Sweet Potato Anaj u nas bola týpkyňa (o nic lepsie teda) ![]()
Přiznání
Mrakoplas Týpek je stále aktuální, ale mezi mládeží teď víc frčí týpeček.
Týpek mi nevadí, ta týpka hrozně.
A používá se ten týpeček stejně jako týpek? Nebo má nějaké odlišné konotace?
Slovo týpek jako takové mi nevadí, ale vadí mi, že se používá k označení kohokoli - místo "byl tam jeden kluk/mladík/člověk/pán/starší pán..." je to vždycky týpek. A obdobně týpka.
Týpka a týpeček? Proboha... Ale už asi vím, proč v reklamě na cosi je "páteček". Strašný.
Anaj Napřed jsem myslela, že tam nějaké konotace jsou (zesměšnění, umenšení?), ale patrně je to totéž.
Kokoska Beru to jako slang mladých, v něm mne spousta věcí dere víc. Ale tak to bylo, co svět světem stojí. Páteček v reklamě nebo "mějte dobrý den" na konci Televizních novin mi vadí mnohem víc.
Sweet Potato Dík. Já na "týpeček" zatím ještě nenarazila. Slang mladých, jasně. Spíš je pak problém, když se toho chytnou různá média ve snaze být "in" a šíří se to masově. Dodnes se osypávám z "dospěláků" v ústech dospělých (z Jů a Hele původně?).
Z Mějte dobrý den se mi dělá husí kůže. A k pátečku bych přidala ještě všelijaká stavebka, penzijka, spořky, těhulky atd. v titulcích článků.
A co treba holčina? To je totalne příšerný
Sweet Potato Kokoska To vnímám jako sémantický posun. Pátek = den v týdnu, páteček = označení stavu, kdy se večer jde do baru, odjíždí se na víkend, někam se člověk chystá... zadkem je v práci a hlavou už ve víkendu ![]()
Já jsem se nedávno podivovala nad náctitetýma holkama, který se oslovovaly "kámo". Přidje mi to pro holku divný. Ale uznávám, že lepší než p.čo vole, což jsem zažila taky.
A co říkáš na kočenu?![]()
Myslela jsem, že to vymřelo, ale je to zpátky.
Mně hrozně vadí označování mladých lidí slovem mládežník. Fujble. ![]()
stes To používá jedna kamarádka, trochu mi to drhne, ale holt to k ní už patří.
Mha kočena je taky bezva, holčina pouziva moje nevlastni dcera...nedavno matka. Asi jako ze ma uz navrch zkusenostma a tak. Jinak vsechny tyhle patvary pouzivaji v mem okoli mladí 20 az klidne 40. ![]()
Ja jsem predevcirem narazila na nahodneho znameho, tvora z druheho konce vesmiru, asi tak ve veku mejch deti (tedy cca 30, dospelej clovek, zadnej pubertak). Bohuzel se ukazalo, ze mame spolecnou, vic jak pulhodinovou, cestu. Celou dobu mi zdvorile vykal a rikal vole :))
moora jooo, takto vyká a zároveň říká vole švagr mojí tchyni ![]()
Mha :-D. Jež, jeden můj známej, volal svoji sestře a stále ji oslovoval Berunko, Beru. Na mě to bylo moc asi
Karja a neříkal třeba Barunko? :D
Karja a nebyla to Berenika?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025