...ahaa![]()
Přiznání
Emerald
úplně přesně jsme to měli nedavno se strejdou. Museli jsme to otevírat sekerkou, takže to nakonec byla trošku komedie.
Emerald
To je hezký. A smutný zároveň.
Kvůli absenci sítí na oknech, co se řeší ve vedlejším vlákně, jsem si vzpomněla na dovolenou v Lednici a na samoobslužný COOP, který tam mají. Jak se tu opakovaně lká nad těmi samoobslužnými pokladnami, tak tam je samoobslužný celý obchod. Možná to znáte odjinud, ale já se s tím setkala poprvé. Stačí nainstalovat aplikaci a do obchodu můžete 24/7, bez přítomnosti kohokoliv z personálu. Super to je!
Pinot Noir - zaujímavé, ale neviem si to predstaviť . To už asi vyžaduje vyspelého zákazníka, myslím teda skôr prepytujem uvedomelého . Ako to majú zabezpečené proti krádežiam ? Ja si totiž nerobím ilúzie ,ved nakoniec - príležitosť robí zlodeja .
Blanka Aj na Slovensku už existuje takáto samoobslužná predajňa COOP v nejakej malej dedine pri Galante, plánujú ich otvoriť aj inde.
To jsem letos na dovolené potkala taky, vstup je přes platební kartu a je to monitorováno kamerami, takže zřejmě by se dalo zloděje přes tu kartu nějak lépe vypátrat. Nezkoušela jsem, my jsme si tam jen normálně nakoupili ![]()
Pinot Noir na Lipně ho mají taky. Akorát že v létě mají otevřeno v klasickém provozu až do 19.30 a to nám bohatě stačilo. Pečivo navíc nebylo už v šest ![]()
Blankado té aplikace COOP se registruješ bankovní identitou, nebo identitou občana, vstupuje se potom pomocí QR kódu. Takže je přesný záznam, kdy tam kdo byl + kamery.
Evaeva v Lednici je prodavačka myslím jen do pěti, o víkendu jen dopoledne. A pečivo bylo ještě i po jejím odchodu, navíc když je nouze, vezmeš zavděk i baleným chlebem. ![]()
Pinot Noir to určitě! Tady bylo vidět, že v létě ta vesnice žije trošku pražsky, v těch šest tam byl největší nával
Pinot Noir To je zajimave, o takovem obchode jsem jeste neslysela. Zajimalo by me, zda se to ujme. Mam ve svem okoli nekolik lidi, kteri by to nezvladli, ale pokud je tam v nejakou dobu i prodavacka, tak mi to prijde jako super alternativa. Moc se mi libi predstava, ze si v samoobsluze nakoupim o samote (asocial no...).
ziginka tak ono to není zvládli/ nezvládli, ale samoska bude takto nebo vůbec. COOP je v podstatě franciza a buď si ta prodejna na sebe vydělá a bude tam nebo nebude (když přítomnost prodavačky 5hodin denně zvedne tržby tak, že si na sebe vydělá, tak ji tam pošlou). Oni ti, co by to nezvládli, tam kolikrát stejně nenakupuji, protože je tam pro ně draho.
ziginka ona tam ta prodavačka je, ale jen pár hodin třeba. Takhle můžou mít dýl otevřeno a obslouží víc lidí tím pádem.
continuity pro lidi, kteří mají problém s kartou a bankovní identitou, a že to určitě pro někoho problém být může, tam ta prodejna fakt být nemusí, pokud by tam prodavačka nebyla vůbec. Ale obecně je to určitě dobrá věc, kolikrát jsme na kolech potkali obchod, který měl otevřeno 6-10 a 16-18, někde ani to odpoledne.
ziginka ve Strakonicich ta prodejna funguje pres dva roky, tam to otevirali jako pilotni projekt na vyzkouseni. Pres den tam je prodavacka, i na doplneni zbozi, po jeji pracovni dobe to funguje samoobsluzne.
Zuzuli Prijde mi super, ze to uz nekde funguje a tesim, ze to nekdy dorazi k nam.
continuity Kokoska Mela jsem na mysli treba starsi lidi, kteri nemaji smartphone, takze nainstalovani nejake vstupni aplikace by nebylo mozne.
Kokoska ale já vůbec nerozporuji,že pro (mnoho) lidí to může být problém. Muž se tam s dětma dobíjel tak 20 minut a věřím, že jsou lidi, co to nezvladnou vůbec.
Otázka zní takto: když tu technologií neumí použít klidně i polovina populace, je správné neumožnit přístup té zbývajíci polovině, takže buď všichni nebo nik? A ještě z toho samozřejmě může profitovat i ta babča, protože až ji v neděli odpoledne dojde kypřící prášek do perníku, vždy může poprosit sousedku, což půjde hůř, pokud tam samoska nebude vůbec.
Ono to vypadá jako extrémní příklad, ale třeba finanční instituce tato dilemata řeší pořád.
continuity jasne ze jo, ze umoznit. Internet taky neumi nebo nema potrebu pouzivat spousta lidi, kartou natoz mobilem nebo hodinkama platit taky nebude kazdej atd. Vsichni nebo nikdo by bylo leda na skodu.
mas pravdu samozřejmě, tady je to takove falešné dilema, protože internet a applepay, kdo nechce nepoužívá a zaplatí hotově. Ale tuhle tu samosku by využil, kdyby tam pravda stála prodavačka.
Jenže volba není mezi samoobsluhou s prodavačkou a tímhle, ale mezi tímhle a ničím. (Někde jsem o tom četla, že tyhle vesnicke samosky prostě skomírají a moc se s tím nedá dělat - tohle by byla cesta, jen se musíme oprostit od dostupnosti pro všechny).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí