barbucha aha, muž mi ted dělal takový film ke kulatinam a vyrazil z našich asi 20 mých(!) fotek celkem. Pak je tam období, které mám já ve sklepě, toho je trochu víc a pak už to, co máme společné kyba toho je několik GB.
Přiznání
barbucha - To pak nevíš co vybrat, a co s tím zbytkem.
Hlavne nič nevyhodiť , to sú jedinečné a nenahraditeľné poklady !!!
Blanka barbucha My máme doma takové velké fotografie svateb (20.-30. léta minulého století). Jediný problém je, že to jsou dost často nějaké hodně vzdalené rodiny nebo známí, takže identifikace je fuška. Naštěstí se mi je podařilo aspoň trochu s babičkou popsat. Ale většina lidí na nich zůstává neznámých.
brrr - no to je práve tá smola, že vätšinou už tá tretia generácia netuší nič, možno okrem nejakého mena a letopočtu, o tých predchádzajúcich . A pritom aj to boli isto ľudia so zaujímavými osudmi, múdri, šikovní, alebo naopak , ale každopádne sú, aj keď ich už nepoznáme, naša minulosť . Kontinuita rodu .Ja som s radosťou zaznamenala , podľa rozprávania maminky, niekoľko fakt zaujímavých príhod a ľudských osudov .
Al tiež sa mi stalo, že na jednej fotke / babička už nežila / sme už nevedeli rozlúštiť, či sú tí dvaja vojaci z 1.sv.vojny jej otec s niektorým zo svojich synov, alebo otec či syn s kamarátom z vojny . A svokor má z vojny také veselé, až šteklivé fotky - boli proste mladí - , a svokra aká bola krásna, a ako je na fotkách s partiou kamarátov veselá, lebo v tom čase ešte našťastie nemohla vedieť, čo ju čaká, a moja maminka , hotová modelka...... no ja keď s dostanem ku fotkám, neviem prestať . Keď som si fotky najskôr triedila z krabíc a obálok podľa času vzniku a potom som to skenovala - to bola práca na niekoľko mesiacov, a ja som sa v tom úplne vyžívala . Ale už prestanem otravovať .
Aranel ne, celý to patří do bio/kompostu
Karja Evaeva Jakože vysypete ten čaj a zbytek jde do směsi? Wow
Já dělám i to, pokud je ten čaj v takových těch nepapírových pyramidkách. Od papírových většinou trhám tu nit.
Jo a vysypávám i kapse od nespressa, ehm.
BlankaKlobouk dolů, to je krásné dílo.
Já už čtvrtým rokem dělám všem vnoučatům a neteři, co s námi tráví prázdniny, každý rok fotoknihu těch tří čtyř týdnů, co jsme u nás na prázdninách. Fotky ze všech akcí, kam jezdíme, z her, které hrajeme, i jen tak třeba když se mydlí polštářema nebo podobně. Je to vždy velmi dobře přijato a vím, že si v těch knížkách listují, i v těch starších. Budou mít jednou vzpomínku na prázdniny u babičky, ony ty fotky hodně připomenou. Vždy dostane každý jeden kus a jednu si nechávám já. Je fakt dobrý na to koukat zpětně, jak ty děti rostou.
Torrah - Áno !!!!
Sweet Potato - ďakujem . Teší ma, že podobný nápad, ako som mala ja, majú aj ďalšie ženy .Čím skôr sa s podobným sbieraním rodinných zážitkov aj staršej histórie začne, tým lepšie . Ono sa totiž často , aj mne, stává, že by som sa rada ešte na niečo spýtala, niečo si upresnila, ale ten, kto by mi mohol odpovedieť, tu už nie je .
Sweet Potato jo, ty pyramidky jsou blbý, to bych asi nedělala. Kapsle nevedu ![]()
TorrahNěco jsi mi připomněla...
fotolab bude mít zase kšeftů ![]()
Torrah To je super nápad! My kdysi byli s dětmi obytňákem napříč Itálií, kromě našich dvou jsme s sebou měli polovičního syna a moji neteř a těm starším jsem taky dávala k Vánocům album....ale pro sebe jsem si nenechala a teď mě to štve! ![]()
Ja jsem vloni vytvarela vanocni pohledy pro vnuka a sprateleny deti, kde jsem na nejakej podklad (zimni krajina) naklonovala jejich postavicky z ruznejch fotek, co prozily behem roku.
mooraTo je roztomilý! :-)
Garfie nejvíc!
Titulek Extra.cz o cenách Thálie hlásí, že Tereza Mátlová ukázala kolouška. Ehm, první jsem si představila...řekněme, že úplně jiné zvířátko...
Dneska jsem vzdala domácí stravu a večer si objednala u woltu pizzu, víno a domácí cherry colu. Přijel na minutu, pizza horká a dobrá, víno i limča vychlazené. Je to rozmařilost, vůbec to normálně nedělám, ale než něco sama pro sebe klohnit levačkou...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí