Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline SunEclipse
3527 příspěvků moje polička 12. července 2024 15:47

continuity no vidis, ja jsem kousek od vas a tady nic ...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. července 2024 15:58

Evaeva to jo,  ale muselo by se u toho ochladit.  Když prší a je furt hic, to je ještě horší než když je jenom hic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 16:10

Raduza jojo

Offline Kokoska
35430 příspěvků moje polička 12. července 2024 16:51

Konecne i u nas poradna bourka, ochladilo se o 12°

Offline brrr
12475 příspěvků moje polička 12. července 2024 17:11

Kokoska Tak to gratuluju. Tady byl šílený slejvák, ale s teplotou to moc nehlo.

Offline Kokoska
35430 příspěvků moje polička 12. července 2024 17:17

brrr myslim, ze za chvili to zas vyleze. Ale aspon vyvetram.

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 16. července 2024 18:08

Priznám sa, že odkedy sme boli v nemocnici, pozerávame Bez servitky. Tam sú taaak sebavedomí ľudia!

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 10:57

Děláme novej vysokej plot a musím přiznat, že je to fakt divný, doted mě to nenapadlo. Když pracuju vidím totiž z okna, takže třeba vidim, že jedou sousedi, kdo jde kam, že jede pošta...Jakože ne že by mě zajímali ty lidi, ale prostě takhle když pracuje člověk sám, aspon jsou tam nějaké vzruchy z vnějšího okolí. Mi přijde, že moje sociální izolace stoupne na maximum, ačkoliv reálně mi vědomí, že sousedovy děti přišly ze školy nic k socializaci nedávalo, ale je to najendou takovej divnej pocit. I odpoledne tady budu jak na hradě, nikam nevidim ven!!!

Online Pinot Noir
30260 příspěvků moje polička 19. července 2024 11:13

Karja no, mně to na vesnicích přijde jako škoda, se takhle uzavírat. Máme teda zakrytý plot podél chodníku, kde chodí hodně lidí, ale jinak jen drátěné ploty se sousedy a oni k dalším sousedům taky, takže vidíme k těm nejbližším a přes ně do dalších zahrad... Jsem za to ráda.

Online Garfie
28755 příspěvků moje polička 19. července 2024 11:18

Karja To je takovej jev dnešní doby....za mýho mládí na vsi žádný vysoký ploty nebývaly, když tak dírovaný. :-) Pamatuju, že táta vždycky sedával v kuchyni u okna, poslouchal hoke/fotbal v rádiu a večer mě informoval kdo všechno prošel kolem.

Offline Aranel
6782 příspěvků moje polička 19. července 2024 11:29

Karja Neříkej mi, že to jsou ty šedý tvarovky. Neříkej mi to. Nebo tě nepolituju ani úplně nejmíň!!

Offline Hwi
757 příspěvků moje polička 19. července 2024 11:32

Karja Já žiju v bytě a musím říct, že právě představa toho "otevřeného" plotu je jedna z věcí, kvůli které bych nemohla bydlet v domě. Jsem asi asociál, ale vědomí, že mi každý vidí na zahradu,  by mi působilo takový stres, že bych tam vůbec nemohla být. A muset zdravit třeba sousedy kdykoli se přes plot uvidíme... moje noční můra. :D   

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 11:45

Pinot Noir K těm co sousedíme to není, je to právě do dvou stran do ulice, sousedi mají drataky, ale stejně si budou dávat nějaké vysoké živé ploty, takže to jim vyroste.

Garfie No přesně, my jsme tuhle měli nějakou řeč se sousedy o řešení křižovatky a sousedka mi říká "no já stejně jezdim spodem" "nejezdíš" "ale jojojo, jezdím, mně to tam nevyhovuje" "nejezdíš, já tě vidim a vidím, že nejezdíš, ráno s dětma nejezdíš a na nákup taky nejezdíš"."no máš pravdu". To je ale kamarádka, tak jsem si to mohla dovolit:-D. Ale takhle nějak to fakt je.

Aranel Nejsou, je to pěkné dřevo, ale ono to časem stejně dost sejde, beton zustavá věčnej:-D

Hwi Jo, kdyby jen zdravit:-D:-D

Online continuity
44137 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:16

Hwi

mě zas přijde divná představa se sedím na zahradě, 400m2 obehnána betonovým plotem.

Do toho bytu ti vidět není? Nám určitě, záclony neuvedeme na balkon cumi všichni od naproti. 

Jinak jsem četla nějakou studií, že bezpečnost domů za těmi neprůhlednými ploty je paradoxně horší. Sice na tebe nikdo nekouká, když si čteš, ale taky nikdo nevidí na případné škodiče a zloděje. 

Tuhle se tchýne přiznala, že se pod ní propadla houpačka, nebylo na ni vůbec vidět z ulice přes túje a dřevěný plot, no volala o pomoc snad hodinu, protože se nemohla sama zvednout. 

Ale tak dá se tam chodit po zahradě úplně bez oblečení, to zas jo. 

Online andulka01
12919 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:16

Karja tak záleží hodně jak velký tam máte provoz... ale teda nejsem fanouškem toho, aby se všechno obehnalo neprůhledným plotem, fakt je to dost antisocializující. Koukat z okna do plotu teda nic pro mě (ne, nejsem vesnická drbna, jen mě zajímá i ten cvrkot venku)
Teď mám štěstí na zahrady s velice průhlednými ploty, ale i zákoutími, kde je soukromí. Třeba na chalupě je okolo zahrady normální dráťák, ale kousek ze strany terasy, na které jíme, je nižší dřevěný málo průhledný. Což je super, můžu se chlubit kytkama, ale sousedi mi neviděj až do talíře. Ale tam je provoz minimální, končí tam silnička, sousedů je jen pár.

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:21

My mame na chalupe stary plot pres ktery neni videt a nenavidim to, jak je to zavrene. Rada vidim okoli a tesim se, az to predelame. 

U nasich byl vzdy takovy ten drateny plot z 30.let, ten byl uplne nejkrasnejsi. 

Ze si nekdo obezene dum vysokym betonovym plotem absolutne nechapu. Vzdyt se da zahrada zastinit i keri a stromy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2024 12:28

continuity tohle nás učili i ve škole, o té bezpečnosti. Celkově to zhoršuje život na vesnici, kde se právě těží z té komunity.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:36

andulka01 Provoz tu docela je, není to slepá, a hlavně u nás to vůbec nebylo k diskuzi, sambo chce  klid a tohle mu hodně vadilo, vnímat ta auta a celkově ruch jako z ulice. To mi vadí taky, ale dělala jsem si legraci, že mi má jedno pole z pracovny vynechat a udělat volné:-D

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:39

Evaeva To je nějaká teorie, praxe vesnické komunity je někdy tvrdá:-D.

Online andulka01
12919 příspěvků moje polička 19. července 2024 12:53

Karja Na Smíchově je vila se zahradou, kde má pán postavený kombajn s řádkem obilí, nekecám, fakt bizár. A lidi jim tak dlouho lezli na plot, že tam dali pole z plexiskla