Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:30

continuity ty strojky měli v Kodani. Za celý týden jsme hotovost nevytáhli, krásný kraj

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:40

baltik mne v tesku rekla ta pomocna sila, ze to 10x neco zadat nejde, ze musim po jednom. Ona na svoje nahlaseni to udelala, ja pry nemuzu. Treba uz nejak pokrocili, zeptam se.  

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:45

Elektronickou kasicku v kostele maji v Olomouci u sv. Michala, pokrok nezastavis :) A strojek na penize, aby na ne obsluha nemusela sahat, maji u Babise na Pumpe (jo, byla jsem tam a nezadusila se, ale sla jsem dost nerada)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:03
Reakce na rozarka:

Mě samoobslužné nijak nevadí, naopak. Pokud nemám zboží, které vyžaduje asistenci obsluhy. Co mě ale štve, je např. u nás v Tescu neexistence nějaké plochy, kde bych mohla větší nákup srovnat do tašky.  Pokladna naléhá, abych odložila věc, co tam nepatří, z váhy, navíc za mnou další koupěchtiví, to me fakt s..e

​Na to mi právě připadá lepší samoobslužná pokladna. Prostě si to z váhy v klidu přeskládám do tašky a čekající se mezitím rozptýlí k ostatním samoobslužným pokladnám, místo toho, aby mi najížděli vozíkem na paty a tvářili se otráveně, že zdržuju, jako u normální pokladny :o)

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:13

Garfie věřím, že v Japonsku kamery nejsou. V Německu jsem taky zažila třeba jablka a mošt volně dostupné jenom s pokladničkou. Nebo pole s kytkama, nebo dýněma. Nejsem si jistá, že je tak pořád. V Dánsku to prý běžně bývalo u farem.. no už to taky není - kvůli lidem.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:16

DruI tak ja pokud nemam nakup na vozik, hazu si to pri probehu obchodem do tasky, tasku vysypu na pas a za nim zas do te tasky hazu. nemam zadnou druhou do ktere bych to prekladala a vysypat na tu plosku vedle kasy to nevejde, kdyz nemam vyslovene 3 rohliky

Offline Raduza
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:21
Reakce na rozarka:

Mě samoobslužné nijak nevadí, naopak. Pokud nemám zboží, které vyžaduje asistenci obsluhy. Co mě ale štve, je např. u nás v Tescu neexistence nějaké plochy, kde bych mohla větší nákup srovnat do tašky.  Pokladna naléhá, abych odložila věc, co tam nepatří, z váhy, navíc za mnou další koupěchtiví, to me fakt s..e

​já používám v Tescu scener a hazim to rovnou do tašky,  pak jen pipnu kód u té samoobslužné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:41

viktorka_od splavu nebereš si košík do ruky?

Tvůj problém by teda řešil ten scener.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:42

Evaeva ne, neberu. v lidlu scaner nemaji:-)

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:51

Ty pokladny, kdy i hotovost dáváte do strojku jsou v Japonsku hodně. A kamarádka teď byla pracovně v nějaké Asijské megapoli, nejsem si jistá jestli Singapur, Hongkong nebo Shanghaj a říkala, že bez karty a smartphonu si tam člověk abi neškrtne, že i výtah v hotelu fungoval na kartu nebo appku, úplné sci-fi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:52

viktorka_od splavu nemají, u nás ho nemají ani v Albertu. A to Tesco se scenerem tu máme úplně příšerné. Ale jinak je to fajn způsob

Já nakupuju do kočárku, takže potřebuju ten košík. Prskám v Lidlu, kde mají jen ten pojízdný nesmysl.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:56

viktorka_od splavu Já taky nakupuju do tašky a za kasou to rovnou skládám zpátky, ale já sebou mívám dvě malé děti, takže občas vznikne nečekaná situace, kterou musím vyřešit a někteří lidi jsou fakt vyloženě naprdlí, že od pokladny nezmizíme okamžikem zaplacení. Naštěstí u nás většinu nákupů obstará muž

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:57

Evaeva Hele u nás v Albertu myslím taky nemají scaner, ale můžeš si nákup scanovat sama mobilem, když máš jejich aplikaci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 10:59

DruI aha. Já myslím, že s dětmi by to narozdíl od těch samoobslužných pokladen bylo spíš ke škodě. Leda, že by měl každý vlastní scanner/apku i tak by to nákup dost prodloužilo 

Offline mireva
13 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 11:02
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 11:18

Evaeva No já to taky při nákupu nepoužívám ;o) ale manžel si to chválí.

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 11:47

Dnes poprvé jsem na vlastní kůži zažila situaci, kdy protější strana zvýšeným hlasem konverzuje v domněnce, že čím hlasitěji křičí, tím lépe se zorientuji.

U samooblužné pokladny jsem zadala při placení špatně PIN a hledala jsem na obrazovce nabídku, kde zadat znova. Za zády se mi ozvala prodavačka (od své pokladny) a volá: "Nevzalo vám to kartu" (kdybych si náhodou nevšimla). Následně pojala dojem, že kromě toho, že jsem slepá, jsem navíc ještě hluchá: "Musíte znovu" (a blbá...).

"Dejte to tlačítko vlevo." Já nevím, jak vy, ale na obrazovce bych hledala vlevo vlevo.

Tam nebylo nic vhodného. Prodavačka znovu "VLEVO, VLEVO"... Museli to slyšet i na zastávce tramvaje.

Po třetím výkřiku jsem našla kýženou nabídku. Nikoli díky pokynům, ale prostě jsem si to v klidu přečetla. 

Tak dámy, "vlevo" znamená upostřed obrazovky a vlevo od pokynů k platbě. 

Online continuity
43438 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 12:34

Samantha pokud prodavačka není seniorni operátor 1. Úrovně uzivatelske podpory, nemá to vubec šanci na úspěch, protože to NIKDY nevysvetlis tak, aby to protistrana pochopila na první dobrou, (pokud ji neukazujes prstem). 

Já teda ještě mám problém rozeznat levá/pravá, čímž se celé trápení prodlužuje. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 12:42

Samantha nesnasim, kdyz na me nekdo hulaka! 

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 12:53

Používám pokladny obého druhu. 
Bohužel, v našem Tescu smí obsluhu samoobslužných dělat pouze kyselé prlele a sociopati.