Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online continuity
43432 příspěvků moje polička 03. října 2024 12:49

barbucha aha, muž mi ted dělal takový film ke kulatinam a vyrazil z našich asi 20 mých(!) fotek celkem. Pak je tam období, které mám já ve sklepě, toho je trochu víc a pak už to, co máme společné kyba toho je několik GB. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 03. října 2024 13:33

barbucha -   To pak nevíš co vybrat, a co s tím zbytkem.

Hlavne nič nevyhodiť , to sú jedinečné a  nenahraditeľné poklady  !!!

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 03. října 2024 14:13

Blanka barbucha My máme doma takové velké fotografie svateb  (20.-30. léta minulého století). Jediný problém je, že to jsou dost často nějaké hodně vzdalené rodiny nebo známí, takže identifikace je fuška. Naštěstí se mi je podařilo aspoň trochu s babičkou popsat. Ale většina lidí na nich zůstává neznámých.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 03. října 2024 15:13

brrr - no to je práve tá smola, že vätšinou už tá tretia generácia netuší nič, možno okrem nejakého mena a letopočtu, o tých  predchádzajúcich . A pritom aj to boli isto  ľudia so zaujímavými osudmi, múdri, šikovní, alebo naopak , ale každopádne sú, aj keď ich už nepoznáme, naša minulosť . Kontinuita rodu .Ja som s radosťou zaznamenala , podľa rozprávania maminky, niekoľko fakt zaujímavých príhod a ľudských osudov . 

Al tiež sa mi stalo, že na jednej fotke / babička už nežila / sme už nevedeli rozlúštiť,  či sú tí dvaja vojaci z 1.sv.vojny  jej otec s niektorým zo svojich synov, alebo otec či syn  s kamarátom z vojny . A svokor má z vojny  také veselé, až šteklivé fotky - boli proste mladí - , a svokra aká bola krásna, a ako je na fotkách s partiou kamarátov veselá,  lebo v tom čase ešte našťastie nemohla vedieť, čo ju čaká, a moja maminka , hotová modelka...... no ja keď s dostanem ku fotkám, neviem prestať . Keď som si fotky najskôr triedila z krabíc a obálok podľa  času vzniku a potom som to skenovala - to bola práca na niekoľko mesiacov, a ja som sa v tom úplne vyžívala . Ale už prestanem otravovať .

Online Aranel
6667 příspěvků moje polička 03. října 2024 15:16

Karja Evaeva Jakože vysypete ten čaj a zbytek jde do směsi? Wow

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 15:27

Aranel ne, celý to patří do bio/kompostu 

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 03. října 2024 15:59
Reakce na Aranel:

Karja Evaeva Jakože vysypete ten čaj a zbytek jde do směsi? Wow

​Já dělám i to, pokud je ten čaj v takových těch nepapírových pyramidkách. Od papírových většinou trhám tu nit.

Jo a vysypávám i kapse od nespressa, ehm.

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 03. října 2024 16:00

BlankaKlobouk dolů, to je krásné dílo.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 03. října 2024 16:16

Já už čtvrtým rokem dělám všem vnoučatům a neteři, co s námi tráví prázdniny, každý rok fotoknihu těch tří čtyř týdnů, co jsme u nás na prázdninách. Fotky ze všech akcí, kam jezdíme, z her, které hrajeme, i jen tak třeba když se mydlí polštářema nebo podobně. Je to vždy velmi dobře přijato a vím, že si v těch knížkách listují, i v těch starších. Budou mít jednou vzpomínku na prázdniny u babičky, ony ty fotky hodně připomenou. Vždy dostane každý jeden kus a jednu si nechávám já. Je fakt dobrý na to koukat zpětně, jak ty děti rostou.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 03. října 2024 17:31

Torrah - Áno !!!!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 03. října 2024 17:42

Sweet Potato -  ďakujem . Teší ma, že podobný nápad, ako som mala ja, majú aj ďalšie  ženy  .Čím skôr sa s podobným sbieraním rodinných zážitkov aj staršej histórie začne, tým lepšie . Ono sa totiž  často , aj mne, stává, že by som sa rada ešte na niečo spýtala, niečo si upresnila, ale ten, kto by mi mohol odpovedieť, tu už nie je . 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 17:43

Sweet Potato jo, ty pyramidky jsou blbý, to bych asi nedělala. Kapsle nevedu

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 03. října 2024 18:13

Blanka keď ťa čítam, vyzerá to na dobrý nápad. Torrah toto je niečo čo by som mohla stihnúť ešte do vianoc. 

Fakt sa tu človek dozvie vecí

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 03. října 2024 19:24

TorrahNěco jsi mi připomněla... fotolab bude mít zase kšeftů

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:59

Torrah To je super nápad! My kdysi byli s dětmi obytňákem napříč Itálií, kromě našich dvou jsme s sebou měli polovičního syna a moji neteř a těm starším jsem taky dávala k Vánocům album....ale pro sebe jsem si nenechala a teď mě to štve!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:11

Ja jsem vloni vytvarela vanocni pohledy pro vnuka a sprateleny deti, kde jsem na nejakej podklad (zimni krajina) naklonovala jejich postavicky z ruznejch fotek, co prozily behem roku.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 05. října 2024 04:21

mooraTo je roztomilý! :-)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 05. října 2024 07:31

Garfie nejvíc! 

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:15

Titulek Extra.cz o cenách Thálie hlásí, že Tereza Mátlová ukázala kolouška. Ehm, první jsem si představila...řekněme, že úplně jiné zvířátko...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 06. října 2024 21:04

Dneska jsem vzdala domácí stravu a večer si objednala u woltu pizzu, víno a domácí cherry colu. Přijel na minutu, pizza horká a dobrá, víno i limča vychlazené. Je to rozmařilost, vůbec to normálně nedělám, ale než něco sama pro sebe klohnit levačkou...