhováním v 18. Stejně jsme byli každý víkend na chalupě a tam mu ty diskotéky a zábavy nevadily. Zase já myslím, že ono potom těch 7 let nočního Brna úplně stačilo. Jak jsme měly směny, tak ve chvíli, kdy některá neměla noční, tak byla akce, většinou někde na kolejích. No a teď už zase vesele pokračujeme, jak ty děti odrostly
.
Aranel já tedy nutkání jet do centra nemám. Jezdím tam jen kvůli práci, k různým lékařům a vyšetřením a párkrát za rok s rodinou jako turisti (tomu pak říkáme, že jedeme do Prahy
Evaeva continuity )
Já si život jinde než v Praze (pokud žít v ČR) nedovedu přestavit. Mám ráda spoustu míst, hlavně v jižních Čechách a na jižní Moravě, kde ráda trávím dny a třeba i týdny, ale Praha je mi základnou. :) Všude kousek... Dětství jsem prožila na hranici Smíchova a Malé Strany, teď bydlím na Letné, což je taková vesnice ve městě, nepotřebuji auto, protože vše pořídím v nejbližším okolí (školky, školy, gymnázia, miliony obchůdků, barů, kaváren, spousta zeleně, parky), prostě rezidenční čtvrť s minimem turistů, kde se lidi mezi sebou znají... a přitom stačí sejít pěšky dolů do centra a užít si anonymitu (no... relativní, Praha je malá :) )
Pinot Noir co jsou kluci větší, tak víc vymetáme dětské akce a do Prahy se dostanu častěji (zrovna dneska třeba), ale pak jsem zase ráda zpátky.
domenica Ty jsi můj člověk :-).
Jet do Prahy se rika i ve Vršovicích, proste do viru velkoměsta :-)
vzdyt Praha je tak bozi!!! Když jsme predelavali kuchyň a byla jsem tam sama dva mesice s rocnim ditetem, to bylo tak skvělý! Nedělní prochazka přes hrad a dvě zmrzlinarny, denně podel Rokytky na palmovku do alfabetu pro kafe a pro chleba, různý srazy s kamarady, kaficka a dětský hřiště...
ja jsem tady úplně demotivovana, město o 3 tis.proste není město
aspoň ten cíl s kafem kdyby tu byl...v létě je naštěstí aspoň otevrenej stánek u rybníka
Potrefenáhusa my tu máme tak tři dobré kavárny. Ale v takové vzdálenosti, že s bezkočárkovými dětmi je to akce na tři hodiny (čti dvacet minut rychlou chůzí)
Ale můžu je tu beze strachu vypustit na kolech hned za dveřmi, hřiští milion, kroužky, školky, to je super.
Potrefenáhusa Vršovice
jsou moje Praha tak akorát. Kavárny, pivotéka, do kina Pilotů pěšky. Když něco zapomenu koupit, vyběhnu za roh v domácím a dokoupím. Mám to tu moc ráda. Vyrostla jsem na sídlišti, tak i ty vysoký stropy dokážu ocenit. Brno nebo Liberec by byly taky dobrý, přírodě blíž. Nejhůř by mi bylo asi v malým městě, to už snad radši samotu u lesa nebo na horách a úplně jinej styl života.
Aranel Par let jsem zila na Kralaku
. Ted to mame do mesta 15-20min, z prace na namesti to mam asi 3min. A mam to tady moc rada. My teda jsme na vesnici uplne uz, ale LBC je kavarensky raj. A u nas uz vlastne taky. Malinik a jine
. Zrovna ted mam dalsi objev v Moskevske s bozim detskym koutkem. No celkove jsem na severu taky moc spokojena, jeste musim poladit lepsi rizeni z moji strany, porad neumim parkovat...A tuhle jsem prochazela Turnov a tam se to tky hrozne zvedlo.
Potrefenáhusa Jezis, jak ja ti rozumim!
Potrefenáhusa To je blby no. My tu taky kavarnu nemame, ale mam to pul hodiny pesky do Bedrichova. A tom to minimalne v sezone celkem zije uz.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“