Jos už se těším. ČR je moje nejoblíbenější oblast v ČR. Mám pocit, že za posledních 15 let jsme snad nevynechali ani jeden rok. Aspoň víkend, když ne týden. Takže až bude ta vaše chalupa k pronájmu, tak se hlásím
.
Přiznání
ČR je moje nejoblíbenější oblast v ČR.
nedá mi to nevzpomenout na E.E. Kishe...a Solnohrad je hlavní město Solnohrad ![]()
![]()
Evaeva my mame lodzii (abych byla terminologicky presna
) na jihovychod. Okolo poledne uz stini okna bytu a okolo druhe uz je zastinena i ona. A okolo vzrostle stromy, proste letni pecka. Pripadne ji jeste zastinime, staci na snury na pradlo povesit deku. Pres leto zijeme na tehle par metrech ![]()

Ještě vám sem hodím dvě fotky a už končím s agitací za jezírka
Ono to teda už jezírka moc nepřipomíná a i jsem zjistila, že se tomu říká natural swimming pool.

notna to první se mi líbí moc
Zuzuli naše lodžie je na jih, je to peklo v létě
Ale jinak jsem s orientací bytu S-J spokojená, V-Z mi přijde horší.
dzizisketa No sociolog David Pospěch má v knížce Neznámá společnost celou kapitolu o bazénech na českejch zahradách! Říká tomu jevu privatismus a navazuje to nějak zas na knížku Bowling Alone, která popisuje ten samej jev v USA, jen tam si lidi budujou vlastní bowlingový dráhy. Bowling jsem zatím jen nahrála do čtečky, tak nevim, ale ten Pospěch jsou zajímavý eseje, to doporučuju.
Dám sem jeden kaolínový lom, na koupání barva nic moc, ale ten jíl má blahodárný vliv na vlasy a kůži. V podzimu to okolí hraje všema barvama, na svatební fotky luxus.

Zuzuli haha, my balkon nemáme, takže musíme mít tuhle vanicku v kuchyni na zemi ![]()
na zahradě je stín tak do 10, máme jen obyc nafukovací bazenek z Lidlu, ale teď je to přes den nepoužitelný
Nejkrásnější bazén, který jsem viděla, byl loni v jednom penzionu u Brna. Byl to takový hybrid, nic v tom nežilo, bylo to vybetonovane, ale mělo to filtrační zónu ... nádhera.
Je to krásný, ale není ta voda strašlive zelená? My tu máme ve městě takový přírodní koupaliste, ale o když má filtrační jezírko, nedá se v tom vůbec nikdy koupat
My ked sme boli pri mori a že teda hocikde, vsade mali ako bonus v ubytovani bazen. Alebo viacero bazenov. A to maju more.
Janulik03 ono nekdy je more studeny, moc velke vlny, priplujou meduzy... asi to bazeny jisti. Taky jsme vetsinou meli.
Kokoska no a preto mi bazény doma az tak divné neprídu. Teda hlavne kde su tie decká.
PotrefenáhusaZelená byla, ale sinice v ni nebyly.
dzizisketa Ja myslím, ze to částečně souvisí s tou dostupnosti koupání. Kamarádka bydlí ve Vídni a je to první věc, na kterou tady vždycky nadává, ze ty možnosti koupání jsou tam úplně jinde ![]()
Janulik03 my nemame, nejak jsme si rekli, ze nepotrebujem. Mam asi 5 let starou virivku, takovou malou nafukovaci, na ochlazeni to staci. Jen posledni 3 roky lezi chudak slozena, jak jsem vzdycky byla tyden doma a tyden jinde, obcas taky lilo, prislo mi to nejak nehospodarny ohledne vody. Ono kdyz to tyden dva stoji prikryty, i pres nejaky tabletky ta voda neni pekna, a menit to po 14 dnech v dobe, kdy je o vodu nouze, mi bylo lito. Sice jsem s tim zalila kus zahrady, ale stejne.
dzizisketa MP Meri Ale v těch skutečně velkých nadzemních bazénech se voda nechává přes zimu, jen se to dopustí, ale pár čísel. Čím to kdo prolévá je věc druhá, v mém okolí už jedou všichni v soli, asi se zlepšily ty možnosti filtrace a už to stačí.
SunEclipse no nedalo mi to![]()
Jos
Přesně, když jsem to sepisovala, říkala jsem si, že snad ve Francii to zakázali? Ale nechtělo se mi to ověřovat, tak jsem to nezmínila. A že Česko je bazénová velmoc vím, akorát neznám sociologické vysvětlení,i když teď mne to zajímá velmi
já bych na první nástřel rekla, že jsou okolo domů větší pozemky než v jiných zemích. Beru to podle zahrad, co jsem viděla různě po Německu.
Byli jsme u jednoho vinaře, měli krásný bazén v zemi, říkal, že to bylo nejlepší rozhodnutí v životě, že není nic lepšího, než si po dřině ve vinohradu zaplavat (starší manželé, už prarodiče, ti se nebojí přiznat, že je něco na houby
),
Já s tim zaplavanim si ale nezačala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY