Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 11:57

continuity jo, souhlasím. Jako vykoupeš se (ve smyslu namočíš), ale jinak je to na řádění pro děti.

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:01

Karja Jo, to je mi jasný. Já si tady užívám letní rurálno, ale celoročně bych to samozřejmě nedala. Ovšem ty kvanta práce na jaře, aby to tu aspoň trochu vypadalo. A letos jsme trefili ty velmi teplé týdny. Ségře to tu komplet proprselo (to má za to).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:17

Garfie Tý jo a brání se tomu nějak? Mně by teda nenapadlo se někomu nakvartýrovat domů na bazén. Já teda spíš to přírodní, bez lidí a máme kus za domem ten rybník.

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:21

Pinot Noir tak vo vasej záhrade to bude vyzva. Aby ste neporušili veľa krasy. 

Ja si každý rok vravím, že naposledy a nakoniec zas.....

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:26

Tak já, která se štítím přírodních koupališť, si určitě neudělám jezírko. Jedině modrý bazén plný chemie!

Catherinne viktorka_od splavu je tu ještě místa dost, mám představu, že záhonů by se to nemuselo dotknout. Ale známe to, bagrista kašle na vedlejší škody v podobě přejeté pivoňky. Právě proto se na to musím vnitřně připravit. Ale léto končí, ony se ty plány zase na čas uspí...

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:44

Pinot NoirJá tě v tom budu podporovat, abys nezapomněla:-D. Výhoda toho bazénu je taky ta, že když ti třeba jedno dítě omarodí nebo dospělej, dá se zajistit jednoduchej program. Ted je třeba nemocný sambo už dva týdny rozhodně nikam na koupání nemůže, takhle by to s dětma pod stromem ve stínu určitě zvládnul, později s notebookem na terase. Ono to je prostě fakt výhra s těma capartama

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 12:59

Garfie na to si stazoval kolega v byvalej praci. Postavil bazen a prakticky sa v nom nemohol kupat, pretoze tam boli stale jeho nastrocne dcery s kamaratkami. Stale mam pred ocami jeho nestastny vyraz :)

Offline Garfie
28733 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:38

Kan No jenže si představ, že třeba bydlíš v bytě a tvoje blízká kamarádka má na zahradě bazén a ještě tě třeba i pozve "klidně se kdykoli přijeď vykoupat" nebo tak něco. A třeba to v tu chvíli i myslí vážně!

Ta moje kamarádka se moc nebrání, ono často není jak, zvlášť třeba starším dětem se těžko zakazuje dovést kamarády, nakonec to stejně skončí nějakým kompromisem. A zrovna minulý týden seděla u mě na kávě a prý že u ní doma je zrovna švagrová s nějakou svojí kamarádkou a dítětem, nechala je tam samotné a raději vypadla ke mně, tak to jsem docela hleděla. 

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:45

notna mne teda krasny zapusteny bazen ako obluda nepride, a ekonomicky je to fakt lepsie ako jazierko. 

Ja teda celkom nechapem ani to hejtovanie bazenov. Pre deti nič lepšie nie je. Hlavne teraz, ked sa meni klima, je hodne teplo. A potom vsetci lietaju za vodou na týždeň, dva. To sa zas nezdá mne. Nie že by sme aj my necestovali. 

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:47
Reakce na continuity:

Já si teda neumím představit zahradní bazén, ve kterém si zaplavu. Protiproud nic neřeší, zkoušela jsem jich nuceně hodně a fakt mi to nevyhovuje.

Dítě teda prohlásilo, že ty krátké bazény na dvě tempa jsou výborné na učení se otoček.

​Od teba to tu citam už viackrát o tom zaplavani si. Ale tak nie každý to potrebuje. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:50

Pinot Noir Hele a prirodni jezirko? Stoji raketu, ale to poradny bazen taky. Ma to kolega a jeste jeden znamy. Jedno maji lide kousek od nas a vypada to perfektne... jasne je to studenejsi, nezastresene, ale do tve zahrady by to zapadlo

edit. Pardon docitam a uz to padlo opakovane vyse

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:58

Do statistiky, k nam bazen domu nesmi a zakazala jsem to (s nadsazkou) i domu nasim. Maji tam malou zahradu a skoro tam v lete nejsou. My tu nemame letos ani ten nafukovaci. Prirodni vody ae nestirim, vlezu celkem kamkoli. Od koupaliste po Cernou Nisu nebo nejaky rybnik. Dneska pujdeme na Dolinu . Co ale povazuju za uz nezbytnost je finska sauna a horky sud. Takze my se koupeme spis v zime....

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 13:59

Janulik03 Jsou i krásné bazény, které do zahrady zapadnou, souhlasím. Ale já většinou vidím jen ten běžný modrý obdélník s plastovou střechou. To se mi opravdu nelíbí, ale neberu nikomu, pokud se to líbí jemu. Navíc pro zahradu to není žádný přínos narozdíl od koupacích jezírek, které poskytují útočiště spoustě živočichům, zlepší klima apod. U mě je to hlavní důvod ekologie, proč za jezírka kopu. A děti koupcí jezírko využijí stejně jako bazén. V tom bych rozdíl vůbec neviděla. 

Jo, ještě ta cena. My měli rozpočet na koupací jezírko zhruba ve stejné hodnotě jako kamarádi zapuštěný bazén s krytím. Provoz dál už neporovnám, jezírko nemáme. Ale ono to bude individuální. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:00

Jos sauna a sud, to bych brala hned

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:01

Janulik03 

No že je bazén fajn pro děti je jedna věc, ale v některých lokalitách, když se na začátku sezóny s prvním teplým obdobím všechny najednou napouští, to zamává s vodním režimem, spodními vodami apod. Léta jsou sice čím dál teplejší, ale zároveň je taky čím dál větší sucho a myslím, že v horizontu pár let budou oblasti, kde bude napouštění bazénů omezeno nebo rovnou zakázáno.

Offline Sweet Potato
40822 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:02

notna Jestli se Pinot štítí přírodního koupání, tak jezírko neni řešení.

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:09

Sweet Potato Jj, už to psala, ale ještě jsem odpovídala Janulik.

Ony i ta koupcí jezírka, která mají filtraci atd. mají naprosto průzračnou vodu a je vidět na dno, koupací část může být místo folie vybetonovaná, takže je to v podstatě jako bazén, jen bez chemie. A Pinot Noir psala, že jí vadí, když nevidí dno. 

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:11
Reakce na continuity:

Já si teda neumím představit zahradní bazén, ve kterém si zaplavu.

​Souhlas. Svůj bazén bych si pořizovala, leda bych si mohla dovolit aspoň 20 m a to bych ještě váhala. I v té městské  pětadvacítce je to na zamotání hlavy z otáček, když chcě uplavat aspoň kilometr.

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:12

notnanejen to, nekoupala bych se ve vodě, kde jsou rostliny, žije žába a vážky. Mně to fakt vadí. Venku se překonám, ale na domácí válení ve vodě si to zřizovat nebudu.

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 14:13

Makara někdo ale nemá potřebu naplavat v tom kilometr.