barbucha nestuduje výtvarnou školu? Mohla by si ho navrhnout sama. Dokonce myslím, že se to dá někde pořídit jako zážitek, tvorba šperku s nějakým šperkařem
Ale to by pro vás bylo asi náročné zkoordinovat
Přiznání
Evaeva no ale to by byl krasny darek!
barbucha Já měla pocit, že o té knize předků jsem to četla tady!
Tak tos byla ty! Já právě dělala jenom jeho, fotky od mimina až po těch 18. U nás to navíc bylo ještě jako "druhý život", vlastně žádné fotky z naší strany neměl, z dovolených, z Vánoc, od babičky, nic. Myslím, že to byl hezký dárek.
Garfie ja jsem delala album mamce k devadesatinam, ofotila jsem stare fotky a vyhledala nove, tak to bylo od detstvi pres svatbu, narozeni nas deti, rodinne dovolene, stribrnou a zlatou svatbu, fotky s vnoucaty, az asi do tri tydnu pred narozeninama, kdy jsem potaji vyfotila mamu rozesmatou v jejim oblibenem kresle. Mela z toho radost, hlavne z tech fotek z mladi.
Kokoska To jsou vždycky moc hezký dárky! Hlavně je to takové osobní, dáš si s tím práci...![]()
Luna To je moc hezké, to souhvězdí, nad tím se zamyslím, jestli to nutně nepotřebuju :-)
Aj ja sa zo skromnosti
pochválím . Už som tu asi niekedy spomínala, že z každého pobytu s vnúčatami spíšem také shrnutie, zážitky, zábavné výroky plus fotky,s cieľom a prianím, aby si to niekedy vo vzdialenej budúcnosti vedeli deti pripomenúť . Ale okrem toho som si spísala kroniky mojej a manželovej rodiny, z jeho strany aj s podrobným výpisom z matriky ,dokladajúci počiatky rodu z prvej tretiny 18.stor .Z mojej rodiny tie počiatky tak ucelené nemám, ale aspoň opisom zaujímavých spomienok sú tam aj moji prapredkovia .Všetky fotky naše, aj požičané som oskenovala, vyspovedala príbuzných, niečo som ešte stihla od rodičov , a práve tie ich spomienky,rôzne historky, či peripetie ovplyvnené historickým pozadím robia z tých mrtvych znovu ľudí ak už nie živých, tak aspoň blízkych aj tým ktorí ich už nezažili . Nemám to v knižnej podobe, je to pomerne rozsiahle „ dielo “ uložila som to iba na ex. pamäť a rozoslala deťom a tým z príbuzenstva, ktorí tiež prispeli svojimi spomienkami a fotkami .Isto by sa zišla nejaká lepšia grafická úprava, ale na to už ,ako čistá amatérka, nestačím .
Blanka máš dar slova. Dovedu si představit, že to tvoje rodina blízká i vzdálenější ocení. ![]()
barbucha nestuduje výtvarnou školu? Mohla by si ho navrhnout sama. Dokonce myslím, že se to dá někde pořídit jako zážitek, tvorba šperku s nějakým šperkařem
Ale to by pro vás bylo asi náročné zkoordinovat
To můžem někdy zkusit, když bude chtít... návrh bych zadala tady u nás, nevím jak u nich tohle funguje. Ale teď k těm osmnáctinám se mi zdá lepší, když něco vyberu sama, jako echt dárek.
No, knihu jen se zřítelnicí mám v záloze. Možná se pokusím ji udělat ještě letos, ale nevím jestli to vyjde. Ale myslím na to
Dneska má každej fotek milión, na FB nebo na instáči a kdovíkde ještě, ale mít to takhle v kupě, svázaný, je taky fajn.
Tak Betty - ďakujem. K tomu len takú malú pripomienku. V dobe, keď tá moja Rodinná čítanka / vnuci / mala možno iba takých 10 pokračovaní, a vtedy som to ešte posielala ich rodičom na prečítanie, mi povedala nevesta " To je tak dobrý nápad, piš , a já to nechám holkám vytisknout jako knihu, potom, až už tady ne .... " vtom sa ,chudák zarazila, uvedomila si, že to možno nemala tak povedať, ale ja som sa zasmiala - ďakujem,to je pre mňa najväčia pochvala !
Ja přemýšlím, kde ty fotky berete?
Fotky mých babiček já osobně nemám ani jednu, tatovy mámy jsem viděla celkem asi dvě, co mají naši doma? Jak umřela mladá a nová manželka to samozřejmě vnímala jinak, no kdovíkde skončily. ![]()
A svoje rodiče ma máma asi tak do deseti, z toho dvě jsou v mém albu jako mimina. Pak když už byly rozšířené fotaky, je toho samozřejmě víc, ale to jim už bylo hodně přes 60.
continuity - Ak je to dotaz aj na mňa, tak v tomto ohľade mám šťastie. Otec bol fotograf, učil na UMPRUM, a svokor bol amatérsky fotograf . Najstaršie fotky mám niekoľko babičkiných súrodencov, / prelom 19 a 20 st. / a počnúc ňou už toho je viac, z manželovej strany teda až fotky ,čo robil jeho otec. Ale sú to poklady. V súčasnej dobe je tých fotiek až príliš, robím preto prebierku tých, ktoré ukladám .Všetky fotky mám oskenované a uložené, ale mám aj papierové, a keby u nás horelo, brala by som ex. pamäť, papierové fotky a doklady, presne v tomto poradí . ![]()
zapomněla jsem vyvézt popelnici pro popeláře, takže smůla no, budu teda muset týden třidit snad snad i pytlík od čaje na bio a směs. Napsala jsem sousedovi, co mi k narozeninám věnoval možnost využívat jeho popelnici, když budeme mít plno, zda k němu můžu během týdne pytel nebo dva odložit. Odepsal mi: rezervuji 90% kapacity své popelnice pro tebe
Karja
to ke od nej hezky!
nám vyvazej jednou za 14 dni, takže já i ten pytlik od čaje tridim ![]()
Jo, já se vejdu taky za 14 dní, ale musim to vědět dopředu:-.
Jo, on nějak zapomněl, že mám narozeniny, nesla jsem mu dort, tak mi "dal" ten den tohle a já mu říkám, to je ten nejlepší dárek, jakej jsem letos dostala:-D. ALe nosim to tam po tmě, aby mě ostatní z ulice nepomluvili:-D
Karja Potrefenáhusa já taky třídím pytlík od čaje. Vyváží každý den ![]()
Evaeva Tak to tě šlechtí. my ted máme kontejnery docela z ruky, jakože už tam nedojdeš jen tak pěšky mimochodem a do 5 minut jsi doma. Tak jsem dost polevila a třidim jen ty větší nebo jasně definované kusy no.
Karja no jasně my máme všechno kromě elektra a oleje před barákem. Taky mi tu olej z řízků a rozbitý dávkovač mýdla závaží už tři týdny minimálně ![]()
Já ty fotky zdědila, babička i matka měly ty hodně starý ještě svých rodičů i prarodičů, po babičce jsem získala i krásný secesní rámečky na ně... a všichni si zřejmě odjakživa potrpěli na focení různejch výročí, narozenin, svateb a společenskejch událostí... Babička byla nadto ještě pečlivá a fotky - v sametových albech - měla popsaný, kdo je kdo
Moji rodiče (se) fotili pořád už od mládí, měli jsme toho mraky krabic. To pak nevíš co vybrat, a co s tím zbytkem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí