Karja jedno pole z plexiskla ![]()
Přiznání
continuity Ale jistěže je, jen pokud o to zrovna nestojím, můžu zatáhnout závěsy. :) Balkon nemáme, tak to neposoudím. Já to nikomu neberu, ani nevyvracím, že je to třeba bezpečnější a hezčí. Mně by prostě ten otevřený prostor nebyl příjemný a chyběl by mi (třeba domnělý) pocit soukromí, je to čistě osobní preference. A ano, s vysokým plotem bych se mohla vesele opalovat třeba nahatá a každému by to bylo jedno. :D
Karja všechno má svoje pro a proti
ale ta komunita je jedna z výhod vesnice. Ale zase, jestli tam máte provoz, tak to chápu hodně.
Hwi Jo, je fakt, že moje máma s tím bojovala celej život, že s jedněmi sousedy je hrozně vidět a u domu z druhé strany jsme měli takovou cestičku, takže je nás slyšet. Někdo na to prostě není.
andulka01 :-Djojo, my jak jsme už tady zakořeněný, tak už to takhle nevnímám. Já na žádné tyhlety akce nechodím a nebaví mě, jen na ty s programem pro děti:-D. Ted tu máme i nějakou komunitní iniciativu, tak to děláme mrtvé brouky.
andulka01 to není moje teorie ![]()
Karja Já žiju v bytě a musím říct, že právě představa toho "otevřeného" plotu je jedna z věcí, kvůli které bych nemohla bydlet v domě. Jsem asi asociál, ale vědomí, že mi každý vidí na zahradu, by mi působilo takový stres, že bych tam vůbec nemohla být. A muset zdravit třeba sousedy kdykoli se přes plot uvidíme... moje noční můra. :D
Já tě chápu. My máme do ulice a k sousedům vysoký plot, z dalších stran les a pole. Už jsem to tu asi psala, ale nechci, aby mi někdo viděl na zahradu. Jo, taky asociál ![]()
Karja Náhodou ta pozorovatelna je dobrej nápad!!
V našem kraji (teda není to jen tam, ale tam hodně) jsou dost typické ploty z výlisků - těch obdélníků, co zbydou po drobných kovových součástkách z továrny. Mně se to vlastně hrozně líbí i z ekologického pohledu (upcyklace).
Hwi já se na chalupě opaluju nahatá (teda dokud jsem tam bývala bez dětí
) a bylo mi to fuk. Ono máš stejně vždycky nějaké keře okolo, i když to není zrovna živý plot.
Evaeva Ono asi záleží, jestli máš tu komunitu už nějak vytvořenou nebo je to nová vesnice a tak;-)
Karja no tak jasně, taky když tam žiješ od narození, tak si tě najdou i za plotem![]()
Hwi Keď som bola vo Švajčiarsku a Škandinávii, mnohé domy nemali okolo pozemku žiaden plot, príp. niektoré mali nejaké nízke kríky alebo rastliny namiesto plotu alebo len nízke drevené či kovové ploty. Páčilo sa mi to. Priznám sa, že nerozumiem tomu postaviť si v dedine pomaly dvojmetrový múr ako plot (vídam to najmä v nových štvrtiach, na predmestiach, kde tie pozemky sú skôr malé), cítila by som sa ako vo väzení. Ak už plot, tak nejaký drevený alebo kovový, príp. živý plot. A to mám rada súkromie a vyrástla som v rodinnom dome, kde do záhrady vidieť z ulice i od susedov.
Hwi vidět přes ní trochu je, ale musíš chtít. Ty novostavby s trávníkem, to je asi jiná. My tam máme rybízy, maliny, nějaké stromy,...
Hwi Keď som bola vo Švajčiarsku a Škandinávii, mnohé domy nemali okolo pozemku žiaden plot, príp. niektoré mali nejaké nízke kríky alebo rastliny namiesto plotu alebo len nízke drevené či kovové ploty. Páčilo sa mi to. Priznám sa, že nerozumiem tomu postaviť si v dedine pomaly dvojmetrový múr ako plot
tohle se hrozně líbí mi, bohužel realita je jiná. Naši mladí si to tak nejdříve udělali (mají dům hned vedle nás). Takže jim běhali po zahradě velcí psi co ten nízký plot přeskočili když šli s páničky kolem, sbírali pohozené odpadky, za bílého dne zmizel dětský traktůrek atd. No už mají bohužel plot vysoký stejně jako my, naštěstí kus řeči se známými se dá prohodit i přes něho
Hwi mám to úplně stejně, bydlet v baráku, plot mám nejmíň dvoumetrový, neprůhledný. Nějaká sociální interakce je to poslední, o co stojím. Naštěstí tohle nikdy nebudu muset řešit a žaluzie v bytě to jistí :)
Kammila Tomu rozumiem, chcelo by to zmeniť aj zmýšľanie ľudí u nás a rešpektovať, že ide o súkromný pozemok. Vyššie ploty mi neprekážajú, pokiaľ sú priehľadné, ale dvojmetrové nepriehľadné múry fakt nepochopím.
dorota já ty zahrady obezděné do dvou metrů taky nechápu, ještě jak píše continuity u těch malých zahrad. Připadala bych si tam jak v izolaci.
Aranel ty ploty z odpadu po vykrojených nůžkách a spol. jsou hodně i v mém rodném kraji. Taky se mi líbí. Z čeho to je, jsem se dozvěděla až v dospělosti, dřív mě to nenapadlo, ačkoliv jsem kolem těch plotů denně chodila. ![]()
dorota No, muž má ještě představu, že ze vnitř bude živý plot, to už má nějaké bobkovišně a ptačí zoby zamluvené a už něco osázel, a zepředu bude na tom plotu ještě popínavka (takže fakt jak hrad!). Té popínavce se dost bráním, protože z toho bude na podzim akorát bordel tak...možná tak něco místy a co kvete bych brala. Ale myslim, že prostě jednoho dne přijdu domů a bude to tam nasázený. A pak nejen že mě tady nikdo nenajde, ale ještě tady i zarostu!
Karja hmm Pinot tu myslim resila ze bobkovisne a kdeco je hodne jedovaty, kvuli detem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů