Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:14

dzizisketa To uz nekde je zakazano ne? Francie nebo tak. Nekde jsem to cetla, ale podrobnosti uz nevim. A taky jsem v knize Neznama spolecnost cetla, ze ty bazeny jsou ale hodne i cesky fenomen. Necetla jsi nahodou? 
Evaeva Ale zase uprimne musim uznat, ze kdyz uz neco, tak spis sauna. Par polinek a muzes se vyhrat. Sud je sice maly, ale porad se musi napustit a pak udrzovat cisty, nemel by uplne zamrznout. Takze realne vyuzivame uz mnohem mene. A v lete se snazim s tou vodou i docela setrit. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:18

Nejkrásnější bazén, který jsem viděla, byl loni v jednom penzionu u Brna. Byl to takový hybrid, nic v tom nežilo, bylo to vybetonovane, ale mělo to filtrační zónu ... nádhera.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:19

Jos já myslela, že ho používáte na ochlazení po sauně. V tom případě měním na koupací jezírko s celoročním využitím

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:21

Evaeva Pouzivame. Ale ja tam nevlezu . Ja ho potrebuji pekne zahraty na 40 stupnu se sklenickou vina v ruce. A to uz je akce to vytopit plus pak musis vic cistit nez ledovou vodu...

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:22

Pinot Noir já to beru, že většina lidí má bazén na koupání a ne na plavání. Jen jsem chtěla, aby v statistice v kategorii "bazén na plavání" nebyla Continuity osamocena.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:22

Evaeva Jwzirko bych brala! Ale to uz je palka au nas by do toho lezl pes. Plus se teda strasne bojim nezakrytych vodnich ploch kvuli diteti. Tak mozna nekdy v duchodu....

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:26

Jos já neplánuju zahradní jezírko ani na důchod, i když na pohled se mi moc líbí a třeba u sauny je to naprosto boží. Ale doufám, že mi aspoň některý potomek dopřeje další generaci a já mám z otevřené vody na zahradě takový respekt, že prostě ne.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:28

MP Meri Ale tohle je krasne! Vazne takovy kompromis. Tam by se koupalo...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:28

Že je Česko bazenova velmoc je známý už roky. Říkala jsem to tu i loni, stačí zazoomovat v mapě na libovolnej satelit a modrý kolečko bude mít každej druhej barák. Je to samozřejmě konzum jak hovado, lidi to prolejvaj mraky chemie, dost lidi to i vypouští, takže spotřeba, plus samozřejmě uhlíková stopa vybudování kazdyho bazénu ... a na konci benefit pro přírodu nula. Čímž samozřejmě nehejtim individuální rozhodnutí mít bazén a k Pinotům se velmi rada pozvu Jen ze celospolecensky je ti celkem problem. Pomohla by větší osvěta ohledně těch jezírek a taky vybudování většího množství veřejnejvh biotopů.

Offline žluťásek
8908 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:32

Tyjo mít zbytecnejch pár desitek milionu, hned chci dům se zahradou a koupacím jezírkem. Mně se to tak strašně moc líbí. Ráda plavu, ale doma bych nepotřebovala naplavat kilometry, jezírko by mi úplně stačilo. Ale zas panika s dítětem, bych to musela oplotit a zamknout na tři západy, by bylo hnedka po kráse

Offline Zuzuli
3916 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:34

MP Meri nejsi. Ja na balkon soupla detskou vanicku a tak se koupe mlade tam. Ja obcas smocim nohy na osvezenisedim si tam se studenym pitim ve stinu a monitoruju dite, co rozleva vodu vsude okolo. A k veceru vybehnem jeste na hriste, aby se mala unavila. Na koupak me to ani trochu nelaka

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:36

MP Meri My zrecyklovali po nasich starou vanu, ze ji zakopeme vcelam nahore u lesa. Pocita se to?  Jinak ti celkem rozum s tim (ne)koupanim. My sice k vode chodime, ale vetsinou nekam, kde se koupe tak pes. Ted jsem byla jednou v prirodnim koupalisti. Na osvezeni super, ale pro me musi byt vazne 30 a jdu se tam jen zchladit. Na zahrade vodu moc nepotrebuju. A co se tyka syna....mame relativne dostupnou Cernou Nisu, prehradu Mseno nebo to prirodni koupaliste. A se slzou v oku vzpominam na detstvi u Vezickeho rybnika. Dneska bych tam nevypustila snad ani toho psa, jak je to spinave 

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:36

Jos 

Přesně, když jsem to sepisovala, říkala jsem si, že snad ve Francii to zakázali? Ale nechtělo se mi to ověřovat, tak jsem to nezmínila. A že Česko je bazénová velmoc vím, akorát neznám sociologické vysvětlení,i když teď mne to zajímá velmi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:39

MP Meri to vypadá krásně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:40

Jos aha, já právě po sauně ráda ochlazení v bazénku, ty vědra nebo sprcha mi nestačí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:41

dzizisketa nemáme moře

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:43
Reakce na Jos:

A se slzou v oku vzpominam na detstvi u Vezickeho rybnika. Dneska bych tam nevypustila snad ani toho psa, jak je to spinave 

​Neboř mi bábovičky! Já tam jedu o víkendu a plavání v rybníku bylo na programu. Teda na vodu jsem náročná, takže v tuzemsku hlavně lomy a pískovny, ale třeba Komárovský nebo Jinolický rybník prošel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:45

Zuzuli na náš balkon teď vylezou jen odvážní (38 stupňů), takže děti tam vypouštím samotné, ale oni jsou spíš na nějaké rozlejvání a stříkání, takže tam mají barel, pistolky a rozprašovač. A já je pořád prudím s tím, aby zavírali dveřeTehnle týden se mi zatím nejvíc osvědčilo hřiště ve stínu a ledové kafe do termohrnku, úplná pohoda. Ještě se vžycky zuju a hraboším chodidly v tom chladném písku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:46

dzizisketa Ja zo prave uz zapomnela! Ale to more Evaeva to prave nebylo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:53

Makara No naposledy jsem tam byla loni. Ale mista, kde byly plazicky jsou cela zarostla a celkove by rybnik potreboval vycistit. V Jinolicich je to jine, je to proste jeden velky kemp. Ale zas ten Vezak Nebak Vidlak maji uplne jine okoli. To se nastesti tolik nemeni. (Tohle je zrovna Podseminskx rybnik kousek od Vezaku, pes je nadsazka, ale ja bych tam nevlezla). Okoli