Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:33

Evaeva jo asi to dite je nejvetsi prekazka, porad mi do toho saha a ja pak neco blbe zmacknu a uz cekam na obsluhu . A kdyz se ti to stane treba podruhe, tak by ses nejradsi propadla...

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:35

Jos To je parádní a je super, ze takový obchod funguje i na vsi. To mu taky držím palce, ať se jim daří.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:39

notna tak ja je zminim, preci jen do Raje mozna nekdo i zavita. 
https://www.kolonialvysker.cz/

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:44

Jos

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:47

Jos napríklad v Lidli si položím najprv tašku tam kde potom ide nákup, kasa sa spýta či mám tašku a cely nakup môžem dávať rovno do nej. V Tescu to myslim nie je, ale neskúšala som 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:00

Jos jojo, to se mi zrovna stalo včera v Lidlu

Ale já si všimla, že u nás v Albertu to váží až nakonec, takže tohle lehání a že to blbě zváží jogurt a řve to, odpadá.

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 03:01
Reakce na Kokoska:

continuity jasne ze jo, ze umoznit. Internet taky neumi nebo nema potrebu pouzivat spousta lidi, kartou natoz mobilem nebo hodinkama platit taky nebude kazdej atd. Vsichni nebo nikdo by bylo leda na skodu.

​teď jsme byli v Norsku a Švédsku a tam cash už skoro nepoužívají. Muž chtěl nějakou minci do sbírky  a ve Stockholmu se ptal ve třech obchodech, extra šel kvůli tomu vrátit zálohovanou láhev a všude mu řekli, že pardon, ale nemají tam vůbec žádnou hotovost.  Ani veřejné WC neslo zaplatit jinak než kartou. V kostele jsem šla schválně kouknout, jaký mají systém na svíčky a bylo tam číslo, kam se má poslat sms. Evidentně to tam musí nějak zvládat i senioři. 

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 03:14

Evaeva u nás je tohle vážení jen v jednom obchodě, v rossmannu, lidlu, aldi, dm, .. žádná váha není, hážu všechno rovnou do tašky, co mám v ruce. 
Dneska jsem ráno chtěla koupit v aldi rychle pár věcí, na samoobslužkách byli lidi, co jim to šlo jak psovi pastva, ta jedna tam asi ještě něco vylila, protože tu kasu utírala.. Tak to jsem si říkala, že by tam fakt všichni chodit nemuseli .

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 03:30
Reakce na Janulik03:

K tomu prepúšťaniu kvoli samoobsluznym pokladniam. Ono to zas nie je take horúce, pretože je treba hlavne dokladat tovar a v sklade je tiež práce až až. To skôr niekto tak z princípu, alebo to nevie a nepriznal by to ani náhodou. U nas teda ked predavacky volajú niekoho kto to nevie, celý ten nakup mu pomôžu nahodiť, od toho tam sú. Pomôcť. Mne skôr vadí, ked sa pomylim, ze to sama nemôžem opraviť, ale musí tá obsluha. Inak je to super.

​Tak asi kdybych to neměla z první ruky, tak o tom nepíšu, ne? Z původních zaměstnanců zbyli dva nebo tři, zbytek vyhodili a místo nich nabírají agenturní brigádníky, takže je tam každou chvíli někdo jiný a podle toho ten krám vypadá. A odhalila si mě, nechci chodit na samoobslužky, protože na nich neumím a stydím se to přiznat

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 05:49

Janulik03 Jos Jde to i v Tescu, vlastně myslím, že to jde úplně všude. 

Jinak ty Coop komplet automatizované prodejny zní super, na to jsem ještě nenarazila ani v Japonsku a že tu mají kde co. Myslím tím, nic tak velkého. Samozřejmě jsou, hlavně na vesnicích, úplně běžné miniobchůdky nebo farmářské prodeje, kdy máte před domem vystavené zboží, vyberete si co chcete a peníze hodíte do kasičky. Na podobném principu máme nedaleko prodejnu rámen nudlí, je to obchod, ale jen s nudlema, vyberete si je sami a zaplatíte kartou, žádné potvrzení u vchodu netřeba, ale kamery tam asi budou, i když si neuvědomuju ani to. 

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 07:22

Tabea tady spousta lidí, i relativně mladývh, odmítá nektere věci dělat tak nějak z principu, asi nějaká revolta vůči společnosti. 

U Pošty je pořád argument, že si tam důchodci chodí pro penize. Tady se furt důchodce bere jako člověk, co se zazil ješte první republiku, ale realita je taková, že drtivá většina z nich šla do důchodu v době, kdy bankovní účty a počítače byly běžná realita. 

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 07:24

Mermaid prečo tak konfrotacne? Napisala som svoj názor, neutocila som na teba. U nas proste zamestnanci zostali, to že je to niekde inak asi závisí aj od vedúcich. Tak ako nie všade sú predajné čisté, tovar pekne vyložený, ovocie a zelenina prebrané, to všetko záleží od vedenia. Čo sa vyžaduje. 

A že niekto nejde k aamoobsluznym pokladniam, lebo to nevie, je fakt. Nikde som nepísala, ze si to zrovna ty

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 07:50

Tabea ja mam asi zkresleny pohled tim, ze si porad predstavuju, jak by si s tim (ne)poradila moje mama. Ale je fakt, ze ted uz jsou seniori i mladsich rocniku a bude pribyvat tech, pro ktere je elektronicka platba bezna. Ja samozrejme taky umim zaplatit kartou (mobilem nechci a hodinky nemam) a vyrovnam se i se samoobsluznou kasou, ale nekdy se mi k ni proste nechce. Treba vcera jsem mela 10 nanuku a ruzne druhy peciva v jednom sacku. Pokladni pipne 1 nanuk a namarkuje 10x, na samoobsluzce musim projet jak idiot kazdy nanuk zvlast. A ty ruzne kolace v jednom pytliku  neumim vubec, i kdyz to nejak jde, ta pomocna sila mi to jednou ukazovala, ale uz si to nepamatuju. Tak jsem teda stala ve fronte, za chvilku otevreli dalsi pokladnu, protoze nas takovych bylo dost. A znam i lidi, kteri tvrdi, ze k samoobsluznym nejdou ze zasady, ze nehodlaji zadarmo pracovat jako pokladni.

Offline rozarka
4222 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 07:58

Mě samoobslužné nijak nevadí, naopak. Pokud nemám zboží, které vyžaduje asistenci obsluhy. Co mě ale štve, je např. u nás v Tescu neexistence nějaké plochy, kde bych mohla větší nákup srovnat do tašky.  Pokladna naléhá, abych odložila věc, co tam nepatří, z váhy, navíc za mnou další koupěchtiví, to me fakt s..e

Offline baltik
4991 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 07:59

Kokoska na samoobsluzne muzes taky zadat 10 a pak projet nanuk jen jednou (aspon teda v tescu)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:01

Kokoska když radši zadarmo čekají

Ale jinak to chápu, ty důvody. Myslím, že je ideální, když aspoň jedna normální kasa jede.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:02

baltik jak kde, tady jsem se s tím setkala jen v Lidlu 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:04

Kokoska u nas uz nechodim do obchodu, kde samoobsluzky nejsou. Nevim, proc stat frontu na 1 pokladni, kdyz na tech samoobsluznych to jde rychle. Je teda pravda, ze jeste pred 2 roky mi to prislo jako scifi.

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:09

Kokoska tak samooblusni kasy nejsou povinné, v neděli jsem byla v globusu nakupovat dítěti sešity a taky mi živá pokladní přišla lepší varianta. 

Tabeateď mě vlastně napadlo, že i na tom Tenerife nebrali všude hotovost a když brali, kolikrát s ní prodavač vůbec nemanipuloval. Měl tam takový strojek, že zákazník vložil bankovku a samo mu to vydalo. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 08:25
Reakce na Mermaid:

​Tak asi kdybych to neměla z první ruky, tak o tom nepíšu, ne? Z původních zaměstnanců zbyli dva nebo tři, zbytek vyhodili a místo nich nabírají agenturní brigádníky, takže je tam každou chvíli někdo jiný a podle toho ten krám vypadá. A odhalila si mě, nechci chodit na samoobslužky, protože na nich neumím a stydím se to přiznat

​tak tohle ale neni samoobslužnou pokladnou, ale stylem vedení, který si neváží stálejch zamestnanců a radši vezme levnější brigádníky bez praxe..mam dojem, že tohle neni úplně řídkej jev..