Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:46
Reakce na Evaeva:

999 no já si právě myslím, že důležité je to nastavení na stejné úrovni.

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:49

Evaeva ja mam svych hrnku mnoho

A na bundy a kabaty mame vestavenou skrin v predsini, hezky od zdi ke zdi, vcetne botniku na jedne strane. A zadny vesak, coz se ukazalo jako super reseni. 

Ale ja chapu, ze bez deti se ten poradek udrzuje lip i s partnerem ne zrovna fanatikem poradku.

Offline 999
19853 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:49

Evaeva Asi jo :-).

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:49

Zuzuli U nás je dost nádobí, které nejde dát do myčky. Třeba po dnešním obědě jsem myla dřevěný salátový příbor, litinový hrnec, dřevěné prkýnko jedno od salátu a druhé od cibule, termoska od čaje z rána a skleněné brčko z dceřina pití. Akorát ten příbor na salát by mohl být nerez, aby šel dát do myčky.,Jinak jsou to věci, které nejde nahradit variantou do myčky.

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:50
Reakce na Evaeva:

Kokoska já právě ne. Chci SVŮJ hrnekAle to byl jen příklad. Nechci uklízet bundu jen proto, že teď je dva dny tepleji.

​Bunda se přece uklízí, i když jdeš za hodinu znovu ven.

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:50

Evaeva tak to mi tam dite nedava, nema proc, velky jidelni stul na malovani staci. A odtud se pred jidlem vsechny pastelky, barvicky a tak zase vrati do krabice v polici vedle, aby bylo kde jist. Ale ja fakt nemam rada ruzne povalujici se veci. Nerikam, ze se u nas doma nevyskytuji, ale jak muzu, uklizim to. Takze manzel mi kazdy den hlasi, jaka je jeho sklenicka, kterou mu mam nechat v kuchyni na lince a ne ji jako vzdy hned uklidit. A potrebuju mit kuchyn uklizenou vecer pred spanim, protoze nesnasim, kdyz rano vstanu a nemam si kde udelat snidani (takze u nas v kuchyni je akorat kavovar,  konvice, robot a kosik s ovocem, cokoliv navic je nezadouci)

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:51

DruItakto, tu mokka konvičku jsem si už pořídila elektrickou, protoze v průběhu pěti let jsem takhle tři uvařila. 

Ale kdyz neodchazim, jsem v pohodě. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:52

notna ty prave pokud je necpu do mycky, tak rovnou umyvam pri prostojich. Nez zacne varit voda, mam drevena prkenka umyta, litinovy hrnec myju hned po vareni, aby nezaschnul. Ale to je jen par kousku, to bordel v kuchyni po vareni nevysvetluje

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:55

Pinot Noir Kokoska a co delate s tou bundou, kdyz prsi/snezi/je zpocena?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:56

Zuzuli pro mě se uklizená kuchyň rovná nádobí v myčce, jídlo v lednici, odpadky v koši, to uděláme každý večer. Ty ostatní věci se tam vezmou tak, že je vezmu miminu z ruky například. Mně hrozně vyčerpává to pořád (třeba třikrát denně) vracet, radši to nechám mimo dosah

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:56

999mému muži bylo dost přes třicet a přišel večer domů po 12 hodinové šichtě, uviděl tu spoušť a začal uklízet. 

Žádnej Monk není, ale ten všudepřítomný bordel mu taky vadí.

Nejmenší toleranci má, když je unavený, takže po noční vstal a začal luxovat. 

Ale já jsem teda zastánce pravidla, že uklízí ten, komu ten nepořádek zrovna vadí. (Ona u vás obou ta tolerance během týdne kolísá, závisí to taky od únavy a pod). On u toho občas brblá, ale to jsem se už naučila ignorovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:58

Kokoska Pinot Noir a přesně tohle by mně zabilo, chci mít háčky a chci mít venku bundy, co běžně nosím

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:58
Reakce na DruI:

Evaeva Člověče, mně to dokonce i vadí. Ale holt ten systém zvládám vymyslet, ale nikoli udržovat. U mně to asi opravdu bude diagnóza :o)

​Přesně! Vadí, ale...

Ještě když se na vzniku podílejí i další spolubydlící.

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:58

notna drevena prkenka jsem nahradila plastem, lip se to meje a do mycky taky muzou.

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:59

viktorka_od splavu uklidím, jakmile uschne, špinavou nebo zpocenou hodím do pračky. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:59

Evaeva a tohle je moje nejvetsi motivace k minimalismu, ke kteremu se chci priblizit. Nejsou veci, nikde se nic nepovaluje, mimino nema co brat do ruky a neni neporadek hracky kazdy vecer posbiram do kose, to mi nevadi. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:00

Přiznávám, že mnohem raději chodím na návštěvu, kde je binec než tam, kde je perfektně naklizeno. Zaprvé mám výčitky, že třeba zrovna vzorně naklozeno sama doma nemám a zadruhé se bojím, že udělám někde kapku od pití nebo nevrátím správně ručník apod. Sama mám ráda uklizeno, ale v nouzi dokážu tu nevybalenou tasku v předsíni odkopnout na stranu a nechat ji tam několik dní, aniž bych z toho měla ujímání. Kdyz byla dcera malá, tak se to dělo casto. Krámů milion, čas na to žádný.

Offline 999
19853 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:01

continuity U nás dneska už ten nepořádek nikdo nedělá:-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:03

Zuzuli on si to vyndá, už nemáme žádný šuplík nebo skříňku, kterou otevřít nedokáže a přesně ví, kde co je. Takže když tu věc jdu uklidit, tři další tam vyndá. Další samozřejmě přidají ti ostatní včetně mně, ale mimino má na svědomí momentálně tak 70%

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:03