Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:03

711990 mně teda na koupališti v Praze nepřijde nejhorší hlídání dvou dětí, ale doprava tam a počet lidí Mít tu nějaké pěkné koupání deset minut pěšky, vyrážíme ob den.

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:10

Karja my se definitivně rozhodli pro bazén v zemi, teď na dovolené jsme byli ve třech domech s takovými bazény, nejlepší měla bába za závěsem, protože zastřešený. Já na uzamykatelném zastřešení trvala, ale muž nebyl přesvědčený, tahle zkušenost ho ale přesvědčila. Voda byla mnohem teplejší, žádný bordel v ní... Byli jsme u jednoho vinaře, měli krásný bazén v zemi, říkal, že to bylo nejlepší rozhodnutí v životě, že není nic lepšího, než si po dřině ve vinohradu zaplavat (starší manželé, už prarodiče, ti se nebojí přiznat, že je něco na houby ), ale že kdyby to šlo ještě změnit, taky by volili zastřešení, protože tu sezónu koupání významně prodlouží.

Já veřejná koupaliště nemusím ze všech zde jmenovaných důvodů, plus jsem se začala štítit přírodních koupališť. Dřív mi to nevadilo, ale poslední dobou zjišťuju, že mám k tomu dnu, na které nevidím, nějaký blok. 

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:19

Pinot Noir Chápu, u nás ho hodně sousedů také má a jako fakt se to využije, zastřešení je už takový standard, ono se fakt koupeš od května do konce září s tím, navíc je to mnohem bezpečnější. Ale je to drahé, nám se to už na zahradu nevejde nějak hezky a navíc já ty koupaliště docela ráda, právě nejsem ten typ, co by zvládl být celý víkend doma u bazénu, ráda se zas jako vysmradim někde jinde:-D Takže ten nadzemní se mi pro nás jeví jako ideální. Tak držím palce at ho máte co nejdřív at se to pořádně užije!!!!

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:20

Pinot Noir Jinak u přírodního koupání mi vadí jen to, že když se mi dítě někam ponoří, tak na něj nevidim.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:24

Já do přírodních koupališť skoro nelezu, stitim se. Zvládnu max pruzracnej lom a nebo more, ale obojí jen tak po prsa hloubku a lezu dovnitř jen za účelem zchlazení, jinej požitek z toho nemam K moři jezdíme často off season, pak je to takový ze nejsou ta upocená vedra a to jsem schopna se fakt prakticky nevykoupat. 
S detma co ocenim, jsou kamarádi s bazénem, to je samozřejmě top, ale tady v Praze žádný nemáme. No nic, mám teď třičtvrtě roku na to se postupně nenapadne vetrit k Pinotům, do dveří strcim nohu a už budu vyžadovat uvaření kafe

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:25

MP Meri pockat pockat, ja to mam k Pinotum nejbliz, ja ti proklestim cesticku

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:27

MP Meri Ale bacha, tam to možná bude ještě smrdět prací, aby jsi ten bazén neobkládala:-D. Mně to hrozně vyhovuje u té segry a myslím, že to vyhovuje i jí. Ona si tam dělá ty domácí práce a já mažu ty svačiny, hlídám děti a jsem taková nenáročná návštěva, obsluhuju se a nemusím si s nikým moc povídat...:D

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:27

MP Meri jsi zvaná

Ale je to hudba budoucnosti, musím se vnitřně smířit s rozbagrováním zahrady.

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:28
Reakce na Karja:

MP Meri Ale bacha, tam to možná bude ještě smrdět prací, aby jsi ten bazén neobkládala:-D. 

​

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:29
Reakce na 711990:

MP Meri pockat pockat, ja to mam k Pinotum nejbliz, ja ti proklestim cesticku

711990

Tady bude narváno! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:30

Haha, tak to je vtipný, já se mnohem víc štítím bazénu než přírodní vody, ten chlor a tak, nějak víc věřím samočistícím schopnostem přírody.

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:30

Pinot Noir tvou nadhernou zahradu rozbagrovat?!

Offline Catherinne
10927 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:53

viktorka_od splavu to bylo první, co mě napadlo! 

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 10:59

viktorka_od splavu Catherinne Že jo? A ještě kvůli takové nestvůře!

Pinot Noir Nene! Na tvoji krásnou zahradu jedině koupací jezírko! V tom se můžeš koupat taky celoročně a ještě se otužíš. Víš, jak prospěješ jezírkem imunitnímu systému celé rodiny? A ještě se vyřádíš s výsadbou a tak

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:06

notna Taky bych dnes už volila domácí biotop, je to krásné, estetické, funkční a prakticky samočistící.

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:09

notna Kan Mně říkalo pár známých, že je to finančně na udržbu mnohem náročnější než bazén...ale to třeba pro někoho není překážkou. Ale poměrně mě to překvapilo. A taky když máš děti, tak to musíš vlastně celoročně střežit!!!

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:13
Reakce na moora:

Karja ten nadzemní bazen je teda hnusnej, ale přesně jak říkáš - vykopneš to ven, dozoruješ a nemusíš s sebou tahat tašku jídla, deky, věci a převlečení, milion hraček... užili jsme to dost, i jsme ty bazény otočili asi 3 (ono to nemá dlouhou životnost).

ale fakt jsem to pak s radostí zabalila a odvezla do sběrnýho dvora

​

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:18

Karja Postavit funkční přírodní jezírko, aby ti tam správně fungoval ekosystém je velmi náročné a neumí to každý, kdo to dělá. Pak ta údržba je nejen finančně náročná. Ono zelený brčál jezírko se nečistí tak snadno jako bazén, který má hladké stěny. Pokud ovšem je správně založené, pak je starost minimální. Ale samozřejmě se musí počítat s péčí o rostliny apod. Tak jako když se člověk stará o zahradu. My jsme ho chtěli vybudovat, ale překazila nám plány spodní voda. Ale jak je čím dál větší sucho, tak se možná jezírka jednou dočkám :-) Já sním o takovém, které bude i bez čističky a čerpadla, aby nemuslo být napojené na elektřinu a napájené z okapů tzv. nebeské.

Se zabezpečením je to těžší než u bazénu, to je pravda.

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:51

Já si teda neumím představit zahradní bazén, ve kterém si zaplavu. Protiproud nic neřeší, zkoušela jsem jich nuceně hodně a fakt mi to nevyhovuje.

Dítě teda prohlásilo, že ty krátké bazény na dvě tempa jsou výborné na učení se otoček.

Offline Garfie
28733 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:53
Reakce na Pinot Noir:

Tady bude narváno! 

​No to je asi největší nevýhoda bazénu na zahradě!  Znám to od ségry a varovala jsem kamarádku, když si na zahradě, téměř na samotě, budovala bazén. Nevěřila mi, ale zatímco u ségry se známí okoupou a padají, v nejhorším vypijí kafe za pochodu, u ní je někdo nakvartýrovaný prakticky pořád, protože je to daleko a když už teda přijede.... A to nemluvím o bandách dětských kamarádů!