Tatínek mé kamarádky měl podobný sousedský zážitek, když jednoho časného rána spatřil z okna souseda, jak mu očesává broskve. Začal s větvemi, které přesahovaly do jeho zahrady (což se léta mlčky tolerovalo), ale pak se opatrně rozhlédl, přehupsnul plot, posloužil si žebříkem kamarádčina tatínka a už to systematicky bral do přineseného košíku. Tatínek se bleskurychle převlékl z pyžama do oděvu, který mu zaručoval jakousi elementární důstojnost, vyšel ven, nasadil ten nejširší úsměv, souseda srdečně pozdravil a zahlaholil, že děkuje za pomoc se sklizní, že asi soused včera přes plot slyšel, jak ho už to lezení po stromě zmáhá. Ještě chvilku ho dirigoval, kterou broskev má kde utrhnout, pak natáhl ruku po košíku, který mu zkoprnělý soused beze slova předal, a pravil, že děkuje za pomoc a košík večer manželka vrátí. Souseda důstojně vypustil ven zahradní brankou, vztahy zůstaly - alespoň naoko - neporušeny.
Přiznání
Fleur to je parádní řešení ![]()
Fleur klobouk dolů před tatínkem teda!
Fleur tak to byl tatínek hustej a pohotovej ![]()
Fleur To je velmi elegantní řešení!!! :-)
Ach sousedi! Dneska tu zas jeden chatař pálil. Ale chápete to, celý den pařák jako blázen, doma zabedněno, v 5 se zatáhne a on rozdělá oheň, který dvě hodiny v podstatě jen dýmí, v 8 to uhasil a to už jako bylo takový fakt na hraně, že u nás bylo na padnutí, horko, vydejchano a stejně ten smrad vleze domů. By mě zajímalo jaké množství může tímto stylem spalit, asi tak 10 větví?....Nechápu co na tom pálení ty lidi mají, nikdo ze sousedů tu nic nepálí, pak přijedou tihle a já nevím, asi si myslí, že se to tak dělá, že prostě venkov pálí, že je nás tu vlezlejch deset u sebe, a dvakrát do měsíce každej vypaluje, ať to prostě každej večer smrdí....No ale neudělám nic, já jim celý rok zas chodím přes pozemek, takže bych mela drzet pusu, leda tak, že karma je zdarma:D
Tatínek mé kamarádky měl podobný sousedský zážitek, když jednoho časného rána spatřil z okna souseda, jak mu očesává broskve. Začal s větvemi, které přesahovaly do jeho zahrady (což se léta mlčky tolerovalo),
Krádež je samozřejmě hrozná, tím co napíšu dál ji nijak neomlouvám. Ale zároveň mě napadá, že je škoda, že nebyl ten tatínek vaší kamarádky tak pohotový ty léta co větve z té broskve přesahovaly do sousedovi zahrady a neostříhal je. Nebo vám tady příjde všem normální, když sousedovi větve přesahují do vaší zahrady?
Černá kočka Hele naším sousedům přesahují a moc mě to nestve, když to bylo už moc, jakože z toho padalo třeba příliš ovoce na společnou cestu, pak to tam hnilo, tak jsem je na to upozornila a hned došlo k nápravě. S dalšími zasahovaly navzájem třešně, taky to ani rodiče ani sousedi neřešili
Černá kočka vieš čo, áno. Oni tie stromy tak nejako nie sú oboznámené s katastrálnym plánom a rastú porôzne, takže obstrihávala by som to len na susedovu žiadosť.
slniecko Ono je taky rozdíl, když přesahují větve nějakého udrzovaneho stromů, který prostě strihaji, ale je jasny, že půlku ho asi neufiknou a nebo to je nějaký strom co si ho X let nevšimli a vlastně ani nesklizi, to dělají ti jedni naI sousedi.
Černá kočka naše větve přesahují na sousedovy zahrady a já je vyzývám, ať sklízí. Původní majitelé zasadili blízko k plotu. Větve redukujeme, ale nechceme stromy zahubit. My naopak češeme že susedovice stromů, co přesahují k nám.
Černá kočka No vlastně asi ano, já bych teda větve stříhala, až pokud by mě soused upozornil, že mu to vadí. Kdyby vadily mně cizí větve (to považuju za prakticky vyloučené, já byla v minulém životě stromová víla), asi bych se souseda zeptala, jestli mu nevadí, že je ostříhám já.
A broskve by mi tedy nevadily určitě! ![]()
Černá kočka Nám leze od sousedů maliní a jim tam teď aktuálně leze naše dýně a cuketa. Vždycky si se sousedkou řeknem, že to rychle roste a ať si to klidně sklidíme, tím to hasne. Teď dokonce vylezlo na katastru, že jezdí zezadu po naší cestě, taky to nebudeme řešit.
Černá kočkamě by to přišlo normální, kdyby tam nebyla ta věta: mlčky se to tolerovalo.
Karja veď hej, v prípade, že to spôsobuje problémy, čo už len trebárs osami na popadanom ovocí, ak to nikto neoberá, tak jasné, no. Len, že by som asi neobstrihávala automaticky vzrastlé stromy podľa hraníc pozemku.
continuity Ano, to byla presne ta vec co mi na tom hrozne vadila, asi jsem to v tom svem prispevku dobre nevystihla.
Ach sousedi! Dneska tu zas jeden chatař pálil. Ale chápete to, celý den pařák jako blázen, doma zabedněno, v 5 se zatáhne a on rozdělá oheň, který dvě hodiny v podstatě jen dýmí, v 8 to uhasil a to už jako bylo takový fakt na hraně, že u nás bylo na padnutí, horko, vydejchano a stejně ten smrad vleze domů. By mě zajímalo jaké množství může tímto stylem spalit, asi tak 10 větví?....Nechápu co na tom pálení ty lidi mají, nikdo ze sousedů tu nic nepálí, pak přijedou tihle a já nevím, asi si myslí, že se to tak dělá, že prostě venkov pálí, že je nás tu vlezlejch deset u sebe, a dvakrát do měsíce každej vypaluje, ať to prostě každej večer smrdí....No ale neudělám nic, já jim celý rok zas chodím přes pozemek, takže bych mela drzet pusu, leda tak, že karma je zdarma:D
Já už jsem to tu psala, ze já jsem na straně těch paličů. Teď už to není tolik, ale měli jsme dva tři roky, kdy jsme na zahradě likvidovali nějaký neudrzovany kouty a to bylo furt něco, takže my jsme zapalovali oheň při příjezdu uz pomalu z auta. To byly proste hromady ostruzini, maliniku, přerostly živý plot, co měl pomalu čtyři metry na šířku, různé drobné nálety ... to fakt nemáš co s tím, jedine spálit. Žádnou radost mi to nedělalo, sousedům uz vůbec ne, chápu, ale měla jsem to vždycky i řádně nahlášené na hasičích, takže co uz.
Černá kočka k nam presahuji vetve fiku od sousedu, kazdy podzim je soused oreze a kazdou sezonu zase vyrostou k nam, nevadi mi to vubec, mame aspon par fiku :)
a pak k nam presahuje jehlicnan od toho stejneho souseda a od nej mame povoleni si je orezat, kdyby nam vadili, tak mame aspon v zime vetev do vazy misto vanocniho stromecku
nase merunka zase presahuje k jinym 2 sousedum, na jedne strane si je sousedka sesbira a vyuzije, na druhe strane si soused tu vetev urezal sam
mam pocit, ze jsem cetla nejaky pravnicky vyklad, ze kdyz vetve presahuji plot, tak ty plody patri vlastniku daneho pozemku, kam presahuji
baltik Az kdyz spadne, dokud ve ovoce na strome, patri tomu, na jehoz pozemku je kmen stromu, a ty mu dokonce musis umoznit vstup na svuj pozemek, any si to ocesal.
MP Meri My máme ve vsi sběrný dvůr, velký, nový, takže tipuju, že na všechny věci co na světě existují:-D, máme tu i oficiální "hromadu", kam se odváží věci ze zahrady a obec ji pak likviduje. Auto mají, na sběrný dvůr musí mít možná trvalý pobyt, ale znají starostu velmi dobře, další lidi taky, myslím že si můžou lehce poradit. Podle mě to vůbec není efektivní, ty jejich doutnající ohníčky, co sotva hoří ve 30C, že by pálili 3 roky maliní, to dost pochybuji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY