Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:12

Zuzuli my pratelný potah na gauči nemáme a za celou dobu byl akorát jednou poblitý a dvakrát počůraný. Tak to jsme vyčistili, jinak na něm fleky nejsou, máme dobrou barvu a původně měl i impregnaci. Za to čalouněné židle byl hodně blbý nápad a světlý koberce v obýváku půjde hned, jak budou mladšímu tak tři, ale s tím jsme počítali. Ale všechny ty ostatní věci, jako záclony, dečky, ubrusy pro mě hrozně zatěžují interiér, vůbec to nemám ráda.

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:22

letfenixa Potrefenáhusa a mne aj so psom, mačkami, večne otvorenou terasou a jednym malym bordelarom a jednym veľkým starým, pride uplne v pohode

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:27

Evaeva my mame gauc fakt kazdou chvili necim polity, naposled pred dvema tydny pomerancovym dzusem. Pratelny potah byl nahoda, kdyz jsme ho jake bezdetni kupovali, ale strasne to s ditetem ocenujem

Nase velka okna si bez zaclon nedokazu prestavit, bylo by to jak v akvarku. Mame ale pruhledne, hladke, az na zem, nemam rada jakkoliv zdobene. V loznicich pak zatemnovaci zavesy a v obyvaku prusvitne lnene. 

Vizualne nam byt zatezuji spis hracky, ktere se porad vsude povaluji

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:29

Janulik03 a to vaše sa mi páči obzvlášť. 

Ide hlavne o ten prach.

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:32

letfenixa tak myslim, ze záclony operies, a koberce su aj take bez vysokého vlasu a tie idu vysať uplne dobre. Neviem ako je to s alergiou, to neposudim.

Offline Friga
2178 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:33

Ja si nedovedu predstavit bydlet bez kobercu. Na oknech teda mame jen rolety, popripade rolety a kratkou zaclonku, ktera je kryje, kdyz jsou vytazeny, zaves je jen v moji loznici. I decky na stolcich a vitrinu mame. A spoustu kytek. Koberce mame tkany, vlneny, bez vlasu. V patre je na chodbe celopodlahovy koberec, ten teda mame v planu casem vymenit, ale jen proto, ze je nejspis puvodni jeste z konce 80. let. Ale vzhledem ke krivosti podlahy asi zase pujdem do koberce. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:43

Janulik03 ale peries ich každý týždeň?

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:45

Zuzuli to je moc hezky 

Janulik03 my dole koberce museli zrusit, uz to nebylo ke koukani, stokrát politý od deti, špinavý od psa.... ale v Praze jsem mela pratelny okolo linky a bylo to nej 

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 12:57

letfenixa mam biely tkany v kuchyni, ten periem podla vzhľadu, ale asi tak raz za týždeň, častejšie nie.  Záclony periem ked umyvam okná, čo nie je moc často, v obývačke mam koberec s vysokym vlasom, na ten mam čistiacu penu, vitriem na noc, ráno vysajem, mam irobot na vysavanie a koberce vysavam ručne. Decky nemáme, deky sú všade, periem ked je treba. Gauč sme mali kožený, teraz sme vymenili poťah za látku, ktorá je odolna. 

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:01

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:06

Zuzuli mně to akvárko nevadí. V ložnici taky máme zatemňovací, ale jen z praktických důvodů, ale co máme předokenní žaluzie mohli bysme je vlastně zrušit, docela zabírají místo - jsou až na zem.

Kluci na gauči nesedí, jen metají saltaAle já džus ani kakao nepovoluju jinde než v kuchyni, vždycky to skončí pobryndanou cestičkou. Ale díky té impregnaci to stačilo jen setřít, akorát by potřebovala obnovit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:07

Janulik03 máš to moc hezké! Ale ten bílý koberec v kuchyni, ten bych musela prát tak dvakrát denně, já hrozně nadělám

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:09

Evaeva prvý krát otocis, potom až peries

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:13

Janulik03 no stejně

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:15
Offline Pinot Noir
29985 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:19

Nejvíc, na co jsem se těšila, až budou kluci větší, bylo, že se zase zbavíme koberce. Byli jsme bez koberců deset let a kvůli dětem pak jeden pořídili do obýváku. Od prvního dne jsem ho nenáviděla a představa bordelu v něm mi nedělala vůbec dobře. Jsem ráda, že už jsme pár let zase bezkobercová domácnost. Záclony ani závěsy nevedu, máme žaluzie, ale to byla naprosto zbytečná investice, jen to hyzdí, nebyly spuštěné už několik let. Je mi úplně fuk, že je k nám vidět. Zatahují se jen dřevěné žaluzie v ložnicích. Ubrusy bych používala ráda, ale to je u nás zatím neproveditelné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:24

Pinot Noir k nám do obýváku v zimě svítí slunce, ani u stolu se nedá sedět, takže to je zatahujeme. Že je k nám vidět, je mi taky fuk, to ať si klidně poslouží. Jinak ty žaluzie taky nepoužíváme a přesně, u kluků v severních pokojích to je úplná zbytečnost.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:43

Nám teď kočka vyzrala docela velkou díru do dětsky podložky v obejvaku, tak taky premejslim, co tam pořídit, doufala jsem, ze to jeste chvíli vydrží, dokud hodne sedej na zemi, ja tu na zemi vubec nevydrzim, ani bez bot tu v zimě nemuzu chodit 

nejakej koberec, ale světlej z ikey uz jsme vyzkoušeli, a po dvou letech sel 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:44

Potrefenáhusa my máme pořád puzzle. Nesnáším ho, ale podložka se nám sem nevejde.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. prosince 2024 13:52

Evaeva vy to ještě uzijete, ale mne uz se dalsi detska podlozka kupovat nechce