Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 19:06

ziginka Ta možnost, že na pár hodin denně je otevřeno s obsluhou, a zbytek dne na aplikaci, se mi jeví jako maximum možnyho - lidi, co nezvládají technologie, se hodně překrývají s lidma, co jsou schopni dojít od osmi do jedné, a ti, co jezdí z práce pozdě, ve velké většině prístup přes aplikaci zvládnou

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:05

Isca souhlasím. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:15

A já se tímto vrátím k samoobslužkám, které u nás v Albertu instalovali před cca 2 měsíci, občas je mi na blití, když vidím ty prodavačky  (vždy jedna má dozor), jak přemlouvají ty roztřesené babičky, ať jdou platit tam. Zajímavý je, že většinou je paralelně otevřena jedna pokladna a tam je fronta třeba 12 lidí všeho věku, zatímco u samo jsou 2 lidi, takže podle mě furt většina populace jde radši platit na obsluhovanou pokladnu a je to hnus od toho obchodníka, který jakýmkoliv způsobem donucuje využívat samoobslužnou 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:17

Mermaid tak u nás je fronta i na samoobslužné, když je špička, akorát to rychleji ubíhá, když je na osm pokladen. Babičky tam nikdo nenutí, ale jinak tam většina lidí chodí zcela dobrovolně. Já je teda miluju

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:24

Mermaid

Ať si každý plati jak je mu libo, ale moc nechápu lidi co stoji v šíleně dlouhé frontě u té jedne normální pokladny, v ruce tři věci.  Vždyť by to u te samoobsluzne vyridili za par sekund. Já na to nemám čas ani trpělivost a navíc nemusím komunikovat s pokladní. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:27

Evaeva u nás není u vás

Raduza třeba z principu? Že někomu vadí, že vyházeli dlouholeté zaměstnance a nahradili je strojema, jen aby obchodník ušetřil (a kvalita služeb se nezvedla)

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:35

Mermaid to leda, pokud si myslí, že tím něčemu pomůžou.  Holt doba je taková. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:37

Mermaid holt obchodník dělá, co je pro něj výhodnější. Víc bych od něj nečekala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:38

Raduza aspoň je pak míň lidí ve frontě na ty samoobslužkyA ještě když platíš kartou, to kolikrát i půlku fronty předběhnu.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:42
Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:55

K tomu prepúšťaniu kvoli samoobsluznym pokladniam. Ono to zas nie je take horúce, pretože je treba hlavne dokladat tovar a v sklade je tiež práce až až. To skôr niekto tak z princípu, alebo to nevie a nepriznal by to ani náhodou. U nas teda ked predavacky volajú niekoho kto to nevie, celý ten nakup mu pomôžu nahodiť, od toho tam sú. Pomôcť. Mne skôr vadí, ked sa pomylim, ze to sama nemôžem opraviť, ale musí tá obsluha. Inak je to super.

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:59

Janulik03 no I nás byly 4kasy a otevřené dvě a ještě u nich seděli brigádníci, který běhali i dokládat regály. 

Teď je jedna pokladní na normální kase, druhá obsluhuje těch 8 samoobslužných a konečně tam nebývají fronty přes celou prodejnu. (Jako doslova, klidně 15 metrů.)

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:10
Reakce na Isca:

ziginka Ta možnost, že na pár hodin denně je otevřeno s obsluhou, a zbytek dne na aplikaci, se mi jeví jako maximum možnyho - lidi, co nezvládají technologie, se hodně překrývají s lidma, co jsou schopni dojít od osmi do jedné, a ti, co jezdí z práce pozdě, ve velké většině prístup přes aplikaci zvládnou

​Myslím si to úplně stejně. Ono na těch vesnicích je ten obchod hlavně pro ty, kteří nemají možnost nakoupit jinde. Lidi zvladajici apky v mobilu maji větší možnost nákupu i jinde. U nás obchod provozuje a dotuje obec a jsem moc ráda. Snažím se tam nakupovat, i když mám jiné možnosti s lepším sortimentem.

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:16

Janulik03 taky si myslím, u nás zmodernizovali Billu, přibyly samoobslužné poklady, z klasických 4 zbyly 2 a ubyli akorát zmatení brigádníci. Ty paní, co tam jsou už deset let, jsou tam pořád.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:18

Já si myslím, že ty bezobslužný prodejny zatíží tu obsluhu víc, protože se dělají častějc inventury. Něco jak v trafice, kde se točí brigádníci, tam je každý týden inventura, aby se přišlo na ztráty zavčas.

Offline Aranel
6667 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:23

notna

Teda obec to u nás neprovozuje, ale pronajímá COOPu budovu za 1 Kč a možná přispívá na plat prodavačky, to nevím.

A je super dojít si ráno pro čerstvý housky a základní věci nakoupit. Plus ledacos umí na objednávku sehnat. (Bulky na hamburgery, rostlinné mléko...)

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:24

Mermaid my dva vysokoskolaci (muz a ja) vetsinou nejsme bez pomoci schopni na samoobsluzne zaplatit, vecne blikame . Tri veci tak zaplatim, ale to vetsinou nema .Do toho nam dite vybira ty uz odpipnute veci....jako na samoobsluznou jdu v nejvetsi nouzi a ne s velkym nakupem. Plus me itituje ze ten nakup nemuzu autisticky rovnat rovnou do pripravenych tasek, ale abych pak nezdrzovala, tak to nejak nahazim. 

Jinak se hlasim mezi negramoty, internetove bankovnictvi mam, platim mobilem, kartou, ale nevim, kde bych vzala tu bankovni identitu nebo cim bych se jako prokazala v probiranem Coopu. A to bankovni identitu mam, napr. se pres ni overuje muj kazde dva roky propadly certifikat ze SUKLu k psani receptu . Ale ze bych to mela nejak po ruce...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:27

Jos na velký nákup to není. Ale děti už jsem naučila nelehat na váhu, spíš je pouštím k tomu markování. Když byli menší, posílala jsem je na autíčko (bez peněz)

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:32

Jinak ve vesnicce, kde mame chatu byl roky velky kolonial, ktery na konci devadesatek zavreli. Pak tam prezivaly ruzne mini obchudky, ktere dotovala obec. Ale posledni tri roky si tam nekdo otevrel farmarsky obchod, sortiment jako v krajskem meste. Ceny tedy tez. Maji lokalni uzeniny, bio zeleninu, fantastickou Vratislavickou kyselku nebo tam koupite vlastne cokoli od kartacku na zuby po detske pexeso. Muzete si tam objednat cerstve ryby ze sadek. Otevreno vetsinou i v nedeli, vari kafe, udelaji toasty. Semtam akce jako degustace vin nebo tak. A sjizdi se tam siroke okoli. Jako wow, a chodi i mistni, protoze housky chutnaji jako housky. Uplne me to dojalo, a doufam ze se dlouho udrzi

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:33

Aranel Jj, na objednávku taky umí cokoliv.