barbucha To je tuším pozůstatek bigotního protestanství, nemít záclony aby všichni viděli, že se u nich neděje nic bezbožného.
Přiznání
barbucha já jsem hrozný strašpytel, sama přes noc bych tam nebyla
No jo, já byla blbá obětavá matka, co chtěla harantům dopřát ten čerstvej vzduch... jako vymstilo se mi to, nejen že jsem měla nervy v kýblu každou noc (zvlášť když na půdě řádily kuny, nehledě na nadržený sousedy klepající na vrátka
), ale haranti nezastonali (t.j. nikdy žádnej klid na lůžku) a žrali jak nezavřený
Očistec to byl!
To je fakt... nemáme co skrývat, že jo. I když v takovým Holandsku to měli přímo nařízený resp. zákaz záclonek (za španělský okupace), aby bylo vidět že nekujou pikle... tady do toho šli asi dobrovolně.
barbucha kdyz jsem byla v Amsterdamu jako au-pair u anglicke rodiny, prisli nam sousedi rict, at si umyjeme okna :)))
Mini Jo, tak to je moc hezký:-D To se nám nestane snad ani tady. My jsme s mužem takoví nevšímaví asi, vůči druhým i vůči sobě a třeba jsme si nevšimli že sousedi si dělají nový trávník i před pozemkem, jakoby na chodníku, viděla jsem, že tam něco kutí, ale až za čas mi došlo, že tam mají fakt travičku jako na fotbalovém hřišti a my vedle nekecám plevel, nějakej pýr o výši 50 cm, uplně bylo vidět ten předěl, tu dělící čáru...no tak to z nás taky museli mít radost a neřekli nic:-D. Tak jsme to aspon posekali, at to tolik nerazí:-D
barbucha kdyz jsem byla v Amsterdamu jako au-pair u anglicke rodiny, prisli nam sousedi rict, at si umyjeme okna :)))
To mě vůbec nepřekvapuje
Voni tyhleti protestanti vědí přesně co je správný, a neváhají to ostatním sdělit ![]()
Zažila jsem upozornění na špinavý auto... na blbě vyhozený odpadky... dotyčnej uctivě poděkuje za upozornění, vezme si to k srdci, a na rozdíl od našich zvyklostí se nedopouští brachiálního násilí ![]()
Mini Jo my jsme to v Praze měli uplně běžně, i do ulice i do vnitrobloku, záclony jsme neměli. Muž se dokonce s dvěma lidmi odnaproti i na ulici zdravil a povídal, že se znají z okna..... Ale na tý vesnici, víme toho o sobě hodně už tak a musíme spolu vydržet ještě dlouho, a okna bez záclon by tomu nepomohly:-D. Já teda nemám (provizorně, ale už rok) do kuchyně nic, ale to je jen okno na linku, ale kolikrát když se vidím, jak jsem tragická večer, ten domácí ohoz, učes, ale většinou si řeknu že co, že z toho musej mít ty druhý akorát tak radost:-D
barbucha To je fakt dany tou protestantskou virou. Koukni na kalvinisty ve Svycarsku treba. Kalvin zakazal treba noseni sperku, takze vlastne zlatnici prisli o praci a preorientovali se na hodinky. Byl zakaz hudby, zabav, barevneho obleceni. Tam to bylo kdysi silene a nektere veci (ty rozumnejsi) pretrvaly do dnesni doby. Zas mit hezky verejny prostor kvituju. Dyt tady u nas si lidi klidne daji hraskove zelenou fasadu
a ne nemyslim nejake stredoveke namesti ale novostavbu.
Jos hráškovou fasádu
když cestujeme, hodně si toho všímám a nechápu, ty ostře žlutý, oranžový... Jednou jsme potkali i temně borůvkovou!
Ale Švýcarsko bych asi nedala, mě vytáčel i kamarád, co tam žije. On i nás na dovolené v Chorvatsku hrozne srovnával do latě a furt porovnával, to bylo nepřijemný.
Jsem tým záclony a průhledný plot se zelení.
andulka01 já si vždycky říkám, že ty šílený odstíny fasád musely být v 90% slevě, jinak to není možný...
andulka01 Catherinne Nám říkali fasádníci, že ty výrazné barvy vypadají na tom mini papírku, podle kterého se to vybírá, strašně lákavě, a spoustě lidí nedojde, že ve velké ploše to bude vypadat o dost jinak. Že občas navrhují třeba světlejší odstín té vybrané, někdo se chytí, někdo ne. A často i ten nejsvětlejší odstín té dané barvy je pak prostě moc výrazný.
andulka01 ale to souhlasim. My mame taky vecne probozni bordel pri rekonstrukci. Zaclony teda nemame. Ale v tom Svycarsku je to proste tradice, vlastne mi to docvaklo az pri cteni jedne knizky, kde byla ta kalvinska doba a to bylo skoro 1984 taky. Vybocujes upalime te a to moc neprehanim. Nicmene ten bordel u nas je vec druha
barbucha ja jsem presne ten typ, ktery by se v zahranici choval papezsteji nez papez, hlavne, abych zapadla :)
To se snažím taky... nesnesu aby se na mě koukali jako na nějakou turistickou socku
V tom Švédsku jsem to už za tu dobu vychytala, dodržuju pečlivě všechno včetně dresskódu (což s cosáckým šatníkem neni problém
) a daří se - usuzuju tak z toho, že na mě všichni mluvěj švédsky, na ulici i v obchodech (což zase taková výhoda není
).
barbucha Já jsem jela jednou do švédska na 5 dní s batohem, potřebovala jsem něco přesně na tu univerzální turistiku, i město i venkov, v časném jaru, takže takový to oblečení co nemáš. Tak jsem to nějak poskládala..... Rozhodně jsem byla nejhůř oblečená dívka v celym Stockholmu. Paradoxně se mě tam dvakrát nějaký turisti zeptali s mapou na cestu:-D. Hrozný to bylo! Bydlela jsem v Upsale,tam se to sneslo, ale přejezd do Stockholmu, když jsem vylezla na nádraží, to jsem se nad sebou fakt rozbrečela.
barbucha presne :))) nebyt za turistu na prvni pohled Pekna mala kabelka, normalni boty Jeste ze ten cos/arket mame !
Jos copak to bylo za knizku, prosim?
Jos dekuju
andulka01 Catherinne Nám říkali fasádníci, že ty výrazné barvy vypadají na tom mini papírku, podle kterého se to vybírá, strašně lákavě, a spoustě lidí nedojde, že ve velké ploše to bude vypadat o dost jinak. Že občas navrhují třeba světlejší odstín té vybrané, někdo se chytí, někdo ne. A často i ten nejsvětlejší odstín té dané barvy je pak prostě moc výrazný.
Naši dokonce dostali do kelímku, aby si to mohli zkusit na zdi. Že papírek klame.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů