Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pinot Noir
30260 příspěvků moje polička 19. července 2024 14:56

viktorka_od splavu já je nesnáším, že jsou všude, je to túje 2, nikdy jsem je nechtěla. Ale otrávil se někdo od Sweet Potato 

Offline Myrtila
5606 příspěvků moje polička 19. července 2024 15:07

Někdy k tomu betonovému plotu člověk přijde, ani neví jak. Když jsme kupovali pozemek, byly tu všude drátěné ploty, a než jsme dostavěli, dvoji sousedi si místo toho postavili betonovou zeď. Koukáme do ní z obytných prostor i ze zahrady. Naštěstí jak zahrada zarůstá zelení, beton je vidět míň a míň. Z poslední společné strany jsme se domluvili se sousedy na drátěném plotu a do ulice máme dřevěný, normálně prkna s mezerami. A naštěstí tu máme všichni ty zahrady hodně zelené, takže nad tou betonovou hradbou koukají stromy a keře. 

Online Sweet Potato
40888 příspěvků moje polička 19. července 2024 16:28

Pinot Noir Ano. Dcera tenkrát necelé dva a synovec 2,5. Otrava se díkybohu neprojevila, výplach žaludku  horor.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. července 2024 18:04

dorota u nas ploty byt nesmi. My teda mame takovy ten dreveny "pro kozy a kravy", jen na kulech zarazenych do zeme. Protoze 70kg pes . Jeste nikdo neprisel s tim, ze mu nas plot vadi. 

Offline dorota
1240 příspěvků moje polička 19. července 2024 19:40

JosNo, psov sa bojím, takže za aspoň malý plot by som bola rada.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:04

Karja hmm Pinot tu myslim resila ze bobkovisne a kdeco je hodne jedovaty, kvuli detem

​Ano, jsou jedovatý ty plody, nad tím jsem docela přemýšleli. Ale naše děti to nezajímá nastěstí, ony to neměly ani jako male teda, že by něco trhaly a ochutnalaly. A z ulice na to nepůjde snad dosahnout. Ono to tady má každá druhá zahrada, i volně přístupný přes plot, to si bude muset hlídat každý rodič, teď je to velmi populární rostlina.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:08

Pinot NoirJá se teda přiznám, že mám túje ráda:D. Do zahrady vlastní bych si je nedala, ale budou je mít sousedí a vůbec mi to nevadí, ty tuje pro mě dělají takovou příjemnou plochu na pohled, jak je to ta celistvá zelená, mně se to prostě fakt libi. Teď jsou obecně strašně hejtovane, kdo se jen trochu zajímá o zahrady, tak je haní,kudy chodí, ale myslím, že za pár let přijde jejich boom jako takový ten velký retronavrat jako vseho a všichni budou naopak kacet ty bobkovišne.Kamaradka má takovou chaloupku zarostlou tujema a chce je rušit, že je to demode (ale funkci zastínění plní a jsou stále v dobre kondici), říkám jí ať vydrží, že to zase přijde:D

Offline Pinot Noir
30260 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:12

Karja já doufám, že návrat něčeho, co vypadá stejně v zimě, v létě, a vysuší to a okyselí půl zahrady, nikdy nenastane. I když návrat..., jejich popularita je pořád velká, tak doufám, že aspoň nebude vzrůstat.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:17

Pinot NoirVíš co, on kdo moc nepěstuje, tak to asi neřeší tolik ty negativní vlivy. Jako u nás se ti pěstitele div nekřižují, že je budeme mít u plotu, ale naštěstí nejsme limitovaný tím, že bychom museli pěstovat něco nutne u toho. A hlavně fakt nechci nějak šťourat u sousedů co si na svůj pozemek dají, takže jsem si vybrala mít z toho spíš radost, že budu koukat do zeleného v zimě v létě:D Naši je mají a květiny mámě před tím normálně jdou,asi je limitovaná výběrem, ale má to tam osazené a rozkvetlé. 

Offline continuity
44137 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:56

Karja jj, tchýně má túje kolem celé zahrady a normálně kolem nich roste tráva i kytky. Jsou tam fakt horší místa, třeba pod magnoliemi a oresakem. a pod višní rostou akorát ty túje. 

My na předzahrádce jednu a normálně tam v těsném sousedství rostou růže a pivoňky. Teď se debatovalo o kácení a já jsem dost proti a to jsme jediný byt, kde reálně stíní. 

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 19. července 2024 23:00

continuity tak my jsme meli ze zapadu barak, z vychodu panelak a po jizni strane sousedovic tuje. v dvoumetrovym pruhu podel plotu nerostlo nic a to na zahrade siroke 6 metru fakt chces

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 20. července 2024 10:45

Meli jsme stavet dum a cesta k nemu by vedla dlouhou klikatou ulici. Kazdy dum byl obehnany aspon 3m plotem. Takze div ne tunel.

Architekt k tomu i mel koment, touto ulici bych svoje deti neposlal.

Online barbucha blogger
36416 příspěvků moje polička 20. července 2024 11:04
Reakce na Evaeva:

Hwi já se na chalupě opaluju nahatá (teda dokud jsem tam bývala bez dětí ) a bylo mi to fuk. Ono máš stejně vždycky nějaké keře okolo, i když to není zrovna živý plot.

​Taky jsem se tak opalovala (haranti spali po obědě)... plot jsme neměli vůbec žádnej, byl to statek do "U" čili otevřenej jen z jedný strany nad svahem (ze který jsem si myslela že nikdo kolem v tom kopci nechodí). A pak jednou přisvištěl pošťák až na ten dvůr, aniž by předem varoval - a po něm začalo chodit kolem procesí místních, čirou náhodou a překvapivě zrovna z tý otevřený strany

Praktikovat to dneska, spíš by tam chodit přestali

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 11:10

barbucha

My máme plot ze všech stran, chalupu do L, vidět je tam akorát když přijdeš k plotu u sousedů.

Online barbucha blogger
36416 příspěvků moje polička 20. července 2024 11:12
Reakce na dorota:

Hwi Keď som bola vo Švajčiarsku a Škandinávii, mnohé domy nemali okolo pozemku žiaden plot, príp. niektoré mali nejaké nízke kríky alebo rastliny namiesto plotu alebo len nízke drevené či kovové ploty. 

​Je to tak, ve Švédsku má vysokej plot, nedejbože zeď kolem baráku jen naprostej asociál (nepochybně tiše odsuzovanej). Vždycky jsem se divila, že tak poměrně uzavřenej národ nejen že nepěstuje žádný záclony, ale ani ty ploty... ale zřejmě spolíhaj na to, že se lidi vzájemně nešmírujou a dbají na soukromí svoje i svých sousedů. A asi/určitě to funguje.

No, u nás jsou lidi jiný... kdejaká domovnice má potřebu vidět ostatním i do talíře.

Online barbucha blogger
36416 příspěvků moje polička 20. července 2024 11:14

Evaeva 

My neměli žádný sousedy, nejbližší byl tak 500 metrů od nás. (což vedlo k tomu, když jsem tam trávila sama mateřskou, že jsem spávala se sekyrkou u postele )

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 11:48

barbucha já jsem hrozný strašpytel, sama přes noc bych tam nebyla

Offline tv
4338 příspěvků moje polička 20. července 2024 12:18

Dítě za pár minut odjíždí poprvé na tábor a já brečím v koupelně.

Offline Samantha
3321 příspěvků moje polička 20. července 2024 12:43

tv

štěstím?

Offline tv
4338 příspěvků moje polička 20. července 2024 14:00
Reakce na Samantha:

tv

štěstím?

​Kéž by!my bez sebe nechceme být prostě. Ale bude to určitě fajn (on taky brečel). Mne ty dlouhé odluky nedělají dobře.