Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline carries
1143 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:36

Aranel poznám to moc dobre, viac menej niečo podobne zažívam... drzim palce aby ti to vyšlo

Offline Catherinne
10862 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:39

Aranel moc přeju aby to brzy vyšlo

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:45

Aranel neviem ti k tomu napísať nic moc, tak len

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:55

carries Catherinne Janulik03 Díky... za chvíli jdu na jógu znovu, snad se tam zas nerozbrečím, tentokrát nad všema těma srdíčkama! (ale kobereček saje dobře)

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 16:02
Reakce na Aranel:

Potrefenáhusa Rytmus chápu, to je jasný; spíš se musí hlídat, aby se úplně nerozešly témata. Myslím.

​ono to někdy trvá, ale zas z moji bezdětný zkušenosti se ty matky moc rady pobaví zas o něčem jiným než o dětech...z moji detny zkušenosti je to zase naopak malinko tezky, protože s tema nejmenšíma detma člověk až zas tak moc novych podnětů a zajímavých témat k hovoru nazažívá 

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 16:18

Potrefenáhusa Jo... vlastně je jedna konkrétní blbá věc: když matka říká "no jo, ty se máš, že můžeš tam a tam, to já se nikam nedostanu..." a přitom jako já jsem ráda, že můžu dvakrát za tejden do kina, ale třeba bych to klidně vyměnila za sezení doma s děckem. Tak tuhle řečovou figuru jsme s tou dávnou kamarádkou odbouraly zcela.

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 16:49
Reakce na Aranel:

Potrefenáhusa Jo... vlastně je jedna konkrétní blbá věc: když matka říká "no jo, ty se máš, že můžeš tam a tam, to já se nikam nedostanu..." a přitom jako já jsem ráda, že můžu dvakrát za tejden do kina, ale třeba bych to klidně vyměnila za sezení doma s děckem. Tak tuhle řečovou figuru jsme s tou dávnou kamarádkou odbouraly zcela.

​Tohle je hrozne tezky. Ja bych nekdy taky rada nemela dite nonstop na krku a sla do kina. Vlastne to strasne tem bezdetnym zavidim. Kino, jogu, moznost si sednout se teplym cajem ke knizce, podivat se na serial, jist jidlo priborem u stolu z talire, do ktereho mi nikdo nehrabe... Vecne jecici vysirajici batole je dost zkouska me trpelivosti a naseho vztahu s muzem. V tomhle je pro me materstvi fakt zahul a nekdy mam chut odejit stredem... Ono je nekdy fakt narocne si takhle nepovzdechnout. Sice se pred temi, co maj v nasem okoli problemy, snazim drzet, ale zase nejde to dite a jak jsem vyrizena uplne z hovoru vyloucit, kdyz mi ted zabira tak 95% casu a energie. 

Na druhou stranu te vazne chapu. Dcera je z meho tretiho tehotenstvi, pred ni jsem dvakrat potratila. A kdyz jsem s muzem planovala druheho potomka, tak jsem misto tehotenstvi vyfasovala rakovinu. Neni to definitivni, ale s nejvetsi pravdepodobnosti budeme mit jedinacka, ac jsme chteli deti dve.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:26

Janulik03 už som ťa chvíľu hľadala, tak som rada  ze tvoja neprítomnosť je len únavou.  Odpocin si

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:28

Aranel neviem si predstaviť,  že by som komukoľvek bezdetnemu toto Povedala.  A že teda bývam zo syna fakt unavená,  ale pripomeniem si, aké to bolo bez neho a to mám 1 dieťa z 1 tehotenstva. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:59
Reakce na Aranel:

​mi pripada ze takovy reakce spis nez s (ne)detnosti souvisi s mirou empatie. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 20:09

Aranel carries

Janulik03  odpočiň si.

Všem přeju, aby byl nový rok lepší než předešlý!

Offline Vosina
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 20:57

Téma už je trochu jinde, ale kdysi v jsem v hlavním článku v Respektu na téma duševního zdraví (nebo dezinformací, to už se nepamatuji) četla postřeh ve smyslu, že vyrovnaně přijmout, že život je těžko vyzpytatelný a mnohdy krajně neférový sled různě (ne)příznivých náhod je "úkol hodný mudrců". Myslím, že na tom něco je. A že když se osobně cítím zklamaná, že i přes delší snahu a (dočasné) vyřešení jednoho souvisícího zdravotního průseru se druhý svišť nedaří, nebo se přistihnu, že prostě dětnějším kamarádkám závidím, tak je to důkaz, že jsem taky jen člověk. Možná to říkám moc tvrdě, recept na přístup k těmhle pocitům sama hledám. A vůbec - jdu se navonět!

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 22:46

No ja jsem si rekla, ze prece mit deti mi nemuze zabranit delat co mam rada, tak jsem si roztahala malovani v koupelne na asi pul metru, namackla na pracku, protoze v obyvaku bude tma a deti se mrknou na film. Takze celej den maluju, jak nemam odstup, tak proste hruza, cela zkrivena, akorat jsem se nasrala a celej obraz seskrabala.  Zitra uz to nedodelam, vlastne kdovikdy zase...Ale nejspis bych to dnes doprasila, i kdybych deti nemela, ze...

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:22

Luna Bez rodiny bys neměla ty frustrace a nemělo by co jít ven!

Aranel Moje nejlepší kamarádka měla děti o 8 let dřív než já:-D. A jako chvíli se naše cesty rozešly, ale spíš kvůli tomu, že jsem byla mladá, blbá a neempatická, a ted jsme si zase blízké, ono ty děti jsou dobrej katalyzátor všeho...co se má posrat, posere se, co se má vylepšit, vylepší se. takže s těma opravdovejma se zase sejdete, kde máte! Tak to bude dobrý, všechno, neboj!

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:22

Vosina Tos napsala moc hezky. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:26
Reakce na Renusatko:

slniecko Hlavně, že to zvládl. To teda byla blbá kombinace, kterou nijak neovlivníš. Určitě ti nic ani nevyčítá, ne?

​Nie, akurát si tu zo mňa doma trošku strieľajú...ale keby sa mu niečo fakt stalo a ja by som to proste prespala, tak si to asi neprestanem vyčítať nikdy.

Paris

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:27

Luna tvoj problém IMHO nie sú deti, ale dospelí okolo teba. Keby to, čo robíš, brali skutočne vážne, kľudne by ich niekto vzal trebárs na klzisko alebo do kina, kým ty budeš maľovať. A maľovala by si v natoľko dostatočnom priestore aký máTE k dispozícii a nie namačkaná v kúpeľni. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 09:50

Karja Aranel Moje kamarádky mají všechny starší děti, věkový rozdíl od deseti let...ale moje nejlepší  mě vždycky zvala na večírky (haha, už jsem tady jednou líčila, jak jsme uspávaly dítě a její muž nás vzbudil o půlnoci, na stole nenačatá lahev vína a dítě si hrálo s kostkama) se slovy "přijeď teto z velkého světa".

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 09:57

slniecko ale nemohla jsi vedet, co se stane, kdyz sis ty prasky brala. Je nesmysl si to nejak davat za vinu.

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 10:35

Garfie Jo, to je taková role, "teta z velkého světa"