continuity Nase skola letos vypsala novy ctyrlety obor, kdy si zaci ve tretaku udelaji vyucak a ve ctvrtaku maturitu. To mi prijde super, protoze doposud kdo chtel po vyucaku maturitu, nastoupil do druhaku a pokracoval - takze studoval sest let.
Přiznání
Evaevaja mela prijimacky a VS me pro deti nezajima zatim.
Ale ted jsem se divala na nejake pocty na Novinkach. V Praze prijimali kazdeho 3., jinde cca kazdeho 2.
Ale tak to bylo i za nas, kdyz jsem se hlasila na gympl ja.A bylo to tak, i ted u dcery na osmiletem.
Pocty bodu z prijimacek mi ukazuji, ze je v Praze vyssi uroven vzdelani, coz platilo taky i za nas. Ja jako premiantka z Moravy jsem nemela znalosti, co spoluzaci na VS pochazejici z Prahy.
continuity ale ja naozaj učím a zadavam pisomky podľa skladby triedy. Mala som triedu, kde sme celých 5 rokov označovali trojuholník ABC a stvoruholnik ABCD, lebo iné pismena by ich zmiatli. Teraz mám šikovných piatakov, aj dnes išli 5 z 18 na prijímačky na osemročný gympel. Ak odídu, v podstate nám padne trieda, lebo v celom 5.ročníku máme málo žiakov.
Pavlena Mám to ze stránky školy, ale všechny výsledky x let zpátky jsou na matematickaberuska.cz
letfenixa no a teraz si vezmi, že známky sú kritérium s váhou cca 25% až 30% na prijimacky na strednú. Keby to bolo jediné kritérium je to fakt nespravodlivé.
letfenixa Promiň, 5 let ABC ![]()
Dneska byl úplně krásný den, sluníčko, sazenice venku a prádlo suché, než bys řekl švec. A ta zelená je zelená!
continuity osobne som proti celonarodnemu Testovaniu a som za, nech si každá stredná škola spraví prijímačky podľa svojich potrieb. Raz sa nám stalo, že jedna žiačka v strese nevyplnila odpovedovy nárok, tak mala 0% z matiky. A chcela ísť na gympel. Už si teda ani nepamätám, kam nakoniec išla. A Testovanie 5 je chujovina úplne.
Kan to bola trieda, ktorá zo mňa spravila zenoveho majstra. Často som si tam pripadala ako tá učiteľka v Obecnej škole.
viktorka_od splavu to by nevadilo, že jsou školy různé zaměřené, dokud se třeba po absolvování jakýkoliv školy můžeš hlásit na vysokou.
A to samozřejmě můžeš.
Tady jde o to, že nejen každej může na vysokou, ale taky nehrozí nebezpečí, že někdo bude ohrnovat rypák nad jiným, kdo má jen učňák, anžto všichni mají prostě gympl.
barbucha
Tak to je přesný.
barbucha A hlavně se tam klade velký důraz na to, co chce dítě a né rodič. Dítě má velkou podporu v učení ve škole a neexistuje tam odklad školní docházky. Švédsko je úplně jiná planeta.
To je.
Jo jo, učení ve škole... probíhá skutečně ve škole. Žádný že se rodiče musej doma ještě po večerech doučovat s harantem, protože je učitelka neschopná... to jest domácí úkoly jsem moc nezažila a když už, tak spíš šlo o přečtení nečeho.
No a dítě co chce, může kdykoliv říct do očí kantorům, od toho mají pravidelné soukromé schůzky, kde nejen kantor, ale i malý génius zhodnotí klady a nedostatky protějšku a navrhne řešení, které by mu nejvíc vyhovovalo
Žádný třídní schůzky, kde je veřejně, přede všemi, spíláno rodičům a jejich dementovi ![]()
..tyjo, to zní úžasně!![]()
barbucha to zní jako ten belgický systém. Ve škole je buď všeobecný směr, kde se očekává pokračování studia dále (=gympl) anebo už víc odborný, po kterém "neco" umí a můžou do práce.
Já myslím že ten všeobecnej směr resp. základ dostanou úplně všichni a stejně, ten odbornej předmět co si zvolej asi nebude tvořit většinu výuky...
Nevím teda jak s tím losováním - zřítelnice taky dostala formulář, kam si mohla zapsat snad deset gymplů co by přicházely v úvahu, a kdyby se byla nedostala na ten na prvním místě, byli by ji prostě posunuli na druhej, třetí... ale jak by to udělali fakt nevím. Jakmile byla úspěšná s prvním resp. jakmile složila talentovky (tam byly povinný), pustila jsem to z hlavy.
barbucha Parada, jsem Sved.![]()
Akorat tady jsou rodice jini, vecne si stezuji, ze nedavam ukoly. No nedavam, sama nesnasim tahat si praci domu.
Luna prosím, mohla by si učit moje děti?![]()
![]()
Prosím vás, co nejdostupnější co nejlepší vzdělávání tady nikdy nebyla priorita a bohužel to není prioritou ani pro současné zákonodárce. Akorát už se problém dostal i do Prahy, skandál.
Prosím vás, ty přijímačky jsou stejně na všech školách? I třeba gympl a obchodku, lyceum, průmyslovku?
Asi takhle: děti, které měli byt na střední se hlásí na truhláře, jam se nedostanou děti, které o tom sní několik. Ti, co to brali jako nouzovku se z učňáku budou snažit dostat pryč při nejbližší vhodné příležitosti, ten truhlář se zatím vyučí automechanikem. Jak to prospěje k vyššímu počtu truhlářů nemám ponětí.
Syn chce jít už několik let na truhláře. Je moc šikovný na ruce, pořád mluví o tom, jak bude pracovat se dřevem. Plynně mluví anglicky, má průměr 2,0, nikdy neměl čtyřku. Přesto se letos na svůj vysněný učební obor nedostal. Poslední přijatý měl průměr 1,78, hlásily se i děti s průměrem 1,09,“ popisuje Michaela K.
Na učební obor jednotné přijímačky od Cermatu nebyly, vybíralo se pouze podle průměru ve škole.
dzizisketa prúser je v tom, že ten skandál nenastal ani ve chvíli KDYŽ se problém přelil do Prahy. Problém je tady tři roky minimálně, letos to vygradovalo, ale počítám, že to skončí třemi články v novinách a dvěma narychlo otevřenými třídami na hotelovce a zdravce.
Pokud nestačí výtlak rodičů převážně střední třídy ve městě, kde žije přes 10 procent populace, aby se něco zmenilo systémově, tak vyloučené lokality jsou ztracené navěky. Není nám pomoci.
Jinak naše sídliště vypisuje petice s konkrétními návrhy, kvůli zlepšení dostupnosti škol v naší lokalitě už několik let. To fakt není o tom, že by rodiče seděli se založenýma rukama a čekali, co se stane.
Tabea jo stejné, považuje se to za velký problém, ale konkrétne toto by vlastně tak nevadilo. Když jsou pro průmky těžké, tak průměr výsledků nebude u přihlášených 75% ale 50% a nakonec se dostanou +/- stejně děti jako by to bylo s jednodušším testem.
Pokud potřebuješ seřadit děti, je lepší těžký test. Problém je jednoduchý test, který udela třetina uchazečů na plný počet bodů, tam stačí malá nepozornost, aby to uchazeče úplně vyhodilo z pořadí a rozhoduji významně jiná kritéria - třeba ty známky že ZŠ.
Navíc škola si může zbylých 40% váhy bodů rozdělit jak uzná za vhodné, kromě známek chtějí některé test z angličtiny, některé portfolio a některé olympiády. V Praze je lyceum, které má i osobní pohovor.
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025